złamany ząb :(

czyli mój chory bulik - pytania, rady, sugestie, pomoc.
JJ
Bulomaniak
Bulomaniak

złamany ząb :(

Post autor: JJ »

Złamalam mojemu szczeniaczkowi ząb :((

jak sie nakreci w zabawie to czasem lapie za moje nogawki :( staram sie go oduczyc tego i zawsze czyms zajmuje. Teraz natomiast nawet nie zauwazylam jego 'natarcia' i szlam dalej a on zostawil w jeansach kawalek swojego kła :(

za wczesnie jeszcze na zabkowanie i obawiam sie ze ta pozostalosc w dziasle moze nie byc najlepszym pomyslem. Mariusz go zabral do calonocnej kliniki - wet powiedzial zeby przykladac lodem i czekac na dalszy rozwoj...

wcale mnie to nie uspokoilo. Panikuje? Przeczekac? Usunac? (oczywiscie nie ja).

Z gory dzieki za info.

pozdrawiam,

Asia
Moniq
Pomocny wiedzą: 4
Pomocny wiedzą: 4

Post autor: Moniq »

Ja bym tak nie panikowała i poczekała . Wymiana zębów na stałe następuje ok 4 miesiąca . Wymiana ta polega na tym ,że wyrastające zęby stałe powodują resorpcję korzeni zębów mlecznych i ich wypadnięcie. Po prostu musicie przyglądać się temu ułamanemu ząbkowi , tak jak radził Wam weterynarz.
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10701;98/st/20071211/e/My+Birthday/k/570d/event.png[/img]
kleoo
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Post autor: kleoo »

Poczekać, niepanikować.
JJ
Bulomaniak
Bulomaniak

Post autor: JJ »

Dziekuje wszystkim za info. Sprawdzilo sie - jestem panikara. Cieszy natomiast ze psiak zupelnie nie zwraca uwagi na szczatki kla - nie ma opuchlizny, piesek jest wesoly i tak samo psotny jak wczesniej :)
ODPOWIEDZ