[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4762: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897) [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897) [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4765: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897) [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897) Bulterier Forum • Zobacz wątek - BRAK TOLERANCJI DLA WSZYSTKIEGO CO SIE RUSZA!!!!!!!!!!!!!
WITAM . Jak zwykle przybywam jak moja zmora marki Tudora...hehe cos narozrabia.Moje psisko uwielbia latac po ogrodzie i ciezko pracuje ,czyli pilnuje żeby nawet motylek nie siedział na krzaczku W JEGO OGRODZIE. Sasiedzi maja 2 małe pyskacze ,które masakrycznie denerwują nawet mnie a mam wielką tolerancje dla wszelkiego zwierza. Jednego dnia MOJA BESTIA WYLAMALA PRZESLO W PŁOCIE !!!!! DAŁA POPALIC!!!! dupsko jednego psa do szycia ,rachunek mega do zwrotu za weterynarza. Mam pytanie ,czy ktoś znalazl sie w podobnej sytuacji i czy udało się jakos przemówić psu ,żeby olewał co za plotem. Mam wielki ogród a niestety po tym wydarzeniu pies chodzi na smyczy bo nie chce powtórki z rozrywki,szoda mi go bo po cóz wielki ogród jak pies jak koń na ląży biega.Jezeli ktos ma jakieś rozwiązanie proszę o info.Ale chodzi mi o rzeczy do zastosowania .
Grzegorz, ja mam psa . Ojcem jest Maybach, a matką Furia z Kliki , P.Kasia nie wiele tu moze pomóc bo nie da sie przez telefon okreslic psa ,a mieszkamy na 2 końcach Polski, z tego o czym rozmawiałysmy z P.Kasia to Maybach jest zrównowazony ,tudzież ten przydomek Tudora wział się chyba nie odparady od własciciela matki nic się nie dowiem bo przemilcze formy rozmowy juz w szczeniectwie. Zmora od Tudora nazywamy go żartobliwie
A może po prostu wychować psa by należało Problemu się nie zlikwiduje przy pomocy w kolejnych płotów, elektrycznych ogrodzeń etc. Też mam przez płot (zwykła siatka ogrodzeniowa) 2 agresywne pseudo- owczarki i moje psy są nauczone, żeby nie zwracać na nie uwagi, początki nauki były ciężkie, bo przy kilku psach na raz jest ciężej je opanować, ale dla chcącego nic trudnego Trzeba tylko poświęcić psu trochę czasu, a nie iść na łatwiznę i się odgradzać Powodzenia.
CODZIENNIE RANO BUDZĘ SIĘ PIĘKNIEJSZA, ALE DZIŚ QRWA PRZESADZIŁAM
Uproszczenia nie są dobre. Jeśli zachowanie dotyczy popędów, to samo szkolenie, jeśli nie ma przewodnika w momencie zdarzenia, nic nie da - nie ma komu egzekwować komend. Nie wspominając, że problem jest już ukształtowany i to mocno. Najprostszą formą zapobiegania agresji terytorialnej jest taka konstrukcja płotu, aby uniemożliwiał widzenie innych zwierząt, obcych ludzi oraz podkopywanie się pod ogrodzeniem czy jego przeskoczenie (wysokość). W tym przypadku płot już stoi, więc warto pomyśleć nad jego tanią przeróbką, aby spełniał funkcjonalnie swoje przeznaczenie. Agresja terytorialna jest samonagradzająca. Pies z zaspokojonymi podstawowymi potrzebami, przede wszystkim ruchu i zabawy, z zabezpieczonym terenem nie będzie zazwyczaj szukał okazji do awantur.
Zstąpił z nieba Archanioł Gabryiel
Z mieczem w dłoni
I białym bullem u boku...