Niechciane.....

czyli żalimy sie i bluzgamy na świat
Tosca
Pomocny wiedzą: 2
Pomocny wiedzą: 2

Re: Niechciane.....

Post autor: Tosca »

Ostrzegam przed wlaczaniem tych linkow !!

Ja osobiscie zaluje ze to zobaczylam , przy filmach o takiej tresci powinna Pani napisac jakies ostrzezenie !!!

To jest straszne !!
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

Mark Twain
Awatar użytkownika
Agniecha
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Post autor: Agniecha »

Obejrzałam tylko pierwszy film i również żałuję.

Takich ludzi co wyrzucają psy z mostów, które roztrzaskują się o ziemię powinno się wsadzać do komór z podciśnieniem.
Zwłoki zagłodzonego psa rasy amstaff znaleźli policjanci przeszukujący mieszkanie 29-latka z Opola. Mężczyzna został wcześniej zatrzymany za posiadanie narkotyków. Usłyszał już zarzut, m.in. znęcania się nad zwierzęciem ze szczególnym okrucieństwem.

Jak przekazał rzecznik opolskiej policji nadkomisarz Maciej Milewski, policjanci znaleźli zwłoki psa. Był przywiązany do kaloryfera, doszczętnie wychudzony i zmumifikowany. W pomieszczeniu czuć było fetor gnijącego zwierzęcia. - Okoliczności znaleziska wskazują, że zwierzę od długiego czasu było systematycznie głodzone - relacjonował Milewski.

Do zagłodzenia zwierzęcia przyznał się 29-letni Karol U. Tego dnia został zatrzymany do kontroli na opolskim osiedlu Chabrów. Policjanci znaleźli przy nim zawiniątko z marihuaną, a w jego samochodzie kolejne dwa opakowania - łącznie 1,2 grama.

Funkcjonariusze rutynowo w takiej sprawie poszli również do mieszkania zatrzymanego. Oprócz zwłok psa znaleźli tam jeszcze woreczek z ponad 5 gramami amfetaminy.

Ponieważ mężczyzna tłumaczył, że niedozwolone substancje kupił na własny użytek w Czechach, oprócz zarzutu posiadania narkotyków usłyszał też zarzut przewożenia ich w obszarze wewnątrzwspólnotowym. Może mu za to grozić kara do pięciu lat więzienia.

Niezależnie od tego, sąd rozpatrzy zarzut znęcania się nad zwierzęciem ze szczególnym okrucieństwem. Zgodnie z ustawą o ochronie zwierząt, grozi za to kara do dwóch lat więzienia.
Awatar użytkownika
Karin
Pomocny wiedzą: 1
Pomocny wiedzą: 1
Kontakt:

Post autor: Karin »

JP 200%

Myślę że człowiek zawsze miał tendencję do pokazywania swojej wyższości nad zwierzętami. Po co dawać go do komory?? Wystarczy wpuścić go do szympansów ciekawe jaki wtedy byłby chojrak.
Pozdrawiamy Karina, Bolek "Bolas" i nasza AZUMI
Awatar użytkownika
Jaga
Pomocny wiedzą: 5
Pomocny wiedzą: 5
Kontakt:

Post autor: Jaga »

<QUOTE author="Tosca"><s>
Tosca pisze:</s>Ostrzegam przed wlaczaniem tych linkow !!
Ja osobiscie zaluje ze to zobaczylam , przy filmach o takiej tresci powinna Pani napisac jakies ostrzezenie !!!
To jest straszne !!
</QUOTE>
Linki wkleiłam głównie dla przeciwników kastracji/sterylizacji niechcianych zwierząt - przepełnione i biedne schroniska jawią się wobec takich czynów prawie jak przedsionki do nieba :?
Dla wszelkiej maści zwyrodnialców powinno stosować się kodeks Hammurabiego :idea: :!:
Anita
Pomocny wiedzą: 3
Pomocny wiedzą: 3
Kontakt:

Post autor: Anita »

Po przeczytaniu postu Agniechy doszłam do wniosku,że sadyscie znęcającemu się nad zwierzętami należy podrzucić mu narkotyki, bo za zagłodzenie samego psa pewnie nie zostałby ukarany, a tak dostanie wyrok w pakiecie.
ODPOWIEDZ