= SSanie=

czyli mój chory bulik - pytania, rady, sugestie, pomoc.
Madzia
Bulomaniak
Bulomaniak

= SSanie=

Post autor: Madzia »

Witam,

nie wiem czy tutaj powinnam zamiescic swój problem, ale sporobujemy.

Moja 10 miesieczna bulica namietnie ssie kocyk na ktorym śpi. chwyta go obiema łapkami i do upadłego śśie... czy to normalne?

nie wiem jak pozostale sunie, ale nasza nie wiadomo czem u- moze pod wpływem hormonów strasznie "gwałci" nasze nogi :) hehhehe

może jej w końcu minie????

tnie w domu wszystsko dookoła pomimo iz ma bardzo dużo zabawek. Wyciąga moje kurtki z szafy, kładzie sie na nich i ssie np rekawy az zrobi sie dziura...

porsze o pomoc lub rade bardziej doswiadczonych wlascicieli Bulowatych :)
Gotrek
Bulomaniak
Bulomaniak
Kontakt:

Post autor: Gotrek »

Moja tak robiła gdzieś przez ok. 1,5 roku życia, później przestała więcej rogami poduszek nie interesuje :) .
[url=http://gotrek.pl][img]http://img17.imageshack.us/img17/9283/banner35456.gif[/img][/url]
Di83
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: Di83 »

Moj młody to prawie 6 miesięczny samiec,ale tez bardzo lubi ssać sobie np.rożek od pościeli lub koca,ale nie robi tego namiętnie tylko tak raczej okazjonalnie,jak mu sie trafi w pyszczek :wink:
Awatar użytkownika
JonSnow
Pomocny wiedzą: 5

Post autor: JonSnow »

W Warszawie masz mnóstwo behawiorystów - u nich szukaj pomocy. Zaburzenia ssania mogą mieć swoje źródło w dalekiej przeszłości w okresie socjalizacji pierwotnej i niewłasciwie przeprowadzonym procesie odstawiania od sutka.

Z gwałceniem nóg na pewno można sobie poradzić.

Tylko wybierz dobrego specjalistę.
Zstąpił z nieba Archanioł Gabryiel
Z mieczem w dłoni
I białym bullem u boku...

psi behawiorysta http://www.dobrypies.eu
Madzia
Bulomaniak
Bulomaniak

=ssanie=

pewnie i mozna sobie poradzicv tylko juz siniaki mamy oboje bo piesek mimo iz nie za duzy to swoja sile ma.. :)

poza tym sie martwie bo za pare dni bedziemy mieć maleńkiego chłopca a jak Astra tak skacze na nas to co może wyczyniać z małym dzieckiem???
Awatar użytkownika
nadine22
Pomocny wiedzą: 3
Pomocny wiedzą: 3

Post autor: nadine22 »

Nas Zosik gwałcił za młodu i to faktycznie bolało ale w sumie jakos łatwo się to udało wyperswadować - stanowsze FE i zrzucenie jej z nogi i potem odwrócenie się i ignorowanie szybko poprawiło sytuację. Co do ssania to Zosik uwielbia ssac swoje kocyki - na szczęscie nic ponad to więc mi to nie przeszkadza - mam wrażenie ze to faktycznienie do konca nie normalne ale nikomu to nie przeszkadza a ja to ewidentnie relaksuje i usypia wiec zawsze ma jakiś dyzurny jeden, dwa kocyki do memłania które przywleka do salonu wieczorkami i sobie dziamie :)
Madzia
Bulomaniak
Bulomaniak

Astra chodzi dumnie ze swoim kocykiem po całym meiszkaniu, ba nawet pare razy próbowała wciągnąc do naszego łóżka..

jeżeli ja to rzeczytwiście może odstresowywać to nie bede sie denerwowała niepotrzebnie:)

siedzi sobie własnie i memła kocyk w buźce i widac straszną radość:)

a co do gwałcenia- to mam nadzieje ze jej przejdzie. jakoś u psa bym zrozumiała takie zachowanie, ale u suki???? burza hormonów?
Awatar użytkownika
JonSnow

Post autor: JonSnow »

Co do 'przechodzenia' problemów, chciałem przypomnieć prosty wzorzec

związany z czasem.

początkowy problem -> wzmocnienie zachowanie -> duży problem.

Jesli chodzi o 'samochprzechodzenie', to myślę, że najlpiej ten termin pasuje do wypadania zębów, mlecznych oczywiście :lol:

Problem (jeśli irzeczywiście jest problemem) trzeba przepracować, im dłużej się czeka tym gorzej i tym więcej pracy to kosztuje.
Zstąpił z nieba Archanioł Gabryiel
Z mieczem w dłoni
I białym bullem u boku...

psi behawiorysta http://www.dobrypies.eu
Awatar użytkownika
multicryl
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Post autor: multicryl »

Di83
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1