Jaka waga w jakim wieku?

pytania i rady czyli: bulik dobrze wychowany, bulik kulturalny.
Awatar użytkownika
madziulka
Pomocny wiedzą: 4

Jaka waga w jakim wieku?

Post autor: madziulka »

Już kilka razy słyszałam że moja Nellka mało waży ... jak dla mnie wygląda dobrze jest proporcionalna

w chwili obecnej brakuje jej tygodnia do 6 miesięcy i ma 17 kg wagi

od hodowcy staffików słyszałam miesiąc temu że 15 kg na 5 miesięcy to bardzo mało jak na bulla .... ?? jak to rozumieć

Przez pierwszy miesiąc pobytu u nas podwoiła swoją wagę

2 mc swojego życia - 4,5 kg

3 mc życia - 8 kg

4 mc życia - 11 kg

5 mc życia - 15 kg

6 mc życia - 17 kg

Dodam ze mała wcina suchą karmę

Napiszcie jak to było lub jest u was bo nie daje mi to spokoju...

Aha i w kłębie ma 40 cm ...
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;51;101/st/20070629/n/NELLY/k/5f23/age.png[/img]
Edyta Nowacka
Pomocny wiedzą: 5
Kontakt:

Post autor: Edyta Nowacka »

ja mysle że jest ok :)
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10750;443/st/20071022/e/Jozin+birthday/dt/-6/k/decd/event.png[/img]

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10704;92/st/20070214/e/Agnieszka+is+with+me++%3A%29/dt/-6/k/2ea7/event.png[/img]
Awatar użytkownika
yoki
Pomocny wiedzą: 3
Pomocny wiedzą: 3
Kontakt:

Post autor: yoki »

Jak Jualsza miała 6 miesięcy tez ciągle słyszałam że jest chudym bullem, wyrosła z tego, nie ma co się tym stresować :)
Patrycja

Post autor: Patrycja »

Moj Tyson ma 8 miesiecy i wazy 25 kg ... hmmm...
Lukrecja

Post autor: Lukrecja »

Nasza ma 18 miesięcy i ma 26 kg. Ja już nie wiem jak to powinno byc z tą waga. Wygląda ok wiec chyba wazy wystarczajaco.
Patrycja

Nasz Tyson tez wyglada ok .. nie wyglada na spasionego ... ;)
emara

Post autor: emara »

Samiec zazwyczaj jest większy i cięższy od suni ;) . Chodzi o to, by bulek był proporcjonalnie zbudowany i tyle ;) . Nigdzie nie jest napisane, że mając pół roku ma ważyć tyle, a mając rok tyle. Madziulka, wg mnie waga Twojej suni jest ok.
Lukrecja

<QUOTE author="Patrycja"><s>
Patrycja pisze:</s>Nasz Tyson tez wyglada ok .. nie wyglada na spasionego ... ;)
</QUOTE>
Nie pisałam pod kontem ze Wasz jest spasiony i szczerze nawet mi to przez myśl nie przeszło. Pisałam pod kontem swojego psa ale jak patrzę na nią to jakby ważyła więcej to byłby stół wiec chyba do jej wzrostu i chudych nóżek te 26 kg wystarczy :P
Patrycja

ja tylko napisalm ze nie jest spasiony ... tez nie pisalm pod Twoim kantem tego co napisalas .. :D a on nie ma az takich chudych tych nozek ;) tylko tak na zdjeciu wyglada .. :D (no moze troszeczke ;))
Lukrecja

<QUOTE author="Patrycja"><s>
Patrycja pisze:</s> a on nie ma az takich chudych tych nozek ;) tylko tak na zdjeciu wyglada .. :D (no moze troszeczke ;))
</QUOTE>
Moja za to ma i jak nabiera za dużo ciałka to wygląda jak ława na której mozna postawić kawe :wink:
Patrycja

;)
Rocco

Post autor: Rocco »

U nas w wieku 10 miesięcy mamy 35 kg :? wczoraj jak go dałem na wage to się zdziwiłem... ile on jeszcze będzie rósł?? bo przyznam szczerze, że ciężko będzie mi go brać na ręce albo na kolana, a oboje to lubimy.
Lukrecja

<QUOTE author="Rocco"><s>
Rocco pisze:</s> bo przyznam szczerze, że ciężko będzie mi go brać na ręce albo na kolana, a oboje to lubimy.
</QUOTE>
Wyobrażam sobie bo moje bullowate 26 kg szczęscie też daje sie we znaki jak trzeba ją podźwigać :wink:
aga

Post autor: aga »

a co Wy się tak tą wagą przejmujecie? Psinka ma być proporcjonalna a nie upasiona i nie ważne czy będzie ważyć 20,30 czy 40 kilo. Ja też tak kiedyś myślałam że im większa waga i wzrost to suuuuper. Moja np waży 2razy więcej jak chcę ją zwalić z łóżka a jak chce iść na spacer to jakoś tak nadspodziewanie lekka i zwinna się robi :wink:
Lukrecja

<QUOTE author="aga"><s>
aga pisze:</s> Moja np waży 2razy więcej jak chcę ją zwalić z łóżka a jak chce iść na spacer to jakoś tak nadspodziewanie lekka i zwinna się robi :wink:
</QUOTE>
:lol: :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