Rdzawo brązowe plamy na grzbiecie

czyli mój chory bulik - pytania, rady, sugestie, pomoc.
Awatar użytkownika
campa
Bulomaniak
Bulomaniak
Kontakt:

Rdzawo brązowe plamy na grzbiecie

Post autor: campa »

Tak jak w tytule mój mały w tamtym roku dostał takich plam wzdłuż kręgosłupa poszłam z tym do weta i pojawił sie problem mój wet nie wiedział co to jest wiec zrobił mu wyskrobinę i okazał sie ze to niby jakiś gronkowiec seria antybiotyku i szamponów nie przyniosła żadnego skutku plamy jak był tak były a nawet sie nasilały wiec wet stwierdził ze to może jakaś alergia na pokarm ,zmieniłam karmę na karmę dla alergików i tez nic tylko znów jest ich więcej wiec wet mówił bym kupiła ludzki szampon NIZORAL i w nim kąpałac Nadjego i tak zrobiłam plamki znikły i nie było by tematu gdyby nie to ze w tym roku tez sie pokazały wrrr.. ale czemu ?? I zaświeciła mi myśl głowie od marca kropie małego kroplami na kleszcze i kupuje te polskie u weta i to one prawdopodobnie powodują chyba takie przebarwienia?? czy u was tez cos takiego sie pojawia czy moze po tych zagranicznych nie będzie tych przebarwień ?? a może zastosować cos innego??
Obrazek
„Na początku Bóg stworzył człowieka, ale widząc go tak słabym dał mu psa”
Awatar użytkownika
viva
Pomocny wiedzą: 2
Pomocny wiedzą: 2

Re: Rdzawo brązowe plamy na grzbiecie

Post autor: viva »

Te plamy na grzbiecie są prawdopodobnie od deszczu. Mój też tak ma i widziałem je u kilku białych bullterierów. Nie można z nimi wychodzić w deszcz, albo jak jest taka konieczność zakładać jakiś kubraczek.
viva&Gebo&Bipi
Awatar użytkownika
campa
Bulomaniak
Bulomaniak
Kontakt:

Re: Rdzawo brązowe plamy na grzbiecie

Post autor: campa »

Od deszczu hmm.. to sie może zgadzać bo w tamtym roku często go moczyłam by nie było mu gorąco a teraz zmókł bo córka nie chciała założyć mu płaszczyka przeciw deszczowego bo mówi ze to nie Yorczek :) :) dzięki
Obrazek
„Na początku Bóg stworzył człowieka, ale widząc go tak słabym dał mu psa”
ODPOWIEDZ