[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4762: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4765: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
Bulterier Forum • Zobacz wątek - Zakup Bulteriera bez rodowodu
Bulterier SerwisBulterier Forum Polskie Forum Miłośników Rasy Bulterier

Zakup Bulteriera bez rodowodu

dział dla pytających przed zakupem bula :)

Re: Zakup Bulteriera bez rodowodu

Postprzez DiboBull » Wt lis 16, 10 17:10 pm

sorry nie rodowod tylko papier na reproduktora.. nie mam zamiaru dopuszczac swojego pieska ale pytam z ciekawosci..

DiboBull
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez SisiKLIKA » Wt lis 16, 10 17:52 pm

wróc do czwartej strony i przeczytaj mój, czyli pierwszy od góry.
Obrazek
http://www.zjurajskiejwarowni.pl/Odwiedź stronę Sisi

SisiKLIKA
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Postprzez DiboBull » Wt lis 16, 10 18:17 pm

mojego psa dziadkowie mieli rodowod tyle moge dodac..

DiboBull
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez oliwka » Wt lis 16, 10 18:27 pm

Zeby pies został reproduktorem musi:
1.Posiadać metrykę związku kynologicznego albo rodowod eksportowy FCI kraju w którym się urodził
2.Z tym papierkiem własciciel musi iść do oddziału ZK,zapisać się oddać metrykę albo ten rodowód,pies zostanie zarejestrowany w oddziale.I po jakimś czasie dostanie wystawiony na podstawie tej metryki rodowód.
3.Musi zrobić 3 wystawy w tym jedną międzynarodową lub klubową na ocenę doskonała po ukończeniu 15 mc.
4.Na podstawie kart ocen z tych wystaw w oddziale ZK wpiszą mu do rodowodu ze jest reproduktorem
5.Niektore rasy mają jeszcze dodatkowe wymagania
6.Ja już ma te wszystkie formalnosci to po ukończeniu 18 mc może czekać az jakas suka się pojawi do krycia.
Innej możliwości nie ma.Psów z wpisem,że są repami jest o wiele wiecej niż chętnych suk do pokrycia.
To tak w skrócie i chyba wystarczająco jasno wyjaśnione,chociaz bez problemu mozna to znależć w necie w regulaminie hodowli psów rasowych ZK
oliwka
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Postprzez MKK » Wt lis 16, 10 18:46 pm

MKK
Pomocny wiedzą: 3
Pomocny wiedzą: 3

Postprzez DiboBull » Wt lis 16, 10 20:24 pm

nie nie mam zamiru go rozmnazac tylko pytam z ciekawosci i dzieki za odpowiedz

DiboBull
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez Kate26 » Wt lis 16, 10 21:59 pm

