Powiedzcie mi, czy taka tabliczka jest w ogóle zgodna z prawem????
Tabliczka "ostrzegawcza"
- Ann_Ki
- Pomocny wiedzą: 1

- Kontakt:
Tabliczka "ostrzegawcza"
Zaraz za blokiem, w którym mieszkam zaczyna się łąka, za nią jest las, a w lasku stoi sobie samotny domek
Ostatnio przechodziłam dośc blisko, a tam tabliczki - jedna standartowa :"uwaga zły pies", ale druga hmmm cytuję "jeżeli on (tu rysunek pieska) cie nie zagryzie to ja cię zabiję (rysunek pistoletu) " tabliczka widać, ze kupowana w sklepie lub robiona na zamówienie - szczerze mówiąc zaskoczył mnie mocno ten napis.
-
Anita
- Pomocny wiedzą: 3

- Kontakt:
1) Tabliczki są na płocie? Jesli na płocie to lepiej, bo nikt nie powinien włazić komuś na posesję, a tabliczki dodatkowo ostrzegają. Jesli płotu nie ma to nie ma prawa spuszczać psa ,a tabliczki może sobie w d..pę włozyć.
2) Czy tam w ogóle jest pies? Jesli psa nie ma tzn.,że właściciel posesji zabija od razu.
2) Czy tam w ogóle jest pies? Jesli psa nie ma tzn.,że właściciel posesji zabija od razu.
- Złośnica
- Pomocny wiedzą: 5

- Kontakt:
Oczywistym jest, że skoro ktoś ma ogrodzony i zamknięty teren i dodatkowo wywieszoną tabliczę " Uwaga zły pies" to sobie "nie życzy" aby byle kto mu właził.
Są różne formy "informowania" ludzi z ulicy, że na posesji jest pies który na dodatek może stwarzać zagrożenie, ale sformułowanie jeżeli on (tu rysunek pieska) cie nie zagryzie to ja cię zabiję (rysunek pistoletu)" wykracza poza ogólnie przyjęte normy , choć część osób pewnie sie uśmiechnie na widok takiej tabliczki.
Na szczęście to Polska a nie Ameryka bo tam mogłoby nie być już tak śmiesznie.
Są różne formy "informowania" ludzi z ulicy, że na posesji jest pies który na dodatek może stwarzać zagrożenie, ale sformułowanie jeżeli on (tu rysunek pieska) cie nie zagryzie to ja cię zabiję (rysunek pistoletu)" wykracza poza ogólnie przyjęte normy , choć część osób pewnie sie uśmiechnie na widok takiej tabliczki.
Na szczęście to Polska a nie Ameryka bo tam mogłoby nie być już tak śmiesznie.