Bulterier SerwisBulterier Forum Polskie Forum Miłośników Rasy Bulterier

Skakanie do jedzenia i twarzy

pytania i rady czyli: bulik dobrze wychowany, bulik kulturalny.

Skakanie do jedzenia i twarzy

Postprzez Odri » Śr gru 15, 10 17:03 pm

Czesc Wam mam pytanko, gdy jem cos w salonie w kuchni się to nie zdarza :to (moja sunia 3miesiace)patrzy sie a potem zaczyna szczekac (dodam ze nie byla gloda bo jadla przede mna) ja ją ignoruje i mówię nie wolno!to ona wskakuje na fotel i mnie obwąchuje...to ją zrzucam i dalej jem ona caly czas probuje, pare razy to mi nawet do buzi skoczyla ...to sie wkurzyłam i nakrzyczyalam na nia i wynioslam na balkon ..tam siedziala 2min i ja wpuscilam zeby zobaczyc czy czai ze nie mozna tak i ze mnie mocno wkurzyla ...ale dalej skoczyla na fotel wiec ja dalej zamknelam ... za 3 razem to samo ale juz tylko na szczekaniu sie skonczylo... Rozumiem szczekanie ale najbardziej mnie wkurza to ze sie rzuca do twarzy... jak ja oduczyć tego?

Zauważylam ze ona nawet przy zabawie lubi skakać do nosa to tez jest problem bo moze sie skonczyc takie coś nieciekawie ... Jak ja nauczyć aby nie skakała do twarzy?

Odri
Bulomaniak
Bulomaniak

Re: Skakanie do jedzenia i twarzy

Postprzez nadine22 » Cz gru 16, 10 10:52 am

Super specjalistą nie jestem ale na moim potworze można powiedzieć że "zjadłam zęby;)" i mnie się wydaje że to co robisz jest ok - byle tylko konsekwentnie to w końcu załapie. A co do skakania przy zabawia to ja się odwracałam plecami i kończyłam zabawę na jakiś czas po takim wyskoku i za kilka minut znowu zapraszałam do zabawy a jak skoczyła to znowu koniec
Obrazek
nadine22
Pomocny wiedzą: 3
Pomocny wiedzą: 3

Re: Skakanie do jedzenia i twarzy

Postprzez Odri » Cz gru 16, 10 14:30 pm

dzieki za odpowiedz zobacze jak dalej bedzie sie zachowywac :635:

Odri
Bulomaniak
Bulomaniak

Powrót do Wychowanie i szkolenie