preparat PUPPY TRAINER- stosowany do nauki czystości

pytania i rady czyli: bulik dobrze wychowany, bulik kulturalny.
arti
Bulomaniak
Bulomaniak

preparat PUPPY TRAINER- stosowany do nauki czystości

Post autor: arti »

mam pytanie czy ktoś z was miał doświadczenie z tym preparatem lub jemu podobnymi?

kupiłem matę, 5-10 kropel wylałem na matę, tesa 8 tyg. suka na sam zapach tego preparatu ucieka , ponowiłem próbę na gazecie ta sama opcje załatwiła sie obok a nie w miejscu do tego wyznaczonym. Gdzie popełniam błąd? jak przekonać psa do załatwiania sie na matę (wyjścia na dwór odpadają brak pełnych szczepień a po drugie telepie sie na dworze z zimna i nic z tego nie wychodzi ,też próbowałem )?dzięki za rady
arti
Bulomaniak
Bulomaniak

krople

Post autor: arti »

w dniu wczorajszym postanowiliśmy poświęcić suni i macie więcej czasu. W momencie gdy próbowała sie załatwić na dywan, przenosiliśmy ja na mate nasączoną kropelkami i oczekiwanie, miejsce jej w ogóle nie pasowało, dopiero po godzinie zrobiła siku, w końcu osiągnęliśmy jakiś mały sukces, mała dostała nagrodę i wiele miłych słów. Dziś ja dalej obserwowaliśmy, jest postęp w nocy skorzystała z maty w dzień jeszcze dywan się trafił na potrzebę, ale i mate już tez zaczyna wykorzystywać. Mogę polecić metodę dla osób którzy mają taki problem jak ja :)
kasica
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: kasica »

Ja tego uzywalam: w komplecie z psimi papmersami, takimi pieluchami na podloge. Nie zadzialalo :P
Tosca
Pomocny wiedzą: 2
Pomocny wiedzą: 2

Post autor: Tosca »

Psie pampersy to właśnie taka mata(podkład) , można ją kupić taniej z przeznaczeniem dla ludzi/niemowląt w aptece bądź hipermarkecie , jak dla mnie bardzo wygodna bo wchłania mocz i szczyl może z niej skorzystać kilka razy , kropelki wcale nie są takie potrzebne i ich działanie jest dyskusyjne w każdym bądź razie podkład polecam kropelek nie bo nie wiem czy działają ;)
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

Mark Twain
Awatar użytkownika
MKK
Pomocny wiedzą: 3

Post autor: MKK »

Preparat stosujemy i mała szybko załapała w czym rzecz, jednakże znajoma mnie skrytykowała że w ten sposób daję psinie przyzwolenie na załatwianie się w domu...

Kiedy wybywamy do pracy Elza siusia na gazetki, grubsza sprawa dopiero na trawce :D
agusia_cch

Post autor: agusia_cch »

dajecie przyzwolenie - fakt, ale moim zdaniem chyba lepiej zeby szczyl sikal na mate niz np na panele, skoro wiadomo, ze przez jakis czas i tak bedzie sie w domu zalatwial...
Awatar użytkownika
MKK

Dokładnie :) , chociaż znajoma nam prorokuje że mała przy takim podejściu nigdy nie nauczy się wstrzymywać.
agusia_cch

Post autor: agusia_cch »

Zara nie chciala nam sikac na mate, sikala w domu do 9 miesiaca, robila nawet tak, ze w momencie kiedy ubieralam buty ona potrafila sie zesikac, nawet przy wychodzeniu co dwie godziny na dwor.

snoopy od razu w domu wybral sobie miesce do sikania (legowisko :P ) w to miejsce polozylismy najpierw reczniki a pozniej mate i sikal tylko tam, jak mial 4 miesiace juz wcale w domu nie zrobil.

to chyba duzo zalezy od psa :)
Awatar użytkownika
MKK

Mamy cichą nadzieję że nasza tez będzie błyskotliwa w tej dziedzinie ;) , kupala trzyma dopóki nie wyjdzie na dwór :)
ODPOWIEDZ