Witam:)
Hodowca zwierząt - zgodnie z ustawą o organizacji hodowli i rozrodzie zwierząt gospodarskich (Dz. U. z 1997 r. Nr 123, poz. 774) jest to osoba fizyczna, prawna lub jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej, prowadząca hodowlę zwierząt wraz z ich dokumentacją hodowlaną. źródło wikipedia
Pseudohodowla – niezarejestrowana hodowla nierasowych, nierodowodowych zwierząt domowych, nieposiadająca uprawnień hodowlanych (najczęściej w odniesieniu do psów, rzadziej kotów), prowadzona przez osobę niezrzeszoną w Związku Kynologicznym lub w Klubie Psa Rasowego bądź (w odniesieniu do hodowli kotów) w Związku Felinologicznym. Pseudohodowle najczęściej funkcjonują wyłącznie dla zysku finansowego[1] i rozmnażane są w nich głównie psy w typie "modnych", popularnych ras. Termin "pseudohodowla" został ukuty w środowisku miłośników psów rasowych i zarejestrowanych hodowców na określenie osób, które masowo rozmnażają nierasowe zwierzęta dla zysku. Popularny jest głównie wśród kynologów i osób pracujących w schroniskach dla zwierząt. Polskie prawo nie reguluje procederu prowadzenia pseudohodowli[2].
W przeciwieństwie do hodowców zrzeszonych w związkach kynologicznych i felinologicznych, pseudohodowcy nie mają praktycznie żadnych ograniczeń bądź zobowiązań. Pseudohodowle zazwyczaj są prowadzone tanim kosztem, a dobrostan zwierząt jest podporządkowany interesom ekonomicznym. Zdrowie i przyszły charakter szczeniąt i kociąt mają drugorzędne znaczenie. Zdarza się, że zwierzęta (w tym ciężarne matki) nie są należycie żywione lub są poważnie niedożywione. Przyszły właściciel często nie dostaje żadnego dokumentu (jak książeczka zdrowia) potwierdzającego rzeczywiste kontrole weterynaryjne, szczepienia i odrobaczenia. Suki bądź kotki w pseudohodowlach często są rozmnażane przy każdej cieczce (i rui), co negatywnie wpływa na ich zdrowie. Zwierzęta nie przechodzą badań stwierdzających ich szanse na potomstwo zdrowe i nieobarczone chorobami genetycznymi. Często też dochodzi do krzyżowania blisko spokrewnionych (chów wsobny), agresywnych bądź chorych osobników.
Pseudohodowcy nie mają uprawnień do wyrobienia młodemu potomstwu metryki i rodowodu z wykazem przodków zwierzęcia, które są jedynymi dokumentami stwierdzającymi jasno, iż zwierzę należy do konkretnej rasy, a nie jedynie przypomina ją wyglądem. Pseudohodowcy często utrzymują, iż ich szczenięta są "po rodowodowych rodzicach"[3], lecz jeśli rodzice młodych zwierząt są rodowodowi, potomstwu automatycznie przysługuje taki dokument. Chętnych na kupno szczeniaka lub kota z pseudohodowli przyciąga cena zwierzęcia, która jest znacznie niższa niż u zarejestrowanego hodowcy. Niektóre z pseudohodowli są prowadzone w domach, zdecydowanie częściej jednak można spotkać te, w których psy przez długi czas są trzymane w klatkach bądź kojcach.
Od kilku lat w Polsce prowadzona jest akcja "Rasowy = rodowodowy" mająca na celu uświadomienie przyszłym właścicielom zwierząt domowych problem istnienia pseudohodowli, a także uzmysłowienie im, że tylko rodowód daje gwarancję przynależności zwierzęcia do konkretnej rasy, a co za tym idzie – posiadania właściwych fizycznych i psychicznych cech[4].
Niejednokrotnie zdarza się, iż osoby niezrzeszone w związku kynologicznym czy felinologicznym pragną rozmnożyć swoje zwierzę domowe (jednorazowo bądź rzadziej kilkurazowo) dla szczeniąt lub kociąt, które chcą wręczyć zainteresowanym nieodpłatni źródło wikipedia:)
Może nareszcie niektorzy zrozumieja roznice..........albo i nie:) nie pisze tego zeby sie wymadrzac...ale cos niektorym uswiadomic..moze nie maja o tym pojecia- CZEMU PONIEWAZ NIEJEDNOKROTNIE PADLY TE SLOWA:)

Kate26
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Postprzez Natalia » Śr lis 17, 10 10:19 am

Dibobull czy jak tam Ci jest:

Piszesz, że bronisz piesków bez rodowodów. Ale których? Małych szczeniaczków które są śliczne, piękne, pachnące i znajdą przyszłych nabywców?
Jak jesteś taki drobny cwaniaczek to obroń te dorosłe!!!

