moj bulek ma 7miesiecy i w nocy wstaje i załatwia swoje potrzeby w pokoju ..

czyli mój chory bulik - pytania, rady, sugestie, pomoc.
Pati274
Bulomaniak
Bulomaniak

moj bulek ma 7miesiecy i w nocy wstaje i załatwia swoje potrzeby w pokoju ..

Post autor: Pati274 »

Bardzo proszę o jakieś rady wskazówki co mam robić zeby on mi cała noc wytrzymywal z trzymaniem siku i kupki , tylko w nocy mu się to zdarza , wychodzę z nim 4razy dziennie , rano gdzies ok 8 -9 z góry dzięki za pomoc :)
Awatar użytkownika
Karin
Pomocny wiedzą: 1
Kontakt:

Re: moj bulek ma 7miesiecy i w nocy wstaje i załatwia swoje potrzeby w pokoju ..

Post autor: Karin »

Pytanie o której chodzisz wieczorem. 8-9 to dla niektórych już połowa rannej zmiany. Jak moja świnia była młoda to ostatni spacer 22-23 a pierwszy już o 5-6 rano. Później możesz zastanawiać się nad przedłużaniem tego okresu. Na noc zabierz psu wodę.
Pozdrawiamy Karina, Bolek "Bolas" i nasza AZUMI
Pati274
Bulomaniak
Bulomaniak

Re: moj bulek ma 7miesiecy i w nocy wstaje i załatwia swoje potrzeby w pokoju ..

Wiesz co niewiem on już mi o 9 zasypia i spi juZ niekiedy mysle ze w nocy wstaje poprostu już wyspany. Chodzi po mieszkaniu z nudów i przy okazji się załatwia pozniej idzie znowu spac , a wody on mi wcale nie pije może raz na pare dni
Awatar użytkownika
Jaga
Pomocny wiedzą: 5
Pomocny wiedzą: 5
Kontakt:

Post autor: Jaga »

<QUOTE author="Pati274"><s>
Pati274 pisze:</s>... a wody on mi wcale nie pije może raz na pare dni
</QUOTE>
:651: :shock: :651: :shock: :651:
swinka
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Post autor: swinka »

Jak pies może wody nie pić? To chyba raczej nie jest normalne!

A druga sprawa to taka, że chyba sama już odpowiedziałaś sobie na pytanie: dlaczego pies łazi w nocy i załatwia się w domu?! O 21szej weź go na porządny spacer, niech się wybiega, a później w nocy będzie spał, jak porządny "człowiek".
Życiowo czyli melanżowo:)
Awatar użytkownika
Karin
Kontakt:

Z moją sunią jest tak że jak ją przypili w nocy to nie jęczy tylko dyszy. Niestety odkąd mieszkamy w domu nie jestem w stanie tego słyszeć i kilka razy zdarzyło się że załatwiła potrzebę w wiatrołapie gdzie śpi. A może twój bulik chodzeniem pokazuje że mu się chce wyjść. I robiłbym tak jak napisałem wcześniej wychodzić jak najpóźniej wybiegać i później próbować przedłużać ten czas.
Pati274
Bulomaniak
Bulomaniak

Dziękuję za podpowiedzi. o 19 codziennie wracam z nim z 2 do 3godzinnego spaceru a z ta woda to muszę go zmuszać niekiedy mu kilka krople mleka ciepłego wlewam to wtedy cała miskę wody z mlekiem wypije a tak samej wody nie ruszy chyba ze bardzo mu się chce pić ale to rzadkość
Awatar użytkownika
Karin
Kontakt:

Ja jak dam przegotowaną to nie ruszy kranówa bez problemu a i tak najlepsza kilkudniowa kałuża ze zgniłymi dżdżownicami.
Pati274
Bulomaniak
Bulomaniak

Ja mu zawsze daje przegotowana może spróbuje kranowy
TerrorZone
Bulomaniak
Bulomaniak

Post autor: TerrorZone »

Moja dostaje mineralna (niskozmineralizowaną, żeby nie zaburzyć bilansu) albo kranówkę ale kranówka najbardziej jej smakuje. I śmierdząca woda ze ślęzy.

Co do wytrzymywania, ostatni spacer ma 22-23 a poranny 5-7 w zależności ile wytrzymuje. Jak chce jej się siku to albo piszczy albo właśnie spaceruje. Nie wiem jak ale po prostu zawsze wiem, że chodzi o siku ;D .

Kiedyś gdzieś wyczytałam, że pies dopóki rośnie to jego pęcherz trzyma mniej więcej 1h na miesiąc czyli jak masz 7 miesiecznego to 7 h max. Czyli od 21 raczej nie ma szans wytrzymać do 8.

Aha i nie zabieram swojemu psu wody. Ma do niej dostęp 24/7. Nawet na parę godzin w nocy nie miałabym serca.. cóż najwyżej się nie wysypiam jak ją przypili nagle.

-Terror.
ODPOWIEDZ