Prosze o opinie

Galeryjka naszych pociech:)
Awatar użytkownika
HoRacy
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3
Kontakt:

Re: Prosze o opinie

Post autor: HoRacy »

Pies jest na tyle dobry że hodowca nie powinien go sprzedawać amatorowi który nie potrafi go ocenić bo i najprawdopodobniej wystawić go też nie będzie umiał więc pies będzie się marnował.
Awatar użytkownika
Karin
Pomocny wiedzą: 1
Pomocny wiedzą: 1
Kontakt:

Post autor: Karin »

Ojtam ojtam. Jak ja kupowałem moją sunię to nic nie wiedziałem. Kolega szuka wiedzy i bezpośrednio mówi o co mu chodzi. Nie chce utopić kasy. Ze zdjęcia niekiedy ciężko stwierdzić a szczeniak może na prawdę na wiele sposobów się zmarnować. Jak dla mnie wygląda OK ale nie powiem że jestem super znawcą od szczeniaków.
Pozdrawiamy Karina, Bolek "Bolas" i nasza AZUMI
Awatar użytkownika
gaga
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1
Kontakt:

Post autor: gaga »

A ja powiem szczerze - nie dziwie się tonowi wypowiedzi Horacego... (też zapewne bym podobnie zareagowała...)

Uważam, że jeśli już ktoś znalazł psa z Hodowli zarejestrowanej w ZKwP to najwięcej odpowiedzi na temat danego szczeniaka uzyska u jego hodowcy, to on z nim przebywa większość czasu...

Swoją drogą kogo założyciel tematu pyta o cenę? Forumowiczów? Jeszcze dzisiaj wpadłam na ogłoszenie malucha i myślę, że o cenie rozmawia się z hodowcą nie z forumowiczami - chyba że nie mam racji?

Proponuję pojechać i zobaczyć psiaka na żywo, porozmawiać z Hodowcą powiedzieć czego się oczekuje i wraz z Hodowcą szczerze sobie ustalić czy pies się nadaje, czy szukamy dalej ;)

A co do oceny psiaka w tym wieku - owszem na własnym przykładzie wiem że ocena psiaka jest trudna i wątpię by jakikolwiek Hodowca dawał gwarancję na przyszłego Championa .... ;) Niby kupujesz psa super zapowiadającego się a jego rozwój pójdzie w innym kierunku - MOŻE NIE MUSI proszę o tym pamiętać i nie brać tego dosłownie :)
Awatar użytkownika
viva
Pomocny wiedzą: 2
Pomocny wiedzą: 2

Post autor: viva »

<QUOTE author="gaga"><s>
gaga pisze:</s>
Swoją drogą kogo założyciel tematu pyta o cenę? Forumowiczów? Jeszcze dzisiaj wpadłam na ogłoszenie malucha i myślę, że o cenie rozmawia się z hodowcą nie z forumowiczami - chyba że nie mam racji?
</QUOTE>
Założyciel tematu nie pyta o cenę, tylko o ocenę.
Tak na oko szczeniak dobrze rokuje, ale najlepiej będzie jak obejrzysz dokładnie rodziców szczyla.
viva&Gebo&Bipi
Awatar użytkownika
ex se natus
Pomocny wiedzą: 4
Pomocny wiedzą: 4
Kontakt:

Post autor: ex se natus »

tak, pojedzie na Węgry obejrzeć ojca :lol:

nie każdy kryje psem z sąsiedztwa
Awatar użytkownika
gaga
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1
Kontakt:

Post autor: gaga »

Viva - wybacz moje niedopatrzenie, źle przeczytałam. Przepraszam.

Obu rodziców oglądać chyba jest tak czy siak trudno. Nawet jeśli oboje są w Polsce ;)

To nie pseudo by suka była ze szczeniakiem, a ojciec za siatką u sąsiada :roll:
Awatar użytkownika
Jaga
Pomocny wiedzą: 5
Pomocny wiedzą: 5
Kontakt:

Post autor: Jaga »

<QUOTE author="ex se natus"><s>
ex se natus pisze:</s>tak, pojedzie na Węgry obejrzeć ojca :lol:
nie każdy kryje psem z sąsiedztwa
</QUOTE>
Nie musi jechać na Węgry - wystarczy, że poczyta ze zrozumieniem rodowody rodziców :]
Czasem ten pies z sąsiedztwa (często posiada nawet championat i badania) bywa dużo lepszy od tego zagranicznnego :-p
Pierwszego bula (na wagę :lol: ) kupił mi mąż, ale następnego kupowałam już przy pomocy osoby znającej rasę :idea:
Najlepiej to wcale nie doradzać - każdy powinien sam podejmować decyzję i za nią odpowiadać :)
ODPOWIEDZ