pies a świnka morska
pies a świnka morska
Jak przyzwyczaić bula do świnki morskiej ?
póki co jedna osoba trzyma bula , druga świnkę . Pies jest bardzo nią zainteresowany , a świnka się boi .
Gdy trzymam świnkę , mój pies ją liże , ale boję się że ją zje .
proszę o rady co zrobić , nie mówię że mają być nierozłączni , poprostu chcę , aby siebie akceptowali .
póki co jedna osoba trzyma bula , druga świnkę . Pies jest bardzo nią zainteresowany , a świnka się boi .
Gdy trzymam świnkę , mój pies ją liże , ale boję się że ją zje .
proszę o rady co zrobić , nie mówię że mają być nierozłączni , poprostu chcę , aby siebie akceptowali .
Kto mnie kocha , ten kocha też mego psa .
"Za pieniądze możesz kupić psa , ale nie ,machanie jego ogona "
Re: pies a świnka morska
No cóz, może być trudno. Bliskie spotkanie mojego św. pamięci jamnika ze świnką skończyło się utratą świadomości przez świntuszka. Mimo a może dzięki ogromnemu uczuciu okazanemu przez psa. On ją po prostu polizaŁ!
Tekla i ja
Ja mam Bulteriera i króliczka. Kiedy piesek był mały próbowałam psa przyzwyczajać ale kończyło się to tak, że pies w ferworze zabawy zamęczył by mi futrzaka więc dałam spokój. Królik ma klatkę, swój azyl, tam jest bezpieczny i tam jest panem. Pies rządzi poza klatką. A wąchają się codziennie i pies jak się budzi podchodzi do klatki i merda ogonem - wita się.
Także nie stresowała bym świnki na siłę...
Także nie stresowała bym świnki na siłę...
Absolutnie nie chcę stresować świnki , tylko że musiałam klatkę włożyć bardzo wysoko , gdyż bulek chciał ją zwalić jak stała niżej . Póki co może tam stać , ale chciałabym , aby za jakiś czas wróciła tam gdzie była .
Myślicie że bulek ją zaakceptuje ?
Myślicie że bulek ją zaakceptuje ?
Terier i gryzonie? Przypadkiem nie są stworzone do tępienia tego typu zwierzaków? 
Niektórzy na forum mają szczury i jakoś oswoili, ale nie wiem jak to zrobić. Ja swojego czasu też miałam szczura, ale nie miał kontaktu z psem, nie chciałam szczura stresować.
Avec L'Amour KIA Sunflower Power
Szajba u mnie się niestety tak nie da
Boję się , że któregoś dnia przyjdę i zobaczę że świnki nie ma .
Boję się , że któregoś dnia przyjdę i zobaczę że świnki nie ma .
-
nox aeterna
A u nas między psem a królikiem panuje zgoda, choć muszę pilnować by czułości ze strony Pattonka nie były zbyt intensywne, no i zdarza mu się usiąść, bądź położyć się na króliczku, a na dowód tej miłości przesyłam zdjęcia
tu Patton ma 10 tyg.
http://img403.imageshack.us/i/201009040 ... 038.th.jpg
to robiliśmy całkiem niedawno, niestety poruszone
trudno uchwycić te czułości
http://img600.imageshack.us/i/1006934.j ... 934.th.jpg
Szkoda, że nie udało mi się sfotografować momentu, kiedy królik wparował do klatki Pattona, mina mojej kluski - bezcenna
Myślę, że dużo tu zasługi króliczki, bo ogólnie jest wyluzowana i niczego się nie boi, no i od małego chowała się z psami. Nie ucieka przed Pattonem, nie wykonuje bardzo gwałtownych, nerwowych ruchów (staruszka z niej, więc w ogóle skacze sporadycznie). Myślę, że w innej sytuacji nie próbowałabym ich socjalizować
zapomniałam dodać, że królik na wolność jest wypuszczany, większość czasu spędza w klatce
tu Patton ma 10 tyg.
http://img403.imageshack.us/i/201009040 ... 038.th.jpg
to robiliśmy całkiem niedawno, niestety poruszone
http://img600.imageshack.us/i/1006934.j ... 934.th.jpg
Szkoda, że nie udało mi się sfotografować momentu, kiedy królik wparował do klatki Pattona, mina mojej kluski - bezcenna
Myślę, że dużo tu zasługi króliczki, bo ogólnie jest wyluzowana i niczego się nie boi, no i od małego chowała się z psami. Nie ucieka przed Pattonem, nie wykonuje bardzo gwałtownych, nerwowych ruchów (staruszka z niej, więc w ogóle skacze sporadycznie). Myślę, że w innej sytuacji nie próbowałabym ich socjalizować
zapomniałam dodać, że królik na wolność jest wypuszczany, większość czasu spędza w klatce
- OLKAiDEXTER
- Bulomaniak 3

Też chciałam sprawić sobie świnkę morską znowu, kiedyś już miałam dwie, ale po 7 latach odeszły...i teraz chciałam świnkę morską skinny - łysą
, ale boję się o mojego dużego Świniaka... Czy udało się Tobie z socjalizować psa i świnkę?
' Once a Bullterrier, always a Bullterrier !! '
'Dobry bądź dla zwierząt
One też kochać ciebie chcą'
Dexterek :*
'Dobry bądź dla zwierząt
Wiesz co powiem ci tak , póki co świnka stoi na 5 półce regału i pies nie ma do niej bezpośredniego dostępu . Czasem jak świnka skrzeczy lub gryzie pręty pies wchodzi na łóżko i stoi i się na nią patrzy .
Gdy puszczam świnkę pies jest w innym pomieszczeniu , a jak mam ją na rękach to próbuje do niej dojść i ją czasem poliże . Nigdy jej nie puszczam gdy pies jest obok jakoś się boję i na razie nie próbuję ich socjalizować .
Gdy puszczam świnkę pies jest w innym pomieszczeniu , a jak mam ją na rękach to próbuje do niej dojść i ją czasem poliże . Nigdy jej nie puszczam gdy pies jest obok jakoś się boję i na razie nie próbuję ich socjalizować .
- OLKAiDEXTER
- Bulomaniak 3

Aha, no właśnie...też musiałaby stać u mnie na półce, gdzieś wysoko... Narażać świnkę na strach to też nie ma sensu... a psa na zazdrość i zdenerwowanie - bo mój jest zazdrośnik.
' Once a Bullterrier, always a Bullterrier !! '
'Dobry bądź dla zwierząt
'Dobry bądź dla zwierząt
Pies , gdy trzymam świnkę ją liże i zapewne chciał by się z nią bawić , ona czasem się go boi czasem nie .
Najlepszy widok jest kiedy mój pies wkłada nos do klatki , a po drugiej stronie prętów stoi świnka i tak się noskami witają
Najlepszy widok jest kiedy mój pies wkłada nos do klatki , a po drugiej stronie prętów stoi świnka i tak się noskami witają