Avantasia BRITANNIA :)

Galeryjka naszych pociech:)
Adriano
Bulomaniak
Bulomaniak

Post autor: Adriano »

Słuchajcie to nie jest tak "nabawił się bullem , poszpanował na mieście to można oddać " przecież nie kupował bym psa za ponad 2 000zł i nie poświęcał jej ogromu czasu aby go mieć na tydzień czasu , ja na zakup bulla czekałem kilka lat abym zapewnił odpowiednie warunki i miał czas .

Po prostu nastąpiła nieciekawa sytuacja życiowa , mieszkanie w którym mieszkam poszło do wynajęcia , w mieszkaniu rodziców owszem mogę mieszkać ale BEZ PIESKA !

O tym wszystkim dowiedziałem się nagle , gdybym wiedział to wcześniej nawet nie pojechał bym po sunie . Więc na prawdę nie oceniajcie oraz nie wyciągajcie wniosków pochopnie .
"Ludzie zapomnieli o tej prawdzie,lecz Tobie nie wolno zapominać.Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to,co oswoiłeś."
"Mały Książę" A.S. Exupery

" Nikt nie rodzi się zły z natury "
patryk
Bulomaniak
Bulomaniak

Post autor: patryk »

W realu ładna, ale jak myslicie jak ta suczka rokuje wystawowo?
panda
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: panda »

Patryku, sorka za to że powiem teraz kilka słów prawdy, ale zastanów się nad wystawami (jeżeli chcesz zdobywać jakieś nagrody, bo jeżeli hobbystycznie to traktujesz to olej tego posta).

Jeśli o nich myślisz poważnie, musisz znać pełną anatomię psa w ujęciu bula.

Musisz wychwycić jego mocne i słabe strony i odpowiednio je zaprezentować. Wygląd to nie wszystko, ważna jest też psychika i zachowanie na ringu. Z resztą .. są mądrzejsi w tym temacie i to tylko takie 3 słowa ode mnie.

Przede wszystkim musisz go pokochać, w co nie wątpię że tak zrobisz. To jest Twój pies i czy komuś się on podoba czy nie to już sr*** na to :)
Człowiek jest wynikiem sumy stosunków przeciwieństw...

Natomiast pies jest psi :)
patryk
Bulomaniak
Bulomaniak

Chciałbym zaliczyć wystawy itp ale po dorośnięciu psiaka moze się rożnie okazać, może odbiegać trochę od dobrym rokowań w okresie młodszym, może także zachorować itp i wtedy oczywiste że sobie to odpuszcze ;)

Pies ma być przyjazny, kochający, potem ma mi się podobać
panda
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: panda »

Ja mam na to inny pogląd.

Pies test MÓJ i dla MNIE. Pokażę go na wystawach aby pokazać talent hodowcy oraz widowni pokazać psa i "pochwalić się". Reszta życia psa i mojego jest dla nas obydwu. (ale to tylko plany bo jeszcze nie mam bulka, ale już wszystko jest na dobrej drodze).
Człowiek jest wynikiem sumy stosunków przeciwieństw...

Natomiast pies jest psi :)
patryk
Bulomaniak
Bulomaniak

Masz rację. Napisałem przyjazny i kochający dla mnie. A do wyglądu mam wymogi bo np tylko białe bulle toleruje. I pies ma być dla mnie i to chyba każdy sądzi kto ma bulla lub mieć chce ;)
Tosca
Pomocny wiedzą: 2
Pomocny wiedzą: 2

Post autor: Tosca »

Proszę nie robić Offa. Myślę ze właściciela psiaka nie interesuje jakie macie podejście do posiadania psa.
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

Mark Twain
Adriano
Bulomaniak
Bulomaniak

Post autor: Adriano »

Cześć !

Wiem , że to zapewne zły dział ale nie wiem gdzie to dać .

Mam do was wielką prośbę , poszukuję jakiegoś szablonu z bullterrierem aby go wytatuować i nigdzie nie mogę znaleźć :( może Wy macie jakis dostęp do tego typu rzeczy , chce sobie zrobić tatuaż na nodze z wizerunkiem bullterriera .

Chciałem zrobić portret mojej suni ale nie mam dobrego foto :(

Tak więc jeśli macie jakieś szablony nadające się na tatuaż to bardzo bym prosił o wklejanie :)

Z góry dziękuje i pozdrawiam :)

Adrian
"Ludzie zapomnieli o tej prawdzie,lecz Tobie nie wolno zapominać.Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to,co oswoiłeś."
"Mały Książę" A.S. Exupery

" Nikt nie rodzi się zły z natury "
lbarthezz
Bulomaniak
Bulomaniak

Post autor: lbarthezz »

Witam Wszystkich bardzo serdecznie !!!!!!

Jest mój 1 post a postanowiłem go tutaj napisac gdyż Avantasia BRITANNIA mieszka teraz ze mną.

Małe sprostowanie co do poprzedniego właściciela. Po rozmowie z Piotrem opowiedział mi całą historię że faktycznie poprzedni właściciel miał trudną sytuacje rodzinną i musiał ją oddac...

Ale to nie zmienia faktu że poprzedni właściciel chuja średnio o nią dbał...

z tego co się dowiedziałem we dniu oddania Niuni do do hodowli miała potworne zapalenie ucha... Oczywiście ucho oklapło. Pozatym została przyprowadzona na łańcuchu większym od niej. Prawdopodobnie Gloria bo tak u mnie się nazywa była karmiona kanapkami z ręki. Bo nie chciała jeśc suchej karmy a cieszyła się na widok człowieka z kanapką. Pozatym skakała po stole.

Ale już mniejsza o to, sunia zdrowa charakter ma wspaniały.

Na codzień bawi się z moimi innymi pieskami Suczką Amstaffa Herida CK TROPICANA THAI oraz Psem Amstaffem VITO TAJGER Nefer, A raz na jakiś czas wpada piesio mojej dziewczyny Bobi LARUS z Wilczych Ługów Labrador i jest masakra. Bawią się ganiają i przewracają.

W najbliższym czasie postaram się wkleic Fotki Niuni.

Dziękuje Piotrowi że odbażył mnie tak wielkim zaufaniem i powierzył mi Swoją pociechę...

Aha Gloria odbędzie debiut na Wystawie w Jarosławiu 14.03.2010 w Kl. Młodzieży

Pozdrawiam Wszystkich

Bartek
patryk
Bulomaniak
Bulomaniak

Nie do końca tak było bo sunię i właściciela byłego znam

Powodzenia, jest ładna.
ODPOWIEDZ