przeziębiony pęcherz?
przeziębiony pęcherz?
Mój pies dzisiaj jakoś dużo i często sika tzn. już od rana 3 razy wyszedł na siku i robił je bardzo długo.
Zazwyczaj takie długie siuśki są z rana tylko.
Jeszcze w dodatku raz w domu trochę podsikał, ale specjalnie, bo przyjął pozycję do szczochów...
Czy może to być przeziębienie pęcherza? Czy może nerki?
Jakie badania powinnam mu wykonać?
Zazwyczaj takie długie siuśki są z rana tylko.
Jeszcze w dodatku raz w domu trochę podsikał, ale specjalnie, bo przyjął pozycję do szczochów...
Czy może to być przeziębienie pęcherza? Czy może nerki?
Jakie badania powinnam mu wykonać?
pije normalnie.
Dziś sika często i kilka razy sikał dłuuugoo bardzo a odstęp czasu między jednym siku a drugim był ok 1 godz. -czyli za mało aby mu się aż tyle tych szczochów zebrało.
Jak się pobiera psu mocz?
i czy trzeba to koniecznie u weta robić czy mogłabym oddać do ludzkiej kliniki z adnotacja, że to psie szczochy (-z góry przepraszam za takie pytania, ale nie wiem
)
Dziś sika często i kilka razy sikał dłuuugoo bardzo a odstęp czasu między jednym siku a drugim był ok 1 godz. -czyli za mało aby mu się aż tyle tych szczochów zebrało.
Jak się pobiera psu mocz?
-
skyline84
- Pomocny wiedzą: 3

<QUOTE author="Sylwia K"><s>
musisz pobrac z samego rana pierwsze sikanie i zeby byla nadczo do pojemniczka ludzkiego, morzna oddac do ludzkiej kliniki nie ma znaczenia
</QUOTE>Sylwia K pisze:</s>pije normalnie.
Jak się pobiera psu mocz?i czy trzeba to koniecznie u weta robić czy mogłabym oddać do ludzkiej kliniki z adnotacja, że to psie szczochy (-z góry przepraszam za takie pytania, ale nie wiem
)
musisz pobrac z samego rana pierwsze sikanie i zeby byla nadczo do pojemniczka ludzkiego, morzna oddac do ludzkiej kliniki nie ma znaczenia
-
Edyta Nowacka
- Pomocny wiedzą: 5

- Kontakt:
-
Edyta Nowacka
- Pomocny wiedzą: 5

- Kontakt:
-
Maja G.
- Pomocny wiedzą: 3

- Kontakt:
jesli wystarcza to super, nie ma co sie pchac w cos mocniejszego, furagin jest na recepte i trzeba cale opakowanie koniecznie wziac, bo jak nie to potem znow zaczyna sie sikac na potege 
"Zwierzęta istnieją dla siebie samych. Nie stworzono ich dla ludzi, tak samo jak czarnych nie stworzono dla białych, a kobiet dla mężczyzn" - Alice Walker
-
MiMi
-
wiejka
Ja pisalam o moim w oddzielnym temacie, ale te jego problemy chyba wynikaly zapalenia pecherza, bo dostal antybiotyki, i wrocil do zdrowka.Jego mocz juz nie smierdzi, nie sika krwia, a dodam, ze jest juz dosc wiekowym psiakiem, najlepiej zrobic badnia mocz i morfologie.Ja mojemu czasem podaje urinal, podobno tez mozna:)