natomiast nikt nie zagwarantuje ci ze pies nie pozre dziecka, bo w najwiekszym stopniu to zalezy od ciebie i zony. mysle ze 10letnia dziewczynka ( i jak piszesz rezolutna) to juz bardzo dobry wiek byy bulek przybyl. tez polecam suke ale ze wzgledu na gabaryty, nie charakter, bo charakter nie jest moim zdaniem az tak bardzo zwiazany z plcia jak w innych rasach. znam samce przemile i lagodne i twarde, silne psych suki i na odwrot. hodowca powinien wam pomoc wybrac charakter. proscie o opisy charakterow, mowcie ze to jest dla was priorytet.
poza tym uwazam, ze obawa ze bul pozre dziecko wynika tylko i wylacznie z braku obycia z rasa. dlatego ja na waszym miejscu przelozylabym nabycie bulka o kilka miesiecy, a w tym czasie znalazla wlascicieli bulkow i umowila sie na bulowe spotkanie albo najlepiej kilka, albo odwiedzila pare hodowli abyscie oboje obyli sie z zachowaniem buli, zebyscie przekonali sie jakie sa naprawde. ja pamietam moje pierwsze spotkanie z bulem. byl magiczny, wielki i wydawal sie bardzo grozny, mialam obawy aby poglaskac