</QUOTE>yoki pisze:</s>Odpowiedz jak zawsze wymijająca![]()
cytat :Właściciel Zuzi spieprzył cały socjal tej suki powyżej 7 tygodnia trzymając ją w domu na ogrodzonej posesji, karmiąc złotą łyżeczką i śpiąc z nią od samego początku w swoim łóżeczku
<B><s></s>1/ </B> Czyli rozumiem że psy w trakcie kwarantanny mają być puszczane w parku na socjal?
<COLOR color="blue"><s></s>Po skończeniu kwarantanny powinna spacerować trochę dalej jak za własnym płotem i mieć kontakt z innymi psami i ludźmi, a tego zabrakło</COLOR>
<B><s></s>2/ </B> Zuzia była lękowo-agresywną suką i niestety mi pani nie wmówi że było to spowodowane rozpuszczeniem czy braku socjalu po 7 tygodniu.
<COLOR color="blue"><s></s>Owszem było, a także zerowym zasobem wiadomości właścicieli na temat specyfiki rasy i tym, że nie każdy da sobie coś powiedzieć czy przetłumaczyć bo sam wie najlepiej</COLOR>
<B><s></s>3/ </B> Ludzi poznałam na psi przedszkolu, naprawdę starali się by suka wyszła na prostą.
<COLOR color="blue"><s></s>Na szkolenie wysyłałam ich 3 miesiące wcześniej, dotarli jak suka miała pół roku i pokazali się 1 raz</COLOR>
<B><s></s>4/ </B> Inna sprawa nie znam nie lękowego psa z hodowli Tridacna choć nie znam ich za dużo.
<COLOR color="blue"><s></s>A ile ich osobiście poznałaś lub widziałaś</COLOR>
<B><s></s>5/ </B> Co do nerek miała w rodowodzie psy które na 100% umarły na skutek choroby nerek - wiem to od właścicieli tych o to psów.
<COLOR color="blue"><s></s>Ale Zuzi matka (6 lat) i babka (9 lat) z Tridacny nadal żyją i mają się dobrze</COLOR>
<B><s></s>5/ </B> Agresja Zuzi może też być dziedziczna po dziadku który do łagodnych nie należał.
<COLOR color="blue"><s></s>Chyba po pra</COLOR>
<COLOR color="blue"><s></s>Po tym dziadku jest moja Jaga a charakter ma do rany przyłoż</COLOR>
<B><s></s>6/ </B> A co do tego co moja suka ma w rodowodzie - tak Dulek miękki- lękowy na wystawach, bo w mieście czy na placu szkoleniowym normalnie się zachowywał, ludzi nie zjadał.
<COLOR color="blue"><s></s>Po Dulku zdarzały się różne dzieci</COLOR>
<B><s></s>7/ </B>Jednak żaden pies z rodowodu mojej suki nie padł na nerki![]()
<COLOR color="blue"><s></s>Ale po jej tatusiu się zdarzyło</COLOR>
Co do socjalu moich maluchów proszę się nie martwić zrobię wszytko by były pewnymi siebie, dzielnymi odkrywcami. Pozorantka do socjalu w łupowym już jest zamówiona, plac zabaw już gotowy czeka w garażu.
<B><s></s><COLOR color="blue"><s></s>Życzę owocnego socjalu na placu zabaw w garażu </COLOR> </B>