Sprzedawać czy nie - sam oceń ....

czyli żalimy sie i bluzgamy na świat
Awatar użytkownika
gaga
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1
Kontakt:

Sprzedawać czy nie - sam oceń ....

Post autor: gaga »

Ze względu na aktualne skojarzenie naszej suki postanowiłam zaryzykować... Postaram się napisać zrozumiale i w skrócie :

Na forum mamy osobę, która jak "każdy" wie kupiła psa z pseudo ponieważ nie stać go na rasowego Bulka, stąd też zaczęło się poszukiwanie psa na warunek, warunki fajne jak ktoś mieszka blisko, ale powiedziałam sobie przecież do nich nie koniec świata - jakoś to się zorganizuje. W pierwszych rozmowach wydawało by się że naprawdę się dogadamy, było zainteresowanie, były pytania - no miło...

Zrobiło się "dziwnie" gdy napisano do mnie, że "on chce" oświadczenie że psa ode mnie dostaną, a nie wycofam się w ostatniej chwili.... Co jeśli się pies żaden nie urodzi, same suki? Wezmą sukę - nie licząc się ze mną czy aby na pewno planuję oddać sukę na warunek hodowlany....

Jak tylko pokryliśmy sukę - było zainteresowanie, aż do potwierdzenia ciąży. I już dnia 31 sierpnia moje pierwsze ALE, a "ale" to zrobiło się gdy dostałam wiadomość " już wiesz ile szczeniaczków będzie?" i na tym rozmowa by się zakończyła. Przykre jest dla mnie to, że multum ludzi do mnie pisze codziennie pytając jak się suka czuje, jak znosi ciąże itd itd a osoba która psa de facto miała dostać za darmo - w ogóle ...

Od 31 sierpnia kontakt się urwał totalnie. Kilka dni temu odbyła się rozmowa z "druga połówką" i tutaj już totalny opad szczeny dla mnie (prawda jest taka, że umawiałam się od początku z chłopakiem tak też prosiłam chłopaka o kontakt)

Rozmowa z dziewczyną dała mi już tylko potwierdzenie tego co jedna ze znajomych pisała mi już od jakiegoś czasu - PSA NIE DOSTANĄ ,ale powtarzam nie z nią sprawę zaczęłam więc i nie z nią będę ją kończyć.

Zasłanianie się pracą od rana do nocy i po nocach również, brakiem czasu na internet - zrozumiałabym gdyby nie fakt, że co nie zaglądne na FB (a włączony jest prawie cały dzień....) dziewczyna jest ONLINE .... chłopak też swego czasu na gg bywał ....

Zacytuje kilka wypowiedzi z rozmowy sprzed kilku dni :
Awatar użytkownika
OLKAiDEXTER
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Re: Sprzedawać czy nie - sam oceń ....

Post autor: OLKAiDEXTER »

Nie sprzedałabym bym tej parze nawet butów. A co dopiero żywą istotę w postaci psa. Tyle. Nie będę się rozpisywać, bo nie ma nad czym ani nad kim...
' Once a Bullterrier, always a Bullterrier !! '

'Dobry bądź dla zwierząt
One też kochać ciebie chcą'

Dexterek :*
Nina25
Bulomaniak
Bulomaniak

Re: Sprzedawać czy nie - sam oceń ....

Post autor: Nina25 »

... za żadne skarby nie sprzedałabym;/
ODPOWIEDZ