Bojaźliwy Bulterier 2

pytania i rady czyli: bulik dobrze wychowany, bulik kulturalny.
Grey

Bojaźliwy Bulterier 2

Post autor: Grey »

Moja suczka bulterierka ma już 7 m-cy i w dalszym ciągu przejawia strach gdy wyjdzie na spacer. Zachowuje się płochliwie i chowając ogon pod siebie to: nagłe pojawienie się jakiejś osoby , krzyczące dzieci, natarczywie szczekający pies , na wietrze szeleszcząca torba foliowa. Nie chce też chodzić w nieznane jej miejsca. Najgorsze są spacery wieczorem. Pomóżcie!!! :cry:
Ulti
Pomocny wiedzą: 3

Post autor: Ulti »

Nie czytałeś nic na forum o tym?? Jest tego pełno przecież.

Mój miał takie opory wieczorami ale wtedy bawiłam się z nim, pies jak się go je to mniej się boi. Ja nawet tym tematem się nie interesowałam a sporo wiem bo to się non stop tutaj przewija na forum.

A skoro się boi dzieci krzyczących to poproś dzieciaki, żeby podeszły ze smakołykami pobawiły się. My biegaliśmy do każdego pana trzepiącego dywan bo Taran szczekał na nich i oni go głaskali i teraz pies się cieszy jak ktoś dywan trzepie.

Jest już książka o bojaźliwych psach autora JohnSnowa - zagadać, zakupić :)
Awatar użytkownika
bandida

Post autor: bandida »

<COLOR color="red"><s></s>Grey, zapraszamy do działu bruderszaft
bandida
</COLOR>
Grey

Re: Bojaźliwy Bulterier 2

Moja suczka bulterierka ma już 7 m-cy i w dalszym ciągu przejawia strach gdy wyjdzie na spacer. Zachowuje się płochliwie i chowając ogon pod siebie to: nagłe pojawienie się jakiejś osoby , krzyczące dzieci, natarczywie szczekający pies , na wietrze szeleszcząca torba foliowa. Nie chce też chodzić w nieznane jej miejsca. Najgorsze są spacery wieczorem.Są sytuacje w których idzie do obcego psa i ten zacznie szczekać podwija ogon pod siebie i chce uciekać.Na dworze wogóle nie szczeka. Mam obawy czy jej to minie. A może przyczyn należy szukać w tym że do 4 miesięcy była w chodowli i nie była socjalizowana? Pomóżcie!!! :cry:
Edyta Nowacka
Pomocny wiedzą: 5
Kontakt:

Post autor: Edyta Nowacka »

poszukaj na fo o strachliwosci. Wszystko to da sie opanowac treningiem i praca :)
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10750;443/st/20071022/e/Jozin+birthday/dt/-6/k/decd/event.png[/img]

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10704;92/st/20070214/e/Agnieszka+is+with+me++%3A%29/dt/-6/k/2ea7/event.png[/img]
Patrycja

Post autor: Patrycja »

Moj Tysion tez mial stracha wychodzic na spacerki ...

Ale przyczyna okazaly sie szelki ... byly za male i go obcieraly...
Awatar użytkownika
JonSnow

Post autor: JonSnow »

No nie są to prawidłowe zachowania jak na bula, poczytaj o bojażliwości (to na początek) i poszukaj jakiejś konkretniejszej pomocy, najlepiej w swojej okolicy.

Czy jest szansa, że jej to minie? Mała, zdecydowanie lepiej zastosować skuteczne metody, które zmienią jej emocje na właściwe.

Skąd jesteś :?:
Zstąpił z nieba Archanioł Gabryiel
Z mieczem w dłoni
I białym bullem u boku...

psi behawiorysta http://www.dobrypies.eu
Grey

Re: Bojaźliwy Bulterier 2

<QUOTE author="Grey"><s>
Grey pisze:</s>Moja suczka bulterierka ma już 7 m-cy i w dalszym ciągu przejawia strach gdy wyjdzie na spacer. Zachowuje się płochliwie i chowając ogon pod siebie to: nagłe pojawienie się jakiejś osoby , krzyczące dzieci, natarczywie szczekający pies , na wietrze szeleszcząca torba foliowa. Nie chce też chodzić w nieznane jej miejsca. Najgorsze są spacery wieczorem.Są sytuacje w których idzie do obcego psa i ten zacznie szczekać podwija ogon pod siebie i chce uciekać.Na dworze wogóle nie szczeka. Mam obawy czy jej to minie. A może przyczyn należy szukać w tym że do 4 miesięcy była w chodowli i nie była socjalizowana? Pomóżcie!!! :cry:
</QUOTE>
Jestem z Brwinowa. Najbardziej jej nie pasuje jak idziemy w nowe blokowisko, natomiast jak pszedłem w okolicę domków gdzie szczekały psy było dużo lepiej żeby nie powiedzieć że dobże jak na pierwszy raz w tej okolicy.
bauz

Post autor: bauz »

Jon Snow jest za skromny. Kup jego książkę o bojaźliwych psach - to może Ci tylko pomóc.
MiMi

Post autor: MiMi »

bauz masz juz? przeczytales?
bauz

Post autor: bauz »

Jeszcze nie doszła, a ja dopiero jutro będę w banku... :oops:
Edyta Nowacka
Kontakt:

Post autor: Edyta Nowacka »

poszły poleconym 8)
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10750;443/st/20071022/e/Jozin+birthday/dt/-6/k/decd/event.png[/img]

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10704;92/st/20070214/e/Agnieszka+is+with+me++%3A%29/dt/-6/k/2ea7/event.png[/img]
MiMi

Post autor: MiMi »

ja dostalam awizo na jakis inny urzad pocztowy i na nazwisko tomka, wiec to chyba nie to. czekam niecierpliwie :D
ODPOWIEDZ