Ty piszesz cały czas o skutkach pseudo hodowli którymi są małe ale twoje myślenie idzie jednym torem. A co z rodzicami tych małych szczeniaczków? Często jest to suka bądź pies bądź para, trzymane w nieludzkich warunkach, we własnym gównie, bez odpowiedniego pożywienia, psy są chore, wystraszone, bez kontaktu z człowiekiem. Jak masz tak wielkie serce dla małych miej je także dla tych dorosłych, często brzydkich i schorowanych. Wiem, że nie każda pseudo hodowla jest taka ale na 100, 99 właśnie tak traktuje psy. Trzeba na pewne sprawy patrzeć świadomie! Za wyprodukowanym słodkim szczeniaczkiem stoi gorzka prawda a pseudo hodowcy wiedzą jak ją zataić! Kto Ci wmówił te pierdoły, że rasowy bez papierka to też rasowy? Takie psy fachowo nazywa się psami w TYPIE rasy a nie fachowo kundlami-niestety!
To, że Ci ludzie piszą że twój pies to bullokundelek to nie dlatego, że ci chcą przysrać tylko że tak wygląda naga prawda...choćbyś nie wiem jaką ideologię sobie dorabiała.

A tak wogóle to pachniesz mi pseudo hodowcą... mam nadzieję, że niedługo coś się zmieni i będzie prawdziwa nie tylko wirtualna nagonka na takich jak ty ludzi.

Mam nadzieję, że twój pies będzie poprawny pod każdym względem bo jeśli coś mu w główce przeskoczy, a ty będziesz miała taką twardą rękę jak piszesz to może dojść do tragedii.

Bo Bulle, moja droga, mimo swego wyglądu i wszechobecnej opinii są kruche psychicznie. I taką "twardą ręką" możesz mu wyrządzić większą krzywdę niż Ci się wydaje.

Dragulcowe perypetie - viewtopic.php?f=32&t=4899&start=135

Is it true that Bullteriers grab and hold on? YES But what they most often grab and refuse to let go of is your heart.
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

Postprzez DiboBull » Śr lis 17, 10 21:24 pm

przestan prosze cie juz na mnie najezdac bo dla mnie to juz jest załosne nie masz sie do zcego przyczepic ?? tak ejstem pseudohodowca hahahha ubawiłam sie ;] Nie nie ejstem zadnym pseudohodowca i nie mama zamiru byc ! Wziełam jedynie psa jak wy to uwazacie z pseudohodowli. A co do twardej reki to nie chodziło mi ,że katuje psa jezeli tak to odnioslas tylko chodzilo mi o to ,ze bullteriery maja twardy charakter i gbardzo uparty i chodzi mi o to ,że właściciel powinien być wytrwały i bardziej uparty od psa... Chcociaz w wielu przypadkach sie nie da .. Moim zdaniem np moja mama by nie mogłas miec bullteriera bo by nie dała sobie z nim rady jest bardzo ulegla i wiem ,ze u niej pies by był rozpieszczony. Treaz chyba juz wiesz o co mi chodziło ?

