Którą hodowlę wybrać?

dział dla pytających przed zakupem bula :)
Awatar użytkownika
Ann_Ki
Pomocny wiedzą: 1
Kontakt:

Re: Którą hodowlę wybrać?

Post autor: Ann_Ki »

Hej :)

Co to znaczy nie prowadzą sprzedaży :shock: ???? Pierwsze słyszę :659: Ktoś Cię chyba wprowadził w błąd.

Pojeździj po wystawach, poczytaj, popatrz na psiaki - ich kondycję - w jakich warunkach żyją i wybierz :)

Tu na forum jest wielu hodowców - nikt nie napisze Ci "moja hodowla jest fajna, a innych be" :)

Musisz sam/a wyciągnąć wnioski :D

Pozdrawiam i owocnych poszukiwań życzę.
Awatar użytkownika
Ann_Ki
Kontakt:

Post autor: Ann_Ki »

Opinie są typowo subiektywne, bądź po prostu na podstawie własnych sympatii i antypatii - jak to w życiu.

Jeżeli wiesz czego konkretnie oczekujesz od hodowli to już dużo - teraz tylko postaraj się poświęcić trochę czasu i porozmawiać z hodowcami osobiście, bądź mailowo/telefonicznie. Sam wyciągniesz wnioski.

To co jeden uzna za ważne, dla drugiego może być nieistotne...

Chcesz psa po utytułowanych rodzicach - szukaj takich,

chcesz po przebadanych - szukaj pod tym kątem,

chcesz z hodowli domowej - patrz na to,

chcesz z kennelu - znajdziesz taką.

Określ ile możesz zapłacić za szczeniaka - to też zawęzi Ci grono poszukiwań.

Jak już wybierzesz hodowlę, poszukaj ludzi, którzy mają z niej psiaki - na pewno też Ci dużo pomogą.
Awatar użytkownika
viva
Pomocny wiedzą: 2
Pomocny wiedzą: 2

Post autor: viva »

<QUOTE author="Chael"><s>
Chael pisze:</s>Chcę suczkę wystawową, ewentualnie psa. Nie interesują mnie psy wyłącznie rodowodowe, dobrze rokujące pod kontem wystaw i hodowli.
</QUOTE>
Chyba coś pokręciłeś, Jak pies wystawowy, to tylko z rodowodem.
Ann_ki ma rację przejedź się na jakąś wystawę i obejrzyj psy, a także porozmawiaj z wystawcami i hodowcami. Najbliższa wystawa w Warszawie. 17.07.
viva&Gebo&Bipi
Awatar użytkownika
Karin
Kontakt:

Post autor: Karin »

Bull to nie obrazek na ścianę. Przed zakupem ostro się zastanów na co się rzucasz. Na razie z twojej pierwszej wypowiedzi można tylko sprzeczne informacje wyciągnąć. Żaden ceniony hodowca (Czyli człowiek sprzedający psy/suki wyłącznie z RODOWODEM) nie sprzeda psa/suki pierwszemu lepszemu oszołomowi z kasą bo chce mieć bulka. Polecam oprócz wystaw spotkania z bulkami na wybiegu.
Pozdrawiamy Karina, Bolek "Bolas" i nasza AZUMI
swinka
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Post autor: swinka »

"Chcę suczkę wystawową, ewentualnie psa"-pies, a suka bardzo się różnią jeśli chodzi o gabaryty, charakter i wychowanie, więc myślę, że nie możesz zastanawiać się "ewentualnie" nad suką lub psem, musisz wiedzieć czego chcesz:)
Życiowo czyli melanżowo:)
Anita
Pomocny wiedzą: 3
Kontakt:

Post autor: Anita »

Nierodowodowy, wystawowy i na dodatek z Timara. SANTO CRISTO :shock: !
Anita
Kontakt:

Post autor: Anita »

E tam, przesadzasz.

Jak jeździsz na wystawy, to chyba wiesz, które bulki Ci się podobają. Wystarczy sprawdzić w katalogu z jakiej hodowli pies pochodzi i nawiazać z nią kontakt choćby przez internet lub a forach, bo to nie jest jedyne.

Na forach są działy o miotach z dobrych hodowli, bo jak ktos nie trzyma poziomu, to wylatuje lub usłyszy pare przykrych słów. Nikt nikogo nie faworyzuje i dlatego nie można wprost powiedzieć, kogo Ci polecamy.

Wybierz sercem i oczami i kochaj, bo nikt Ci nie zagwarantuje,ze z ślicznego szczenięcia wyrośnie pies bez wad.
Awatar użytkownika
campa
Bulomaniak
Bulomaniak
Kontakt:

Post autor: campa »

A ja Ci radze jeśli już wybierzesz hodowle to dobrze ja sprawdź bo niestety są hodowle nie uczciwe sprzedające szczeniaki pod przykrywka innych hodowli są tez takie hodowle które mają suczki wypożyczane a wiadomo ze takie sunie to one same sie nie liczą tylko kasa a ich szczeniaki są bardziej podatne na choroby lub są chore ,najlepiej oczywiście to jest tylko moje zdanie brać szczeniaczka z typowej hodowli domowej gdzie jest jedna dwie sunie i wtedy jest większy procent ze szczeniaczek będzie zdrowy i piękny no i oczywiście będzie mieć szczepienia i porobione wszystkie badania jak juz mówiły moje przedmówczynie na forum jest sporo hodowców którzy maja przepiękne psy i dorabiają sie niezłych medali :) :)
Obrazek
„Na początku Bóg stworzył człowieka, ale widząc go tak słabym dał mu psa”
Awatar użytkownika
OLKAiDEXTER
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Post autor: OLKAiDEXTER »

Suka albo pies, nie wiem mi się wydaję, że Ty nie do końca wiesz czego tak naprawdę chcesz... takie moje zdanie.
' Once a Bullterrier, always a Bullterrier !! '

'Dobry bądź dla zwierząt
One też kochać ciebie chcą'

Dexterek :*
ODPOWIEDZ