Nie rozpoznaje swoich?
Re: Nie rozpoznaje swoich?
Sunia ma prawo jeszcze nie reagować. To całkowite psie dziecko. Nawet dorosły bull potrafi sie zpomnieć, gdy dzieje się coś pasjonującego, np. ucieka kot. Spokojnie nagradzaj każdą reakcję na imię czy powrót do Ciebie po zawołaniu. Nie goń psa a raczej mu uciekaj. Musi to zauważyć i będzie Cie gonił. Ćwicz raczej małymi krokami, nie wszystko na raz. Musisz być cierpliwy i upary.
Tekla i ja
Nie licz na to, że ona"jeszcze staje jak osioł" Moja ma 10 lat i też czasem robi osła na spacerze. Cieszę się, że dobrze Ci idzie!
Tekla i ja
Moja sunia np. nienawidzi obroży. Ciągnie, przystaje itp. ale jak zapnę ja na szelki idzie idealnie
Ot takie psie komforty. Można tez w psie wyrobić nawyk bania się jakiegoś słowa u mnie kiedyś było to k.... ale dzieci podłapały bardzo szybko więc teraz wystarczy że groźnie zawołam jej imię grubym głosem i zaraz wycofuje się z tego co robi jeżeli uważam że robi coś złego.
Pozdrawiamy Karina, Bolek "Bolas" i nasza AZUMI
- kwiatek123
- Bulomaniak

Myślę, że to naturalne, że psina nie reaguje jeszcze na swoje imie - jest za młoda
Jeśli chcesz ją nauczyc, a raczej zacząć uczyć dyscypliny - spróbuj na każde zawołanie imienia i jej reakcje dawać jakiś przysmak, żeby wiedziała, że dobrze robi i się przyzwyczajała do imienia:)