</QUOTE>zeta pisze:</s>Gratuluje szkoda ze tatusiowie szczeniat wciaz Ci sami ;/ z nielicznymi wyjatkami Pozdrawiam
może są wartościowi i fajni

</QUOTE>Magdalena pisze:</s><QUOTE author="zeta"><s></QUOTE>zeta pisze:</s>Gratuluje szkoda ze tatusiowie szczeniat wciaz Ci sami ;/ z nielicznymi wyjatkami Pozdrawiam
może są wartościowi i fajni![]()
![]()

</QUOTE>zeta pisze:</s><QUOTE author="Magdalena"><s></QUOTE>Magdalena pisze:</s><QUOTE author="zeta"><s></QUOTE>zeta pisze:</s>Gratuluje szkoda ze tatusiowie szczeniat wciaz Ci sami ;/ z nielicznymi wyjatkami Pozdrawiam
![]()
Ale nie mowie przecierz ze nie sa wartosciowi i fajni ;/ ehhh

</QUOTE>Maciek-Goblin pisze:</s><QUOTE author="zeta"><s></QUOTE>zeta pisze:</s><QUOTE author="Magdalena"><s></QUOTE>Magdalena pisze:</s>
![]()
Ale nie mowie przecierz ze nie sa wartosciowi i fajni ;/ ehhh
No,zeby mi to było ostatni raz![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

</QUOTE>Buteo pisze:</s>
1 Co to wg ciebie znaczy krycie tymi samymi reproduktorami? Dodam tylko ze ten pies wyjedzie z Polski pod koniec roku, jest przebadany BAER, serce, nerki i rzepki - czy lepiej uzyc psa ktorym nikt jeszcze w Polsce nie kryl? np sciagnietym na jeden "zloty strzal" z czeskiej kanapy?
2 Ile miotow wyhodowales a moze ukonczyles jakies studia z genetyka w tytule ze jestes w stanie tak jednoznacznie okreslic ile genow "chorych" niesie pies/suka i kiedy nastepuje zawezenie puli genetycznej?
3 Gdyby sluchac twoich teori to takie linie jak Aricon, Ghabar, Kilacabar czy Emred, nigdy by nie powstaly a jesli by powstaly to juz musialby wymrzec a tak chyba sie nie dzieje?

</QUOTE>Buteo pisze:</s> Gdyby sluchac twoich teori to takie linie jak Aricon, Ghabar, Kilacabar czy Emred, nigdy by nie powstaly a jesli by powstaly to juz musialby wymrzec a tak chyba sie nie dzieje?

</QUOTE>yoki pisze:</s>Dla mnie nowym regulaminem zapowiedzi miotów nie ograniczysz tego co chyba byś chciał, czyli krycia tymi samymi psami. Czysto teoretycznie: zamarzy mi się krycie Lubjan rock and stone i sprowadzę sobie jego mrożonkę którą użyję do zapłodnienia jego wnuczki. Jak dla mnie była by to świeża krew w pl, ale inbredowana na Lubjana. Pomijam ekterier/charakter/zdrowie psa ale chciałam napisać na swoim własnym przykładzie by nie mieszać psów innych ludzi. Inbred nie zawsze jest zły i w obrębie całej populacji na danym obszarze nie musi zawężać puli genetycznej.
</QUOTE>yoki pisze:</s>I mam do Ciebie pytanie: skoro jesteś takim przeciwnikiem zawężanie puli genetycznej i kryciem tymi samymi samcami które mogą być nosicielami wadliwych genów recesywnych przez co będą cierpiały następne pokolenia bulli polecałeś miot który ma Nosrettap Celtic Star at Kilacabar w rodowodzie? Nie chce mi się liczyć jaki procent psów w uk/europie/pl ma baraccudę lub celtica w rodowodzie ani ile suk pokryli ale było by tego trochę. Jeżeli oni coś niosą to naprawdę może zrobić się nieciekawie w rasie.
<B><s></s>Nie twierdzę że Baracudą czy Celtic coś niosą! To tylko rozważania teoretyczne. </B>

</QUOTE>zeta pisze:</s><QUOTE author="Magdalena"><s></QUOTE>Magdalena pisze:</s><QUOTE author="zeta"><s></QUOTE>zeta pisze:</s>Gratuluje szkoda ze tatusiowie szczeniat wciaz Ci sami ;/ z nielicznymi wyjatkami Pozdrawiam