przeziębiony pęcherz?

czyli mój chory bulik - pytania, rady, sugestie, pomoc.
Sylwia K
Pomocny wiedzą: 3

przeziębiony pęcherz?

Post autor: Sylwia K »

Mój pies dzisiaj jakoś dużo i często sika tzn. już od rana 3 razy wyszedł na siku i robił je bardzo długo.

Zazwyczaj takie długie siuśki są z rana tylko.

Jeszcze w dodatku raz w domu trochę podsikał, ale specjalnie, bo przyjął pozycję do szczochów...

Czy może to być przeziębienie pęcherza? Czy może nerki?

Jakie badania powinnam mu wykonać?
skyline84

Post autor: skyline84 »

najlepiej badanie morfologiczne moczu bo moja sunia terz miała
Kasia
Pomocny wiedzą: 4
Pomocny wiedzą: 4

Post autor: Kasia »

Czy pije też dużo, czy sika wiecej niż pije? Bo to może być cukrzyca. Zrób badania szybko.
Tekla i ja
Awatar użytkownika
kalli0pe
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: kalli0pe »

eh ja mam ten sam problem, moja Siga cos ostatnio duzo siusia i nawet zdarza sie ze sika w domu .Troche duzo naczytalam sie o chorobach nerek i teraz mam przeróżne mysli co jej moze byc. Jakie są objawy Chorych nerek u 7 miesiecznego szczeniaka ??
Sylwia K

Post autor: Sylwia K »

pije normalnie.

Dziś sika często i kilka razy sikał dłuuugoo bardzo a odstęp czasu między jednym siku a drugim był ok 1 godz. -czyli za mało aby mu się aż tyle tych szczochów zebrało.

Jak się pobiera psu mocz? :oops: i czy trzeba to koniecznie u weta robić czy mogłabym oddać do ludzkiej kliniki z adnotacja, że to psie szczochy (-z góry przepraszam za takie pytania, ale nie wiem :oops: )
skyline84

Post autor: skyline84 »

<QUOTE author="Sylwia K"><s>
Sylwia K pisze:</s>pije normalnie.
Dziś sika często i kilka razy sikał dłuuugoo bardzo a odstęp czasu między jednym siku a drugim był ok 1 godz. -czyli za mało aby mu się aż tyle tych szczochów zebrało.
Jak się pobiera psu mocz? :oops: i czy trzeba to koniecznie u weta robić czy mogłabym oddać do ludzkiej kliniki z adnotacja, że to psie szczochy (-z góry przepraszam za takie pytania, ale nie wiem :oops: )
</QUOTE>
musisz pobrac z samego rana pierwsze sikanie i zeby byla nadczo do pojemniczka ludzkiego, morzna oddac do ludzkiej kliniki nie ma znaczenia
Awatar użytkownika
HoRacy
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3
Kontakt:

Post autor: HoRacy »

Najłatwiej będzie użyć talerzyka, jak pies będzie sikał podsuwasz go a potem spokojnie sobie przelejesz do pojemnika.

Zważywszy na aktualną pogodę najpewniej jest to zwyczajne przeziębienie pęcherza. My naszym profilaktycznie po kąpieli, spacerze w deszczu podajemy urosept.
Edyta Nowacka
Pomocny wiedzą: 5
Kontakt:

Post autor: Edyta Nowacka »

urosept 8)
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10750;443/st/20071022/e/Jozin+birthday/dt/-6/k/decd/event.png[/img]

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10704;92/st/20070214/e/Agnieszka+is+with+me++%3A%29/dt/-6/k/2ea7/event.png[/img]
Maja G.
Kontakt:

Post autor: Maja G. »

urosept wystarczy? Nie lepiej furagin? To tylko sugestia, ktorej nie jestem pewna. Widze to po sobie :wink:
"Zwierzęta istnieją dla siebie samych. Nie stworzono ich dla ludzi, tak samo jak czarnych nie stworzono dla białych, a kobiet dla mężczyzn" - Alice Walker
Edyta Nowacka
Kontakt:

Post autor: Edyta Nowacka »

u nas wystarcza urosept
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10750;443/st/20071022/e/Jozin+birthday/dt/-6/k/decd/event.png[/img]

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10704;92/st/20070214/e/Agnieszka+is+with+me++%3A%29/dt/-6/k/2ea7/event.png[/img]
Maja G.
Kontakt:

Post autor: Maja G. »

jesli wystarcza to super, nie ma co sie pchac w cos mocniejszego, furagin jest na recepte i trzeba cale opakowanie koniecznie wziac, bo jak nie to potem znow zaczyna sie sikac na potege :wink:
"Zwierzęta istnieją dla siebie samych. Nie stworzono ich dla ludzi, tak samo jak czarnych nie stworzono dla białych, a kobiet dla mężczyzn" - Alice Walker
MiMi

Post autor: MiMi »

to chyba zalezy od stanu pecherza. u nas tylko urosept profilaktycznie, bo nigdy sie nie leczylismy na pecherz. na szczescie.

mysle, ze jesli pecherz jest powaznie przeziebiony, urosept moze nie wystarczyc. najelpiej zrobic badania moczu i posluchac co na wyniki powie lekarz :wink:
wiejka

Post autor: wiejka »

Ja pisalam o moim w oddzielnym temacie, ale te jego problemy chyba wynikaly zapalenia pecherza, bo dostal antybiotyki, i wrocil do zdrowka.Jego mocz juz nie smierdzi, nie sika krwia, a dodam, ze jest juz dosc wiekowym psiakiem, najlepiej zrobic badnia mocz i morfologie.Ja mojemu czasem podaje urinal, podobno tez mozna:)
ODPOWIEDZ