De gustibus non est disputandum a omylność rzecz ludzka wypadałoby podsumować ...
Rozumiem że Makbet temu i owemu zalazł za skórę gdy dostał wyższą ocenę ale kto z wystawiających nie uważa że jego pies przynajmniej raz przegrał z brzydszym,gorszym?
Ani nie jest to najbrzydszy pies jakiego widziałem na polskim ringu ani najładniejszy
Widziałem już psy parchate,z odleżynami,zaropiałymi oczami,przepraszam za wyrażenie-zafajdane, czy zwyczajnie brudne.
Ten przynajmniej jest w dobrej formie a właściciel nie wystawia w dresie
Pewnie gdyby właściciel był na forum albo pies pochodził z jednej z uznanych hodowli to nie byłoby docinków w temacie każdej wystawy na której się pojawia...
Czy to jedyny polski nie specjalnie urodziwy czempion?
Są czempiony i brzydkie i z nieprawidłowym zgryzem i takie odstające zachowaniem od standardu ale nie ma takiego wielkiego halo.
Chce jeżdzić,pies się wystawia - no problem.
Złośnica 
ja również nie wiem z kim Ty rozmawiasz ale albo ,,robisz się głupia by być frei'' albo nie wiem co... bo ja znam i takich ludzi którzy jeżdżą na wystawy po oceny do hodowlanki ale też i takich którzy robią to dla przyjemności (własnej lub psa

) jednym jak i drugim wolno
Jak to powiedział pewien poeta : ,,Poznaj obyczaje innych, a nie będzie nienawiści''
A piękny egzemplarz zdąży i zebrać oceny i tytuły - w Polsce jest duużo wystaw a i granice mamy otwarte