Szkolenie .
-
Maniek88805634
Szkolenie .
Mam takie pytanie ... w jakim wieku moge zaczac szkolic swojego 2,5 miesiecznego bulka ?? probowalem juz go szkolic ale jest zajety calkiem czyms innym a jak juz sie zainteresuje to zapal mu szybko przechodzi ??
Skoro już się ładnie przedstawiłeś postanowiłam odpisać
Po pierwsze BŁAGAM! nie słuchaj ludzi, którzy mówią, że psa się szkoli jak skończy np 9 czy 10 m-cy.
Ja mojego bula wysłałam na szkolenie w wieku 4m-cy i żałuję, że tak późno...
Oczywiście nie możesz iść z tak małych szczeniakiem na kurs posłuszeństwa, ale w domu czemu nie
siadanie, przychodzenie, aporty. W tym wieku piesek chłonie wiedzę jak gąbka!
A że szybko traci zapał... normalne u małego ciekawskiego świata psiaka
Rób krótkie sesje połączone z zabawą. Może przy smakołykach będzie bardziej skupiony.
Powodzenia
Po pierwsze BŁAGAM! nie słuchaj ludzi, którzy mówią, że psa się szkoli jak skończy np 9 czy 10 m-cy.
Ja mojego bula wysłałam na szkolenie w wieku 4m-cy i żałuję, że tak późno...
Oczywiście nie możesz iść z tak małych szczeniakiem na kurs posłuszeństwa, ale w domu czemu nie
A że szybko traci zapał... normalne u małego ciekawskiego świata psiaka
Rób krótkie sesje połączone z zabawą. Może przy smakołykach będzie bardziej skupiony.
Powodzenia
-
Maniek88805634
Wiesz, to tak jak byś się spytał "ile kosztuje samochód?"
Zależy... od szkoleniowca, rodzaju szkolenia, indywidualne czy w grupie, podejrzewam też, że od wielkości miasta.
Polecam google - "szkolenie psów +"nazwa miasta w którym mieszkasz"
Poszukaj, popatrz, podzwoń i dowiesz się wszystkiego.
Przykładowo ja za 40 godzinny kurs posłuszeństwa w Olsztynie płacę 500zł, ale muszę przyznać, że zdziwiłam się, że tak mało.
Acha, a psa nie oddaje się na szkolenie!
Szkolenie szkoli (masło maślane
) właściciela. Dowiesz się jak pracować ze swoim psem. Bo nauka 2h 2x w tygodniu niewiele da.
Później Ty będziesz musiał ładnie utrwalić z pieskiem wszystko we własnym zakresie na spacerkach i w domu.
Ale 2,5m-ca to wg. mnie jeszcze za wcześnie. Z mojego punktu widzenia chociażby ze względu na kwarantanne i duże potrzeby snu, przecież taki maluch je/śpi/bawi się/wypróżnia/je/śpi/itd. Niech wypowiedzą się mądrzejsi... Złośnica? JonSnow?
Zależy... od szkoleniowca, rodzaju szkolenia, indywidualne czy w grupie, podejrzewam też, że od wielkości miasta.
Polecam google - "szkolenie psów +"nazwa miasta w którym mieszkasz"
Przykładowo ja za 40 godzinny kurs posłuszeństwa w Olsztynie płacę 500zł, ale muszę przyznać, że zdziwiłam się, że tak mało.
Acha, a psa nie oddaje się na szkolenie!
Szkolenie szkoli (masło maślane
Później Ty będziesz musiał ładnie utrwalić z pieskiem wszystko we własnym zakresie na spacerkach i w domu.
Ale 2,5m-ca to wg. mnie jeszcze za wcześnie. Z mojego punktu widzenia chociażby ze względu na kwarantanne i duże potrzeby snu, przecież taki maluch je/śpi/bawi się/wypróżnia/je/śpi/itd. Niech wypowiedzą się mądrzejsi... Złośnica? JonSnow?
- nadine22
- Pomocny wiedzą: 3

Z takim maluchem to najlepiej na przedszkole się zapisać - niech się uczy dobrych manier
albo na szkolenie klikierem - dla malucha to dobra zaprawa przed poważną "szkołą"
Ja w katowicach za szkolenie klikierem płaciłam 400 pln za 2 miesiące - Zocha głównie nauczyła się tam komendy "siad" i skupiac na mnie zamiast świrowac i wariować
dla mnie fajna zabawa a zaczęliśmy kliekier jak młoda miała 3 miesiące
Teraz ma 11 miesięcy ale jakoś super posłuszna nie jest dalej