Tresowany niedzwiedz zabił Rosja

czyli żalimy sie i bluzgamy na świat
Tosca
Pomocny wiedzą: 2

Tresowany niedzwiedz zabił Rosja

Post autor: Tosca »

Niedźwiedź na łyżwach zabił dyrektora cyrku , W stolicy Kirgistanu Biszkeku, podczas prób cyrku niedźwiedzi jeżdżących na łyżwach jeden ze zwierzaków zaatakował dyrektora zoo. Zwierzę przeciągnęło mężczyzną za szyję po lodzie. Zginął, a próbujący go odciągnąć treser został ciężko poraniony. W krytycznym stanie trafił do szpitala.

Zmarły dyrektor miał 25 lat. Kirgiskie ministerstwo kultury w oficjalnej notce poinformowało o zdarzeniu.
Do zdarzenia doszło podczas prób rosyjskiego teatru, który występował w Biszkeku z programem Niedźwiedzie na Lodzie.

Niedźwiedzia zastrzelono, a cyrk pod eskortą policji opuścił miasto.

http://www.youtube.com/watch?v=iimwf89h ... r_embedded text="http://www.youtube.com/watch?v=iimwf89h ... r_embeddedhttp://www.youtube.com/watch?v=iimwf89hVuc&fea ... r_embedded>#
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

Mark Twain
nataszka87
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: nataszka87 »

I bardzo dobrze !

Co jeszcze glupi ludzie wymysla ?? Nie znosze cyrku ...

Szkoda tylko niedzwiedzia, a moze i nie... Przynajmiej teraz nie musi sie meczyc.
Podstawową zasadą, o której należy zawsze pamiętać - niezależnie od pracy, jaką wykonujemy z psem, jest to, że psy nie mogą cierpieć z powodu naszych ambicji, nieważne, jak wielkiej wagi wydaje nam się nasza praca.
Turid Rugaas
kleoo
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Post autor: kleoo »

Zamiast "Gorzkie żale" ten dział powinien się nazywać " Ludzka głupota nie ma granic" :evil:
MadMan
Pomocny wiedzą: 4
Pomocny wiedzą: 4

Post autor: MadMan »

Szkoda miśka przede wszystkim, nie dosyć że całe życie się męczył .

Kolejny przyczynek do tego żeby tą wątpliwą rozrywkę zlikwidować.
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10102;101/st/20050225/n/Leon/dt/5/k/6eab/age.png[/img]

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10103;101/st/20070526/n/Beza/dt/6/k/6c7d/age.png[/img]
bulterierka
Pomocny wiedzą: 3

Post autor: bulterierka »

Wcale nie płacze nad nim....Jak słyszę słowo CYRK to mi dreszcze przechodzą... :evil:
Tosca

Nie wrzuciłam tego po to żeby użalać się nad człowiekiem tylko nad misiem , niestety Rosjanie lubują się w tresowaniu niedźwiedzi i tygrysów , smutne jest to że zniknięcie u nich cyrku jest praktycznie niemożliwe bo ludzie bardzo lubią taka formę rozrywki....
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

Mark Twain
Anita
Kontakt:

Post autor: Anita »

A co u nas jest lepiej?

W moim mieście zatrzymał się cyrk z misiem, który miał taką waską klatkę,że jak siadł i przewrócił się do tyłu to nie mógł wrócić do normalnej pozycji i leżał jak żółw. Inne zwierzaki (wielbłądy, konie, kuce, kozy) wyglądały na zadbane i najedzone, ale te niebezpieczne to miały tragiczne warunki.

Ludzie przy kasie potrafią dla szpanu sprowadzić nielegalnie ( głównie z Czech) dzikie zwierzaki, a potem, jak koszty utrzmania wzrastają albo robi się niebezpiecznie ,to je wypuszczają na wolnąść. Stąd biegające po lasach pumy i misie, jak ta ostatnia z Przemyśla, którą na szczęście adoptowało jedno z nadlesnictw i będzie mieszkała w pałacowej niedźwiedziarni.
Tosca

Już dawno nie spotkałam się z Cyrkiem w Polsce w którym były by zwierzęta chronione , a niedźwiedzie pumy tygrysy itd... do takich należą , przepisy zabraniają tresowania takich zwierząt w cyrkach w UE ale kto wie jak to jest z respektowaniem ich

Mark Twain
Anita
Kontakt:

Post autor: Anita »

Przepisy przepisami, a biznes będzie się kręcił póki ludzie będą na to chodzić.Władze wolą oko przymknąć, bo niby co by miały z takim zwierzakami zrobić. ZOO nie musi przyjmować.
aga
Pomocny wiedzą: 5
Pomocny wiedzą: 5

Post autor: aga »

Jak byłam dzieckiem to lubiłam chodzić do cyrku, kochałam zwierzaki, ale potem zrozumiałam na czym to polega, nie znoszę cyrków ze zwierzakami i nigdy tam już nie pójdę, widziałam te malutkie klateczki i teraz jak o tym pomyślę to po prostu szok!
ODPOWIEDZ