szkolenie dla bullterrierów w Warszawie

pytania i rady czyli: bulik dobrze wychowany, bulik kulturalny.
Żmija
Pomocny wiedzą: 5

szkolenie dla bullterrierów w Warszawie

Post autor: Żmija »

W szkole dla psów, w której odbywam staż treserski , otrzymałam pozwolenie na utworzenie i poprowadzenie 3-miesięcznego kursu posłuszenstwa tylko dla bullków. Pomysl wyrosl ze specyfiki rasy- bullki do standardowych zajęć w kółeczku moim zdaniem nie bardzo się nadają (nudzą się ). Proponuję utworzenie grupy, która będzie spotykać się 2 razy w tygodniu po 1,5 h. Program zajęć w zasadzie jest elastyczny- najwięcej zależy od przewodników psów i ich zaangażowania. W zasadzie mamy możliwość przygotowania psów w granicach od obedience 0 do PT, przy czym PT zaklada większą ilość pracy przewodników z psami, a zalezy mi na dobrym efekcie. Szkolenie będzie klikerowe. Minimalna ilość chętnych -6 par pies-przewodnik, tylko, że przy takiej ilości jesteśmy zmuszeni pracować na placu szkoleniowym. Przy liczbie około 10-12 psów będzie nas stać na zajęcia w hali (koszt hali pdzieli się na większą ilość ludzi). Terminy zajęć do uzgodnienia. Potencjalnie chętnych zapraszam do wypowiedzenia się w temacie. Szkolenie chciałabym zacząć od stycznia.
Kraina Chichów

Post autor: Kraina Chichów »

a kiedy odbywały by się spotkania? w tygodniu czy w weekendy?
Żmija

Do uzgodnienia.
perrocaliente
Pomocny wiedzą: 4
Pomocny wiedzą: 4
Kontakt:

Post autor: perrocaliente »

jaka szkoda ,ze jestesmy jakies 300 km od warszawy. :(

natomiast ciesze sie ze coraz czesciej szkoli sie buliki .Tradycyjne metody nie bardzo byly dla nich odpowiednie ,przewaznie gdzies odstawaly .

sa pojetne ...,a takie leniwe ....,uparte...,a zarazem psikusne :)

pozdrawiamy ,zyczymy duzej fajnej grupy bulikow!!!!!
[b]Tylko bullterier potrafi tak kochać[/b]
[img]http://www.perrocaliente.pl/bannery/banner02a.jpg[/img]
niezwyciężona

Post autor: niezwyciężona »

ja mysle ze Zmija trzeba sie rozejrzec za organizacja obozu szkoleniowego Mazury, Gory, morze. wtedy wszyscy byliby usatysfakcjonowani a jakie wakacje :D :D marzenie :D
Żmija

<QUOTE author="niezwyciężona"><s>
niezwyciężona pisze:</s>ja mysle ze Zmija trzeba sie rozejrzec za organizacja obozu szkoleniowego Mazury, Gory, morze. wtedy wszyscy byliby usatysfakcjonowani a jakie wakacje :D :D marzenie :D
</QUOTE>
Ja niestety jestem jeszcze tylko kilka miesięcy czynna, potem czeka mnie ze 2 lata przerwy od bardzo intensywnych zajęć i wyjazdów. :D
Kraina Chichów

czyżby coś tam ci się szykowało droga Żmijko :?: :D
niezwyciężona

a no wlasnie- tak mnie teraz dopiero po poscie naomi tknelo. :D :D
Żmija

Tzn, czynna będę, ale trochę bardziej ciężko będzie z dodatkowym szczenięciem- tym razem ludzkim, z budową domu i przeprowadzką etc.

Biore przykład z mojej szefowej, która z placu szkoleń zeszła tydzień przed porodem i wróciła miesiąc po porodzie do regularnych zajęć. Wszystkie zawody zaliczała dzielnie, karmiła dziecko radząc kursantom i w ogóle jest superwoman. Mam nadzieję, że i mi się uda podobnie. Zażyczyłam sobie jednak w prezencie wózek terenowy- coby mój szczeniak miał gdzie spać, kiedy będę w terenie ogarniała psy. :D No i dla mnie o miesiąc przekądają nasz "firmowy" obóz.
niezwyciężona

no to gratulacje ogromne :D :D
klara_veritas
Pomocny wiedzą: 3
Pomocny wiedzą: 3
Kontakt:

Post autor: klara_veritas »

BRAWO :) Gratuluję "ludzkiego szczenięcia" :wink:
Basia & Cerberek, czyli: "nieskazitelnie biały pies o urodzie młodego prosięcia" (zwany również Serkiem;) ) [img]http://republika.pl/wesoklan/doggie.gif[/img]
Kraina Chichów

hurrra! no to teraz rodzinka w komplecie będzie!
murdock

Post autor: murdock »

Dopiero przeczytałem, zle jestem chetny Żmijko :wink:

wiadomo cos więcej na dzień dzisiejszy :?:
Kraina Chichów

pierwsze spotkanie dziś i jutro o 12.30 na placu szkoleniowym przy ulicy Fieldorfa :D

mapka: http://www.baritus.com.pl/teren.php
murdock

Post autor: murdock »

To bomba bo dziś bullowe spotkanie :cry: , a co do jutra to zobaczymy jeszcze
ODPOWIEDZ