JOKERMAN3 pisze:</s>byliśmy dziś u innego weta obejrzał naszego pieska i stwierdził że to może być alergia pokarmowa , powiedział że na antybiotyk jest za wcześnie i dał do smarowania preparat i kazał zgłosić sie za tydzień kazał zmienić karmę ale naszym zdaniem dajemy dobrą karmę pu8rinę więc nie wiem może poczekamy ten tydzień i zobaczymy co będzie dalej też się pytał czy się drapie nie wiem czemu , ale się nie drapię .
</QUOTE>
Waszym zdaniem karma może być dobra, ale dla Waszego prosiaka nie podchodzi...spróbujcie zmienić na barf, może akurat:)
wiem że to nie są karmy w cenie puriny , ale na prawde warto , ja osobiście polecam brita bo go używałam , jest tani , i nie powoduje alergi nie ma w nim zboża soi itd... jeżeli macie kasę to orijen jest rewelacyjny .
Purina nie jest dobrą karma raczej przeciętną , zależy też którą wersje dajecie psu bo dog chow niczym nie różni się od marketowego szitu jak czapi czy pedigree.
u TTB alergie to duży problem , i większość psów ma je właśnie ze względu na zborze zawarte w karmie , pierwsze co powinniście zrobić to zmienić karmę bo to czy ona służy psu i jest dobra świadczy stan jego zdrowia , skóry sierści zębów a nie to czy wy twierdzicie że karma jest O.K , a waszemu psu najwidoczniej nie odpowiada .
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.