POLSKA FEDERACJA KYNOLOGICZNA

zagadnienia z zakresu hodowli, rozmnażania, genetyki.
SisiKLIKA
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2
Kontakt:

POLSKA FEDERACJA KYNOLOGICZNA

Post autor: SisiKLIKA »

Witam!!!

Przeglądałem sobie internet i natrafiłem na link Polskiej Federacji Kynologicznej..Organizacja powstała w tym roku.

Widzę ,że tak samo jak PKPR akceptują w swoich szeregach Pit Bulle.

No i na ten rok mają już zaplanowanych pięć wystaw 8)

ciekawych odsyłam do Ich strony WWW:

http://www.pfk.org.pl/

ciekaw jestem jak się będzie rozwijać P.F.K
Tosca
Pomocny wiedzą: 2
Pomocny wiedzą: 2

Post autor: Tosca »

Haha i jaką chwytliwą nazwę sobie wybrali :D

PFK http://www.youtube.com/watch?v=wkMBOAtboN8
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

Mark Twain
Awatar użytkownika
Złośnica
Pomocny wiedzą: 5
Kontakt:

Post autor: Złośnica »

Kolejna organizacja za którą trzeba będzie się tłumaczyć...

Na stronie powołują się na współpracę z FCI, ale to nie jest TO WŁAŚCIWE FCI http://www.fci.be/ tylko podrobione

http://www.pfk.org.pl/index.php?page=wspolpraca :?
SisiKLIKA
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2
Kontakt:

no tak też myślałem najpierw ,że są zrzeszeni w TYM F.C.I i nawet napisałem to w poście ale tak z ciekawości wszedłem na stronę TEGO F.C.I i jest tam wzmianka ,że nie mają nic wspólnego z tamtym F.C.I ze strony P.F.K więc szybko post skorygowałem ;) no i przecież w TYM F.C.I w którym jest ZKwP może być tylko jedna organizacja z danego kraju.

A co do tego ,że kolejna organizacja ,za którą się trzeba będzie wstydzić to nie czas jeszcze na takie sądy, pożyjemy-zobaczymy. ZKwP to "skostniała" organizacja i przydała by im się w końcu jakaś zdrowa konkurencja ,no ale wobec takiego molocha jakim jest ZKwP może to być nie możliwe nigdy.
Awatar użytkownika
Złośnica
Kontakt:

<QUOTE author="SisiKLIKA"><s>
SisiKLIKA pisze:</s>
A co do tego ,że kolejna organizacja ,za którą się trzeba będzie wstydzić to nie czas jeszcze na takie sądy,
</QUOTE>
Nie wstydzić tylko tłumaczyć, tłumaczyć ludziom, że jak kupili psa z ich metryką to w zasadzie będą mogli się podetrzeć, tak samo jak z PKPR.
Bo jakby nie patrzeć hodowla,rodowody i wystawy z nimi związane zawsze były u nas kojarzone z ZK i mało kto myśli o tym, że jak kupuje psa z rodowodem to on może nie być z ZK tylko z innej organizacji.
Inną sprawą jest podszywanie się pod FCI, to właściwe. Ze zdrową konkurencją to ma mało wspólnego skoro skrót i logo-łudząco podobne-nawiązuje do właściwego FCI. To jest żerowanie na ludzkiej naiwności.
A że w ZK przydałyby się zmiany to zupełnie inna bajka.
SisiKLIKA
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2
Kontakt:

Sorry Magdo :oops: ,na szybko pisałem post i dlatego napisałem wstydzić a nie tłumaczyć jak to Ty napisałaś.

