witam - chcemy miec bullteriera
-
Anita
- Pomocny wiedzą: 3

- Kontakt:
Na pewno kolorów jest mniej. Na białe jest większe zapotrzebowanie.Idealnie rozłożony kolor rzadko się zdarza, więc hodowcy nie ryzykują. Pięknych kolorowych reproduktorów też jest mniej niż pięknych białych.Na wystawach kolorowy ma trudniej.Musi być rownie piekny jak biały kolega plus zachwycić swoim umaszczeniem.Są jednak sędziowie,którzy oceniają wg swojego gustu i faworyzują tylko białe lub tylko kolorowe.Tak więc kolor nie ma wiekszego znaczenia, bardziej uroda i doskonała postawa na ringu ,zarówno psa jak i właściciela.
-
MiMi
rzeczywiscie, jest przekierowanie www hodowli quentinhill na strone wikipedii skutecznie uniemozliwiajac potencjalnym nabywcom zapoznanie sie z reklama szczeniakow. jestem obecnie bez kontaktu z internetem (socjalizujemy sie na wsi) ale jak wroce, postaram sie zrobic z tym fantem porzadek. zrobilam tez screeny tego tematu jako jeden z dowodow jak to hodowli szkodzi i tym razem juz sprawe zglosze, bo to przesada.
cala ta frustracja polega na tym, ze do quentinhill nie bardzo sie mozna przyczepic. bo rozmnazam tylko zdrowe osobniki, nieodpowiednie pod wzgledem zdrowotnym lub psych. zostaja odsuwane. 8 ostatnich szczeniat zostalo zbadane testem sluchu z pozytywnym wynikiem, a i nie mam sie czego wstydzic pod wzgledem eksterieru moich szczeniat. w porownaniu z kilkudziesiecioletnimi hodowlami, ja dopiero zaczelam, ale niezle mi idzie i nie mam zamiaru rezygnowac, chocby mi szyby w domu wybili
do zainteresowaniych szczeniakami - prosze pisac do mnie na priw.
cala ta frustracja polega na tym, ze do quentinhill nie bardzo sie mozna przyczepic. bo rozmnazam tylko zdrowe osobniki, nieodpowiednie pod wzgledem zdrowotnym lub psych. zostaja odsuwane. 8 ostatnich szczeniat zostalo zbadane testem sluchu z pozytywnym wynikiem, a i nie mam sie czego wstydzic pod wzgledem eksterieru moich szczeniat. w porownaniu z kilkudziesiecioletnimi hodowlami, ja dopiero zaczelam, ale niezle mi idzie i nie mam zamiaru rezygnowac, chocby mi szyby w domu wybili
do zainteresowaniych szczeniakami - prosze pisac do mnie na priw.
- Jaga
- Pomocny wiedzą: 5

- Kontakt:
<QUOTE author="MiMi"><s>
Należy pogratulować super samooceny i doskonałego samopoczucia
</QUOTE>MiMi pisze:</s> do quentinhill nie bardzo sie mozna przyczepic. bo rozmnazam tylko zdrowe osobniki, nieodpowiednie pod wzgledem zdrowotnym lub psych. zostaja odsuwane. 8 ostatnich szczeniat zostalo zbadane testem sluchu z pozytywnym wynikiem, a i nie mam sie czego wstydzic pod wzgledem eksterieru moich szczeniat. w porownaniu z kilkudziesiecioletnimi hodowlami, ja dopiero zaczelam, ale niezle mi idzie i nie mam zamiaru rezygnowac, chocby mi szyby w domu wybili![]()
Należy pogratulować super samooceny i doskonałego samopoczucia
-
Podhalanka
- Pomocny wiedzą: 1