KIEDY BULAS WYRASTA Z GRYZIENIA RAK?

pytania i rady czyli: bulik dobrze wychowany, bulik kulturalny.
krzys971

KIEDY BULAS WYRASTA Z GRYZIENIA RAK?

Post autor: krzys971 »

mam pytanie w jakim wieku bulas wyrasta z gryzienia rąk???czy to prawda ze jak mu ząbki wypadną???jak tak -to w jakim okresie wypadają ząbki??
Ola
Pomocny wiedzą: 3

Post autor: Ola »

Moim zdaniem - nie wyrasta, trzeba tego oduczyć ;)

Systematycznie "fe!" i powrót do zabawy po chwili jak ochłonie.

Nasza Parówa załapała po kilku dniach, a przestała po ok 3 tyg. ( miała wtedy 2,5 miesiąca).Oczywiście nadal jej się zdarza w ferworze walki złapać, ale "fe" przywołuje ją od razu do porządku ;)

Radzę zacząć jak najwcześniej to jak najwcześniej przestanie gryźć ;)

A czy nie uczony pies wyrasta... hmm :roll: to chyba zależy od psa.
MadMan
Pomocny wiedzą: 4

Post autor: MadMan »

<QUOTE author="Ola"><s>
Ola pisze:</s>Moim zdaniem - nie wyrasta, trzeba tego oduczyć ;)
</QUOTE>
Zgadza się :)
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10102;101/st/20050225/n/Leon/dt/5/k/6eab/age.png[/img]

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10103;101/st/20070526/n/Beza/dt/6/k/6c7d/age.png[/img]
Awatar użytkownika
Złośnica
Pomocny wiedzą: 5
Pomocny wiedzą: 5
Kontakt:

Post autor: Złośnica »

<COLOR color="red"><s></s>zanim ci szczeniak odgryzie te ręce wpadnij do Bruderszaftu i przedstaw siebie i swojego bulka :lol:
Mod
</COLOR>
Beata

Post autor: Beata »

musisz go oduczać

mój szczeniorek ma 5,5 miesiaca i zamiast rak pcham mu do pyszczka zabawki a każda próba podgryzania jest przerywana

i to skutkuje 8)
Moniq

Post autor: Moniq »

Nie wyrasta nie oduczony. Mam sama tego przykład. Pan A. pieści się jak mały szczeniak i często ćlamie mi dłonie i podszczypuje rękawy bluzki ,a ma już rok.
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10701;98/st/20071211/e/My+Birthday/k/570d/event.png[/img]
Doda
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1
Kontakt:

Post autor: Doda »

moja psina Doda nie (gryzie,podgryza,szczypie) mnie w dlonie,bo jej to wypersfadowalem i wie ,ze nie wolno,ale do znajomych,sasiadow i innych ludzisk,to bywa roznie,zazwyczaj to robi.Wydaje mi sie ,ze bull w ten sposob sprawdza na ile mu dana osoba pozwoli,jesli ten ktos bedzie sie tylko opedzal od psa,nic nie robiac ,to pies bedzie dalej podgryzal dlonie,a bull dalej bedzie sprawdzal na ile mu pozwoli dana osoba,trzeba byc stanowczym i pokazac bulowi ,ze ja tu rzadze ,bule naturalnie czuja slabsze osobniki i je dominuja ,tak mi sie wydaje ,trzeba pokazac ze sie ma silny charakter,osobowosc a bull to wyczuje i sie uspokoi ,czy mam racje ? ja tak to czuje !
jeerling

Post autor: jeerling »

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: NIGDY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: A tak na poważnie to oducz dziada jak najszybciej, bo mój ma już ponad rok i przez głupie zabawy z moim chłopem :wink: utrwalił mu sie ten durnowaty nawyk, a piesek który ma ponad rok kąsa troszkę mocniej niż szczeniak :evil: (mogłabym tu zamieścić zdjęcia moich rąk to by zmotywowało wszystkich do oduczania swoich szczyli) a zwłaszcza że mój enzo upodobał sobie zaczepianie poprzez kąsanie a raczej szczypanie przednimi ząbkami... próbuję go oduczać i zawsze jak zaczyna kąsać to przestaję się z nim bawić i po chwili wracamy do zabawy i tak w kółko na szczęście już widać jakieś efekty
ODPOWIEDZ