"zacznij patrzec gdzie pchasz rece i patrz czy pies chce zebys podchodzila- pies tez ma swoje zdanie- tak jak ty"
a dziecku poniżej pewnego wieku trudno to zrozumieć, chociaż moja młoda coś pojęła. Wygląda to tak, że nie wie jak się zachować i woli omijać

Ale to nie jest strach - raczej olewka. Wiem jednak, że dziecko uczy się na błędach... 'A co się stanie gdy'.
Pamiętam, że gdy strzygłam naszą sznaucerkę miała wyraz pyska 'niech to się już skończy', a uszczypana nożyczkami tylko pisnęła... Z drugiej strony polowała na wszystkie małe stworzenia

Wiedziała, że dziecko to mały człowiek. Do tej pory uważam sznaucery za najmądrzejsze psy na świecie
Linka wam do forum nie podam, bo wkurzyłam się. Liczyłam na rady a dostałam niemiłe opinie. To jakieś prywatne forum z gazety. Bardziej bym się ich bała niż tego psa. Polski naród...
Nie znam zbyt dobrze rasy bulteriera - przyznaję, dlatego czytam i szukam informacji. Na razie pies szaleje za dziećmi... Pewnie dlatego, że nie wygląda jeszcze na 'groźną' rasę - budzi powszechną sympatię i zachwyt.