Kopiowanie uszu i inne praktyki

czyli żalimy sie i bluzgamy na świat
Awatar użytkownika
sebastiandub
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Re: Kopiowanie uszu i inne praktyki

Post autor: sebastiandub »

Więc niech sobie takie kfiatki w pamiętniku zbiera,bo umieszczane w podpisie,wyjęte z kontekstu nic dobrego nie robią

wyjęte z kontekstu?jakiego kontekstu?wysil się choć odrobinę i znajdż sobie te posty z moimi cytatami..i opowiedz mi o kontekście,bo ja nie widziałem żadnego.

ciekawe olivko dlaczego cię wogóle nie zainteresowały znajdując się w postach swoich twórców.jak można takie idiotyzmy wypisywać,będąc właścicielem amstafa?świadczy to tylko o tym,że taka osoba moim zdaniem na właściciela się nadaje,ale chyba chomika.następnym razem intensywniej czytaj posty,a nie podpisy..

natalia mając jednego jakiegoś schorowanego,obciążonego osobnika wyciąga wnioski i prawa dotyczące całej rasy,a agusia specjalista od amstafow i pitów(podejrzewam,że od razu widzi różnicę),opowiada kompletne banialuki o tym,że pit z uchem,a amstaf bez to jest to..brawo.autorytet jak dla mnie taki,że serce się kraja,bo na szyderczy śmiech nie mam siły.
??? Z kształtu uszu...? Sugerujesz, że uszy źle się układają i należało by je skorygować?

skorygować?wątpię,żeby możliwa była korekta żle układającego się ucha,musiałbym podpytać specjalistów

natalia:przeczytaj wzorzec kształtu ucha,ciekawa lektura.
białe bulteriery są kalekami tak naprawdę. Wystarczy byle co i chorują.
dorosle ASTy z calym uchem nie podobaja mi sie! Pit z calym uchem - nie mam nic przeciwko, lecz AST to juz nie 'to'.
oliwka
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: oliwka »

Dużo masz w sobie z tego Onka na fotce niestety.

Dla mnie nieważne jest kto jest autorem,wazne kto bez sensu rozpowszechnia.Stwórz temat forumowe nonsensy wtedy tekst o białych kalekach będzie smieszny.
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

Post autor: Natalia »

natalia mając jednego jakiegoś schorowanego,obciążonego osobnika wyciąga wnioski i prawa dotyczące całej rasy

Ja o tobie nie piszę z małej litery ale spoko - zacznę.

Guano wiesz o moim psie więc spadaj na drzewo. Już kiedyś pisałam o jego kondycji zdrowotnej i nie będę się powtarzać. Zajmij się swoim, niemałym już stadkiem.

A sformułowanie "kaleka" - fakt było niefortunne. Użyłam go tylko dlatego, że mnie bezsensownie emocje poniosły po przeczytaniu twoich sensacji. Sama się teraz pytam po co i znaleźć odpowiedzi wciąż nie mogę.

Bardzo przepraszam za to słowo wszystkich hodowców i właścicieli. Mój błąd.
natalia:przeczytaj wzorzec kształtu ucha,ciekawa lektura.

sebastian: czytałam.
Awatar użytkownika
sebastiandub
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

no to olivko sprawę kontekstu natalii mamy wyjaśnioną,mam nadzieję,że wypowiedż samej natalii cię satysfakcjonuje.

teraz pora na kontekst agusi.

ps:piszę małymi literami,choć staram się używać poskich znaków.pisanie przeze mnie imion małymi literami absolutnie nie jest objawem braku szacunku.szanuję was wszystkich,choć zwracam się do was małymi literami.
Ostatnio zmieniony śr mar 09, 11 12:44 pm przez sebastiandub, łącznie zmieniany 1 raz.
dorosle ASTy z calym uchem nie podobaja mi sie! Pit z calym uchem - nie mam nic przeciwko, lecz AST to juz nie 'to'.
oliwka
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: oliwka »

Przez ,,w" proszę,dużej litery nie wymagam.

I jeszcze zedytuje-nic nie mam do Natalii o ten tekst żeby nie było.
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

sebastianie Kontekst to zależność znaczenia treści jakiegoś fragmentu tekstu, wypowiedzi lub słowa, od treści i znaczeń słów ją poprzedzających lub po nich następujących.

