szkolenie dla bullterrierów w Warszawie
-
Żmija
- Pomocny wiedzą: 5

szkolenie dla bullterrierów w Warszawie
W szkole dla psów, w której odbywam staż treserski , otrzymałam pozwolenie na utworzenie i poprowadzenie 3-miesięcznego kursu posłuszenstwa tylko dla bullków. Pomysl wyrosl ze specyfiki rasy- bullki do standardowych zajęć w kółeczku moim zdaniem nie bardzo się nadają (nudzą się ). Proponuję utworzenie grupy, która będzie spotykać się 2 razy w tygodniu po 1,5 h. Program zajęć w zasadzie jest elastyczny- najwięcej zależy od przewodników psów i ich zaangażowania. W zasadzie mamy możliwość przygotowania psów w granicach od obedience 0 do PT, przy czym PT zaklada większą ilość pracy przewodników z psami, a zalezy mi na dobrym efekcie. Szkolenie będzie klikerowe. Minimalna ilość chętnych -6 par pies-przewodnik, tylko, że przy takiej ilości jesteśmy zmuszeni pracować na placu szkoleniowym. Przy liczbie około 10-12 psów będzie nas stać na zajęcia w hali (koszt hali pdzieli się na większą ilość ludzi). Terminy zajęć do uzgodnienia. Potencjalnie chętnych zapraszam do wypowiedzenia się w temacie. Szkolenie chciałabym zacząć od stycznia.
-
perrocaliente
- Pomocny wiedzą: 4

- Kontakt:
jaka szkoda ,ze jestesmy jakies 300 km od warszawy.
natomiast ciesze sie ze coraz czesciej szkoli sie buliki .Tradycyjne metody nie bardzo byly dla nich odpowiednie ,przewaznie gdzies odstawaly .
sa pojetne ...,a takie leniwe ....,uparte...,a zarazem psikusne
pozdrawiamy ,zyczymy duzej fajnej grupy bulikow!!!!!
natomiast ciesze sie ze coraz czesciej szkoli sie buliki .Tradycyjne metody nie bardzo byly dla nich odpowiednie ,przewaznie gdzies odstawaly .
sa pojetne ...,a takie leniwe ....,uparte...,a zarazem psikusne
pozdrawiamy ,zyczymy duzej fajnej grupy bulikow!!!!!
[b]Tylko bullterier potrafi tak kochać[/b]
[img]http://www.perrocaliente.pl/bannery/banner02a.jpg[/img]
[img]http://www.perrocaliente.pl/bannery/banner02a.jpg[/img]
-
niezwyciężona
-
Żmija

<QUOTE author="niezwyciężona"><s>
Ja niestety jestem jeszcze tylko kilka miesięcy czynna, potem czeka mnie ze 2 lata przerwy od bardzo intensywnych zajęć i wyjazdów.
</QUOTE>niezwyciężona pisze:</s>ja mysle ze Zmija trzeba sie rozejrzec za organizacja obozu szkoleniowego Mazury, Gory, morze. wtedy wszyscy byliby usatysfakcjonowani a jakie wakacje![]()
marzenie
![]()
Ja niestety jestem jeszcze tylko kilka miesięcy czynna, potem czeka mnie ze 2 lata przerwy od bardzo intensywnych zajęć i wyjazdów.
-
Żmija

Tzn, czynna będę, ale trochę bardziej ciężko będzie z dodatkowym szczenięciem- tym razem ludzkim, z budową domu i przeprowadzką etc.
Biore przykład z mojej szefowej, która z placu szkoleń zeszła tydzień przed porodem i wróciła miesiąc po porodzie do regularnych zajęć. Wszystkie zawody zaliczała dzielnie, karmiła dziecko radząc kursantom i w ogóle jest superwoman. Mam nadzieję, że i mi się uda podobnie. Zażyczyłam sobie jednak w prezencie wózek terenowy- coby mój szczeniak miał gdzie spać, kiedy będę w terenie ogarniała psy.
No i dla mnie o miesiąc przekądają nasz "firmowy" obóz.
Biore przykład z mojej szefowej, która z placu szkoleń zeszła tydzień przed porodem i wróciła miesiąc po porodzie do regularnych zajęć. Wszystkie zawody zaliczała dzielnie, karmiła dziecko radząc kursantom i w ogóle jest superwoman. Mam nadzieję, że i mi się uda podobnie. Zażyczyłam sobie jednak w prezencie wózek terenowy- coby mój szczeniak miał gdzie spać, kiedy będę w terenie ogarniała psy.
-
klara_veritas
- Pomocny wiedzą: 3

- Kontakt:
-
murdock
-
Kraina Chichów
pierwsze spotkanie dziś i jutro o 12.30 na placu szkoleniowym przy ulicy Fieldorfa
mapka: http://www.baritus.com.pl/teren.php
mapka: http://www.baritus.com.pl/teren.php