Jak przekonać ludzi do bulterierów!

czyli żalimy sie i bluzgamy na świat
agusia_cch

Post autor: agusia_cch »

<QUOTE author="Natalia"><s>
Natalia pisze:</s>
No to my mamy 5m :lol: wychodzę z założenia, że skoro pies ma być ZAWSZE na smyczy to niech sobie pobiega przynajmniej :lol: :lol:
</QUOTE>
mamy liny 10m, ale jak ide z dwoma to i tak na tej krotkiej mi sie placza, wczesniej chodzilam na 3m z zara, a maly luzem, ale niestety juz tak nie moge...
cindi2
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: cindi2 »

a propos głupoty to wlasnie moj sąsiad popisal sie wczoraj a ze mamy dosc upierdliwca dostał riposte i teraz ani jego ani jego swietego Goldena na ogrodku nie widac.Sasiadujemy z wlascicielem 3letniego goldena od niedawna , Pan widzac moje psy czyli starutka pitbullke i warjata bulla Baggi ,stali bywalcy wiedzą co to za egzemplaż ,stwierdził ze mamy tak grozne psy ze zyczy sobie wzmocnienia płotu i to natychmiast . Wynajmuje wiec nie bede komus stawiac plotu bo to kosztuje, płot jest taki typu mysliwski ,stara ma w nosie Golda a mlody chciał sie bawic jak zobaczył takie wielkie i kudlate a ze Goldek wredny jest to jak Baggi wsadził łep w szczeble to go uzarl,od tej pory jak Baggi widzi Goldena dostaje szalu i rzeczywiscie plot az sie trzesie. Pan upierdliwy oczywiscie korzysta z ,,naszego plotu,, bo nie postawil swojego ale dzień w dzien marudzil. Ja nie jestem chamska i pilnuje ze jak jego Golden jest na ogrodzie to warjat mój siedzi w domu ale on nie jak Baggi na ogrod to z cichacza wypuszcza swojego psa ,no i Baggi warjuje . Wczoraj sąsiad nie zwarzając na to ze mamy gości wylazl na taras i skwitował, czy wkońcu zrobicie ten plot bo wasz pies pogryzie mojego a wogule Państwo macie zezwolenie na psa bo to grozna rasa ,ja nie wiem ale ja sie obawiam o swoje zdrowie o psie juz nie wspomne, jak mozna morderców trzymac w domu. Moj maz nie wytrzymal i sie odciął ,,NO PSA TO SZKODA ALE CIEBIE TO POWINIEN UPIERD...Ć,,sorki ale przytaczam texst.Ja sie pytam czy moj pies ugryzl pierwszy NIE ! jego pies ugryzł mi psa a teraz zdziwiony ,ze szalu dostaje a po drugie jak sie czuje zagrozony to niech postawi swój plot a nie z 3 stron korzysta z cudzych, a tak nawiasem jego Golden jak go trzymaja przed domem przez całe dnie to rzuca sie na wszystkich i na wszystko ale oczywiscie on tego jakos nie widzi i nie słyszy. No wkońcu sie wyzalilam :D a szczerze mówiac jaki ten jego Golden ma być jak Pan wredny .
Sanitas Animalum pro salute Homini....
Awatar użytkownika
Karin
Pomocny wiedzą: 1
Kontakt:

Post autor: Karin »

Ja tylko odpowiem w sprawie płotu. Przepisy budowlane mowia wyraźnie by płoty i ogrodzenia były cofnięte -0,5m od granicy posesji. Jezeli wasz płot jest w granicy posesji/działki waszej i sasiada macie obowiazek remontowac go wspolnie i odpowiadacie za niego 50/50%. Gdy jednak zachowane jest ustawowe -0,5m od wyznaczonej granicy wtedy sasiad ma problem. Mianowicie taki iz to on musi postawic swoj płot takze -0,5m od granicy a powstajacy w ten sposob pas 1m jestescie zobowiazani utrzymywac w czystosci razem. Pas ten nie wymaga zadnych pozwolen na wstep a pozwala na dojscie do drugiej strony płotu bez pozwolenia sasiada.

Jesli ty cofniesz sie poł metra od granicy to zalatwisz sasiada w ten sposob ze nie moze on sie dolaczyc do twojego płotu w miejscu gdzie lacza sie obie działki. W ten sposob powstaje wyrwa 1m w jego płocie i tym samym nie moze wypuszczac psa bez uwiezi na swojej posesji.

Pozdrawiam Bolas
Pozdrawiamy Karina, Bolek "Bolas" i nasza AZUMI
Mortiis
Pomocny wiedzą: 3
Pomocny wiedzą: 3

Post autor: Mortiis »

A ja się pytam: po co??. Ludzie zawsze boją się tego co nieznane i odwrotnie - rzadko kiedy chcą poznać to, czego się boją... Poza tym nic na siłę. Nas naszczęście żadna podobna sytuacja nie spotkała, ale raczej nie siedzielibyśmy cicho gdyby, coś takiego (jakiś niewybredny komentarz) się nam przydarzyło :twisted: . Po co ludzi na siłę przekonywać do bullterierów?? żeby zapanowała na te rase moda jak na goldeny i blabladory?! Cytat z filmu Iniemamocni: "Jak wszyscy są wyjątkowi - to nikt nie jest". :wink:
Lepiej rządzić w piekle niż służyć w niebie :P
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

Post autor: Natalia »

A ja wczoraj spotkałam chłopaka który przyznał mi się że jest właścicielem rocznego Bulteriera. Swoją drogą to dziwne bo mieszkam tu od czterech lat i nie widziałam jeszcze żadnego Bulla. No więc pogłaskał mojego Dragulca i powiedział że on też ma, z łatą na oku, i jeszcze nigdy w życiu nie miał równie głupiego psa :shock:

