Łapy i przestrzenie między palcami-purchle

czyli mój chory bulik - pytania, rady, sugestie, pomoc.
Siania
Bulomaniak
Bulomaniak

Łapy i przestrzenie między palcami-purchle

Post autor: Siania »

Hej ! Na wstępie opowiem o Irce i jej problemach ze zdrowiem, które od jakiegoś czasu się na szczęście troszkę wycofały. Ira jest atopikiem - pierwsza nie przyjemna opcja wyszła na jaw kilka lat temu po spacerze. Pies na cycuszkach miał sporą pokrzywkę , która po kilku minutach przeobraziła się w duże obrzęki , następnie w silne puchnięcie całego ciała-pyszczka , łapek grzbietu. Reakcja weta-adrenalina-steryd-wapno. Kilkanaście miesięcy był luz. Kolejny nie przyjemny rzut-uszy. Niestety ale wet tutaj dał ciała ale inny z kolei poprawił wszystko i wyleczył Otomaxem. Teraz na tapecie mamy łapy. Diprogenta nie pomaga. I tutaj mam do was pytań kilka. 1. Czy widzieliście coś takiego? foty poniżej 2. Czy mogę pobrać wymaz takim czymś - patyczkiem - oczywiście specjalnym , którym pobiera się wymaz z uszu? Mam taki czysty...3. Co o tym sądzicie? Gronkowiec? Mam zamiar oddać do ludzkiego laboratorium...i jechać do Dembele ale do ostatniego trochę czasu i chcę się kogoś poradzić..cokolwiek..proszę o pomoc
Siania
Bulomaniak
Bulomaniak

text=" ... 98784.html

text=" ... c8b26.html

text=" ... 8f983.html
Anita
Pomocny wiedzą: 3
Pomocny wiedzą: 3
Kontakt:

Post autor: Anita »

Takie łapki to częsta przypadłość bulterierów. Mój nie jest alergikiem a takie łapki miał przez wiele lat. Teraz jest stary i od dwóch lat nie ma problemu. Może moje zabiegi pomogły.Moczyłam psu łapy w szałwii (potrafi stać kilka minut w czterech miskach) i smarowałam maścią z propolisu. Do odkażania można użyć takiej mieszanki : 3 tabletki riwanolu rozpuścić w setce 40% wódki. Poza tym zawsze myję łapy po każdym spacerze aby zmyć brud i alergeny i osuszam, bo bulkowe łapki nie znoszą wilgoci.
Awatar użytkownika
Złośnica
Pomocny wiedzą: 5
Kontakt:

Post autor: Złośnica »

Te łapy nie wyglądają źle. A dodatkowo są czyste i bez malasezji. A takie ropienie czasami się zdarzają. Ja przemywam Abacilem a potem smaruje maścią nagietkową.
Siania
Bulomaniak
Bulomaniak

Dziękuje za rady..jak zwykle panikuje:] ale i tak chyba wybiorę się do dr Dembele
Marysia
Bulomaniak
Bulomaniak
Kontakt:

Post autor: Marysia »

Ja to przerabialm z moja sunia przez kilka lat. Pierwszy wet to schrzanil i dawal tylko jakies malo pomagajace masci, wdal sie w to gronkowiec i pozniej nie mozna bylo nic zrobic. Mysle, ze koniecznie trzeba zrobic zeskrobiny. Teraz u drugiej suni uzywam Hexodermu, mocze w roztworze 15 min i po osuszeniu nakladam masc Bactroban. Powodzenia

Sorry, za literki bez ogonkow itp ale nie mam polskiej klawiatury.
Awatar użytkownika
Złośnica
Kontakt:

Post autor: Złośnica »

zeskrobiny z sączącego się ropnia :?: :roll:

jeśli tak czy siak pójdziesz do Dr Dembele to on jest fachowcem, sam dobierze środki i metode leczenia.
ODPOWIEDZ