Postudiuj troszkę forum, tutaj się wszystkiego dowiesz

Jak to jest z innymi zwierzakami w domu - u nas jest tylko bull, więc doświadczenia w tym zakresie nie mamy. Owszem mój chłopak ma amstaff-kę i często zwierzaki przebywają razem - tutaj nie ma problemu, sunia traktuje bulla, jak swojego syna - ona to już poważna pani ma ponad 9 lat. Na spacerach wiadomo, ma swoich przyjaciół i "wrogów". Obecnie na balkonie gołąbki założyły gniazdko i pies leży - nie goni ich !!

Bullterriery to uparte stworzenia, ale potrafią tyle radości dać człowiekowi, że nie idzie tego opisać

Są bardzo towarzyskie i wiecznie by się bawiły - przynajmniej mój tak ma, ale odwagi też im nie brakuje:P Potrzebują dużo, dużo uwagi od właściciela oraz miłości. Co do zdrowia to bywa różnie. Ja mam alergika. Parę razy miał już zapalenie uszka i gronkowca na łapach - poradziliśmy sobie z tym. To raczej drogi pies w utrzymaniu, ale to wszystko zależy, od właściciela czy rozpieszcza dużo

Z dziećmi nie ma problemu, dobra socjalizacja, konsekwencja w wychowaniu, trening i serce dla psa

Dodam, że jest to mój pierwszy pies w życiu i do tego bullterrier, miałam małe obawy przed kupnem, ale... uważam, że sobie poradziłam. Poza tym zakochana byłam w nich od dzieciństwa i moje marzenie się spełniło