Skomentowałam to powiedzeniem "jaki pan taki kram" jakiego se stworzyłeś, takiego masz...
saxatilia
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: saxatilia »

nasz juz zapoznaje sąsiadów. kazdy o cos tam zapyta i głaska i myślę ze jak sie przyzwyczaja i poznaja Borysa to nie będziemy miec z nimi problemów.

jedna Pani powiedziała ze te psiaki sa najpiękniejsze i to gentelman :D
Marcislava
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: Marcislava »

Jestem przeciwna przekonywania kogokolwiek do czegokolwiek a juz szczegolnie ludzi do bullterrierow, wcale minie zalezy na tym zeby wszyscy uwazali ze bulle to mile chomiczki.

Owszem czasami to frustrujace, opedzac sie od tych, "ktorzy wiedza lepiej" ale na to pomoga: podstawowa znajomosc prawa w zakresie posiadania psa, cieta riposta i silne nerwy. Na sile i tak nikogo nie przekonasz, a nie chcialabym aby ktos kto zobaczy bulla kupowal sobie pieska bez zastanowienia, bo mu sie spodobal. Jest to niepotrzebne napedzanie pseudohodowli i popytu tworzonego przez ludzi-idiotow; ktorzy psa traktuja jak zabawke.
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

Na sile i tak nikogo nie przekonasz, a nie chcialabym aby ktos kto zobaczy bulla kupowal sobie pieska bez zastanowienia, bo mu sie spodobal. Jest to niepotrzebne napedzanie pseudohodowli i popytu tworzonego przez ludzi-idiotow; ktorzy psa traktuja jak zabawke.

Zgadzam się, myślę jednak że takich ludzi-idiotów nie przybędzie jeśli komuś kto się zainteresuje rasą opowie się o tym, że pies nie rzuca na wszystko co się rusza. Nigdy nie wiadomo, a może ktoś kto posłucha o charakterku rasy uzna że nie chce takiego psa.
Marcislava
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: Marcislava »

To prawda, iskierka nadzieji pozostaje :)
Awatar użytkownika
Karin
Kontakt:

Post autor: Karin »

Takie podejscie jest dosc meczace a mysle ze jak jeden z drugim sie przekona to i kolejnemu wytłumacza ze wcale nie taki świniak straszny jak go malują. Choc nie powiem ze podoba mi sie jak tłum rozstepuje sie przede mną jak morze przed Mojżeszem :D
Pozdrawiamy Karina, Bolek "Bolas" i nasza AZUMI
Awatar użytkownika
OLKAiDEXTER
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Post autor: OLKAiDEXTER »

Ja już nikomu nie tłumaczę niczego, bo z głupotą nie wygrasz. Posiadając takiego psa nauczyłam się cierpliwości, trzymać nerwy... czasem stosuję ciętą ripostę, a czasem po prostu olewam to wszystko i idę sobie dalej ze swoją bestią. Przekonywanie ludzi do bullów - spoko, to są super psy itd., ale nie chce, żeby wszyscy go głaskali, a on machał do nich radośnie ogonkiem. Uważam tak jak Marcislava, nie chce żeby każdy myślał, że to urocze pieski i bez zastanowienia kupował na drugi dzień bulla :/
' Once a Bullterrier, always a Bullterrier !! '

'Dobry bądź dla zwierząt
One też kochać ciebie chcą'

Dexterek :*
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

A ja myślę że do kretyna nie trafi gadanie, żeby nie kupował psa bo...

Ludzie nie myślą że są to sympatyczne psy. Przecież non stop trafia się na przeciwników rasy. Właśnie pojmowanie Bulla jako agresora przysparza mu popularności. Bo jest na moda na lans z umięśnionym, groźnym psem. I to czy się mówi prawdę o codziennym życiu z bullem chyba nie ma wpływu na to czy jeden z drugim buc w dresie kupi sobie bula czy nie.
Awatar użytkownika
OLKAiDEXTER
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Post autor: OLKAiDEXTER »

Nie tylko dresy sobie kupują bulle... ale inne buce też :] Widuję "dresów" z yorkami :) Nie ma reguły.
' Once a Bullterrier, always a Bullterrier !! '

'Dobry bądź dla zwierząt
One też kochać ciebie chcą'

Dexterek :*
Tosca
Pomocny wiedzą: 2
Pomocny wiedzą: 2

Post autor: Tosca »

Wśród dresów panuje moda na ASTy i pseudo Pity , bulle nie mają takiego powodzenia .
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

Mark Twain
agusia_cch

Post autor: agusia_cch »

my pochodzimy z malego miasta (niecale 25tys) i moj facet nie chcial sie pokazywac na miescie ze snoopym, bo zaraz ktos tez sobie kupi... ale raz czy dwa musielismy cos zalatwic a akurat bylismy z psami, zreszta jak przejezdzamy to psy wystawiaja glowy przez szybe i ludzie je widza... w weekend, moj przyszly tesc mowi, ze tacy i tacy (ktorzy maja obecnie szczyle asta na sprzedaz) maja bulla w domu...

ci debile w chelmnie nigdy takiego psa nie widzieli (nie obrazam tu wszystkich mieszkancow, ale nasze miasto jest na wymarciu obecnie sa tam sami emeryci,menele i dresy(znajomych zero bo kazdy chce sie wyrwac), a teraz gdy juz go zobaczyli, podejrzewam ze za rok bedzie z 10 bulli...
ODPOWIEDZ