Ale ja jestem i tak ciekaw jak będą się rozwijać.Czy ich szeregi będą zasilać ludzie ,którzy zostali z ZKwP wywaleni i czy będą starać się trzymać jakiś przyzwoity poziom czy będzie się raczej mówić o nich teraz tak jak się mówi o PKPR.
Awatar użytkownika
sebastiandub
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Re: POLSKA FEDERACJA KYNOLOGICZNA

Post autor: sebastiandub »

że jak kupili psa z ich metryką to w zasadzie będą mogli się podetrzeć,

czy ty nie przesadzasz?oprocz FCI jest na swiecie jeszcze kilkadziesiat organizacji,czasy jedynej prawdziwej partii minely,jak widac nie dla wszystkich jednak..
białe bulteriery są kalekami tak naprawdę. Wystarczy byle co i chorują.
dorosle ASTy z calym uchem nie podobaja mi sie! Pit z calym uchem - nie mam nic przeciwko, lecz AST to juz nie 'to'.
Awatar użytkownika
Złośnica
Kontakt:

Nie, nie jestem ogrodnikiem, w tej kwestii najlepsza jest Tosca :D

W Polsce i w Europie w kwestii organizacji życia kynologicznego w odniesieniu do większości ras psów króluje FCI i każdy inny związek mu do pięt nie dorasta. I nie ma znaczenia czy podoba Ci się ten "prawie" monopol czy nie.
oliwka
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: oliwka »

Neofici zawsze wiedzą najlepiej.Ciekawe tylko czemu ta sunia miniutek ma rodowód FCI,nie było szczeniaków w żadnej z kilkudziesięciu konkurencyjnych organizacji?
Awatar użytkownika
sebastiandub
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

kupujac w polsce jest sie z czysto statystycznego powodu skazanym na fci,rozgladajac sie za szczenieciem w niemczech prawdopodobienstwo trafienia na fci jest juz duzo mniejsze.nie zastanawialem sie nad organizacja,w ktorej jest zarejestrowane szczenie(moze nastepnym razem bedzie to juz jeden z faktorow).taK jak tosca pisala rodowodowy =rasowy.wiec co za znaczenie skad ten rodowod. :lol:
dorosle ASTy z calym uchem nie podobaja mi sie! Pit z calym uchem - nie mam nic przeciwko, lecz AST to juz nie 'to'.
Awatar użytkownika
Złośnica
Kontakt:

Na krótką metę może nie ma, na dłuższą już tak.
Awatar użytkownika
Jaga
Kontakt:

Post autor: Jaga »

<QUOTE author="sebastiandub"><s>
sebastiandub pisze:</s>kupujac w polsce jest sie z czysto statystycznego powodu skazanym na fci,rozgladajac sie za szczenieciem w niemczech prawdopodobienstwo trafienia na fci jest juz duzo mniejsze.nie zastanawialem sie nad organizacja,w ktorej jest zarejestrowane szczenie<B><s></s> (moze nastepnym razem bedzie to juz jeden z faktorow) </B>.taK jak tosca pisala rodowodowy =rasowy.wiec co za znaczenie skad ten rodowod. :lol:
</QUOTE>
<B><s></s>Najlepiej kupić bula u angielskiego faktora :idea: Anglia nie należy do FCI :] </B>
Awatar użytkownika
sebastiandub
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

faktor:nie chodzilo o posrednika,a w anglii i tak podobno sa najbrzydsze miniatury,na dodatek interbred

chodzilo mi o faktor jako czynnik(wpływajacy na decyzje kupna)

poza tym biorac mozliwosc uzyskania szczeniat od swojej suki bede wlasnie zwracal uwage na to,czy jest zarejestrowana w fci,gdyz wlasnie fci ma najwiekszy udzial w rynku :faja:
Awatar użytkownika
sebastiandub
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Na krótką metę może nie ma, na dłuższą już tak.

trudno ci dogodzic....najpierw bez rodowodu to bee,z rodowodem=rasowy...teraz rodowodowy ok,ale na dłuższą metę tylko z rodowodem FCI..

..podnosisz poprzeczke....ciekawe co będzie następne.uśmiać się idzie,bo można bez końca tak stopniować,i zawsze coś będzie na dłuższą metę..lepsze jest wrogiem dobrego..to jest to ..co pcha hodowlę do przodu :devil:
Awatar użytkownika
Złośnica
Kontakt:

Ja zastosowałam skrót myślowy ale myślałam, że zajarzyłeś o co chodzi w kwestii na dłuższą mete...bo sam napisałeś :
ODPOWIEDZ