Dobrze bronie szczeniaki ,bo sa małe i moim zdaniem tak jak pisałam to na 80% jest wychowanie psa a na 20 % jego psychika.. a jak mam bronic duze psy powiedz mi ? Moge im jedynie pomoc a nie ich bronic , poniewaz pies z adopcji jest psem dorosłym , nie wiadomo jaki miał swój żywot i jak był wychowywany.. Chciałam wziasc psa z adopcji ale jednak zrezygnowałam ,bo szczerze bałabym sie wziasc bullteriera z adopcji , poniewaz to własnie wtedy bałabym sie ,ze mu cos moze odbic.. i kazdy moj ruch bylby kontrolowany przez niego.. Dlatego postanowilam wziasc psa od szczeniaka bullteriera... I szczerze w dupie mam ten rodowod jestem zadowolona z psa.. a i po drugie powiedz mi co ja mam zrobic ze wzielam go do pseudohodowcy , czemu ma mnie interesowac co on zrobi z innymi psami... Kocham zwierzeta a w szczegolnosci psy ale jezeli mialabym o kazdego psa sie martwic to chyba bym sie powiesila... taka jest prawda ze zawsze beda pseudohodowle i nikt tego nie zmieni i te kłócenie sie jest bezsensu. Masz psa z rodowodem pieknego kochanego bulka to sie ciesz z niego u zycze ci rowniez aby był zdrowy i w ogole.. Ja mam psa bez rodowodu i go kocham najbardziej na swiecie ! I wyglada jak bullek i jest od dwoch bullkow i dobrze sie rozwija itd. i ejstem z niego zadowolona i bardzo dumna .! tak samo jak ty ze swojego epwnie psa... wiec odczep sie od mojego i zajmij sie swoim. i wziełabym kazdego psa który by mi sie spodobal i nie interesowało by mnie to czy ma on rodowód czy nie... A i jeszcze jedno to ejzeli tak mówisz ,że jestes przeciwna brania psa z pseudohodowli czy tam bez rodowodu to co maja powiedziec te psy ze schronisk ? I tam zyja w ciezkkich warunkach i jak go bierzesz nie wiesz jaki ma do konca charakter a jakos ludzie jezdza tam i wybieraja psy i to jeszcze dla swoich dzieci.. . to co psów ze schroniska tez nie mozna brac ? bo nie wiadomo co im odbije... tak jak napisalam wczesniej czy adopcja czy cos.. wszytsko z jednym sie laczy.. nie wazne czy ma rodowod czy nie.. wsyztsko sie laczy.. To tyle ;]

I jeszcze raz ci powtarzam nie ejstem zadnym pseudohodowca. Chyba ze twoim zdaniem posiadanie spa bez rodowodu to tez jest pseudohodowla ;]

DiboBull
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez hanys » Śr lis 17, 10 22:35 pm

sama z siebie robisz idiote. Pare postow wczesniej pisalas, ze jestes "hodowca".

Proponuje zmienic lekarza, odstawic leki..
hanys
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez NiN » Śr lis 17, 10 23:34 pm

Kierując się tą mądrością:

"Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem"

ja pasuje i Wam też to radzę. Nie ma sensu się wysilać dla kogoś kto ma klapki na oczach i wierzy w swoją całkowitą mądrość. Ludzie używający mózgu albo sami wiedzą jak wygląda prawda, albo są ja w stanie szybko przyjąć i zrozumieć - tu nie widzę takiej możliwości.
NiN
Pomocny wiedzą: 2

Postprzez Tosca » Cz lis 18, 10 0:57 am

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

Mark Twain
Tosca

Postprzez kleoo » Cz lis 18, 10 11:32 am

Dawno mnie tu nie było... i odrazu na to trafiłam :633: masakra normalnie.

kleoo
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Postprzez Natalia » Cz lis 18, 10 12:23 pm

DiboBull - idź się leczyć!!! Ludzie tacy jak ty przyczyniają się do cierpienia zwierząt!!! Tak ty właśnie jesteś już teraz odpowiedzialna za to, że jakiś pies cierpi. Wiem że i tak nie pojmiesz o co chodzi - człowieku z ciasnym umysłem więc nie wysilam się żeby Ci to tłumaczyć.

A teraz mogę Cię okrzyknąć forumowym Trollem - fajnie?
Boże dlaczego niektórzy ludzie to takie pacany...?

Dragulcowe perypetie - viewtopic.php?f=32&t=4899&start=135

Is it true that Bullteriers grab and hold on? YES But what they most often grab and refuse to let go of is your heart.
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

Postprzez sebastiandub » Cz lis 18, 10 12:34 pm

białe bulteriery są kalekami tak naprawdę. Wystarczy byle co i chorują.
dorosle ASTy z calym uchem nie podobaja mi sie! Pit z calym uchem - nie mam nic przeciwko, lecz AST to juz nie 'to'.
sebastiandub
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytajnik czyli zielono mi :)