preparat PUPPY TRAINER- stosowany do nauki czystości
preparat PUPPY TRAINER- stosowany do nauki czystości
mam pytanie czy ktoś z was miał doświadczenie z tym preparatem lub jemu podobnymi?
kupiłem matę, 5-10 kropel wylałem na matę, tesa 8 tyg. suka na sam zapach tego preparatu ucieka , ponowiłem próbę na gazecie ta sama opcje załatwiła sie obok a nie w miejscu do tego wyznaczonym. Gdzie popełniam błąd? jak przekonać psa do załatwiania sie na matę (wyjścia na dwór odpadają brak pełnych szczepień a po drugie telepie sie na dworze z zimna i nic z tego nie wychodzi ,też próbowałem )?dzięki za rady
kupiłem matę, 5-10 kropel wylałem na matę, tesa 8 tyg. suka na sam zapach tego preparatu ucieka , ponowiłem próbę na gazecie ta sama opcje załatwiła sie obok a nie w miejscu do tego wyznaczonym. Gdzie popełniam błąd? jak przekonać psa do załatwiania sie na matę (wyjścia na dwór odpadają brak pełnych szczepień a po drugie telepie sie na dworze z zimna i nic z tego nie wychodzi ,też próbowałem )?dzięki za rady
krople
w dniu wczorajszym postanowiliśmy poświęcić suni i macie więcej czasu. W momencie gdy próbowała sie załatwić na dywan, przenosiliśmy ja na mate nasączoną kropelkami i oczekiwanie, miejsce jej w ogóle nie pasowało, dopiero po godzinie zrobiła siku, w końcu osiągnęliśmy jakiś mały sukces, mała dostała nagrodę i wiele miłych słów. Dziś ja dalej obserwowaliśmy, jest postęp w nocy skorzystała z maty w dzień jeszcze dywan się trafił na potrzebę, ale i mate już tez zaczyna wykorzystywać. Mogę polecić metodę dla osób którzy mają taki problem jak ja 
Psie pampersy to właśnie taka mata(podkład) , można ją kupić taniej z przeznaczeniem dla ludzi/niemowląt w aptece bądź hipermarkecie , jak dla mnie bardzo wygodna bo wchłania mocz i szczyl może z niej skorzystać kilka razy , kropelki wcale nie są takie potrzebne i ich działanie jest dyskusyjne w każdym bądź razie podkład polecam kropelek nie bo nie wiem czy działają 
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.
Mark Twain
Mark Twain
-
agusia_cch
-
agusia_cch
Zara nie chciala nam sikac na mate, sikala w domu do 9 miesiaca, robila nawet tak, ze w momencie kiedy ubieralam buty ona potrafila sie zesikac, nawet przy wychodzeniu co dwie godziny na dwor.
snoopy od razu w domu wybral sobie miesce do sikania (legowisko
) w to miejsce polozylismy najpierw reczniki a pozniej mate i sikal tylko tam, jak mial 4 miesiace juz wcale w domu nie zrobil.
to chyba duzo zalezy od psa
snoopy od razu w domu wybral sobie miesce do sikania (legowisko
to chyba duzo zalezy od psa