Ja przeprosiłam za słowo a nie za całość.

W skrócie chodziło mi o to, że przeciwnicy kopiowania bronią natury u psów naturą nie stworzonych z popieprzoną genetyką do tego stopnia, że ja jako właściciel bullka na widok krostki wpadam w panikę, myślę o rzepkach kolanowych, sercu, nerkach a kiedy go kupowałam pierwsze co mi do głowy przyszło to sprawdzić słuch. I zdaję sobie sprawę, że problem dziedziczności genetycznej choróbsk to nie jest problem jedynie tej rasy i z tego, że:
Gdyby bulteriery miały być chorobliwe, to nikt nie bawił by się w ich hodowlę. Te psy miały walczyć i zwyciężać, a nie chorować.

Jack Mildenhall, Bully for me
Awatar użytkownika
sebastiandub
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

natalia,o co ci chodzi?ciągłe objaśnianie swoich wypowiedzi prowadzi do kompletnego zamieszania.

co do kontekstu,to cytuję całą wypowiedż:
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

Myśl se co chcesz, naprawdę teraz to mi to lotto. Nie tłumaczę tego tobie tylko reszcie społeczeństwa. Rozkładaj moje wypowiedzi na drobnoustroje do woli.

Ja już skończyłam na temat kopiowania uszu. Moje zdanie jest czarno na białym.
Awatar użytkownika
sebastiandub
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

czy ktoś zna losy Aireen?
Awatar użytkownika
Agniecha
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Post autor: Agniecha »

Uszy wycięte.
Awatar użytkownika
sebastiandub
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

w kraju dokonano amputacji?

jakieś namiary?fotka ze spaceru? :evil: :faja:
Awatar użytkownika
Jaga
Pomocny wiedzą: 5
Pomocny wiedzą: 5
Kontakt:

Post autor: Jaga »

<QUOTE author="Agniecha"><s>
Agniecha pisze:</s>Uszy wycięte.
</QUOTE>
Moja znajoma (długoletnia i czołowa hodowczyni amst.) popukała się w czoło i była bardzo zniesmaczona takim postępowaniem :cry: Od dawna nie przycina już ucholi swoim psom i nie ma to żadnego wpływu na jej osiągnięcia wystawowe w kraju i za granicą - pies na wystawach nie broni się do oceny okaleczonymi uszami :?
Ciekawe czy po uzyskaniu ocen hodowlanych suki (o ile takie dostanie) też tak bez serca będzie ją rozmnażać :638: :!: :638:
Konkurencja w astach (i w ilości szczeniąt) ogromna więc zarobek może być zerowy lub wręcz ujemny :devil:
Życie oddaje krzywdy rykoszetem :idea:
Awatar użytkownika
Agniecha
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Post autor: Agniecha »

Oficjalnie proszę o usunięcie zdjęcia Aireen z mojego postu z powodu niezadowolenia właścicielki.

Wielka filozofia.. wpisać imię psa i hodowlę w google.
Awatar użytkownika
doma1036
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: doma1036 »

Widziałam ją na forum amstaffów i jest prześliczna z obciętymi uszami :)
Indii , Kruszon i Dominika ;-)
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

Widziałam ją na forum amstaffów i jest prześliczna z obciętymi uszami

Dokładnie. I na dodatek więcej tam tych "poszkodowanych" psów i ich, znęcających się nad nimi, właścicieli. Chmmm....
Ciekawe czy po uzyskaniu ocen hodowlanych suki (o ile takie dostanie) też tak bez serca będzie ją rozmnażać

Konkurencja w astach (i w ilości szczeniąt) ogromna więc zarobek może być zerowy lub wręcz ujemny

Życie oddaje krzywdy rykoszetem

Ależ "nie dzielmy skóry na niedźwiedziu", poczekajmy choć do pierwszej wystawy...

:lol:
Wielka filozofia.. wpisać imię psa i hodowlę w google.

Przecież miałaś napisane w poście, że w razie czego chętnie usuniesz zdjęcie. Trzeba może było zasugerować swój szpiegowski pomysł kolegom a nie wklejać zdjęcie psa bez zgody właściciela. :632:
ODPOWIEDZ