[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4762: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4765: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
Bulterier Forum • Zobacz wątek - Zakup Bulteriera bez rodowodu
Bulterier SerwisBulterier Forum Polskie Forum Miłośników Rasy Bulterier

Zakup Bulteriera bez rodowodu

dział dla pytających przed zakupem bula :)

Re: Zakup Bulteriera

Postprzez Mai » Wt lis 16, 10 8:05 am

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Mai
Bulomaniak
Bulomaniak

Re:

Postprzez Mai » Wt lis 16, 10 8:16 am

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Mai
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez agusia_cch » Wt lis 16, 10 8:34 am

o! widze, ze wiecej wiesz o mnie niz ja sama... :lol: wiesz ile za snoopka zaplacilam??? 0! nie kupilam go i nigdy nie bylam w miejscowosci skad pochodzi! zreszta jak go wzielismy nie mial 4 miesiecy, a zara nie miala 10 :lol:

agusia_cch

Postprzez Mai » Wt lis 16, 10 9:02 am

Nie ja poprostu czytam ze zrozumieniem.cyt.,,przez agusia_cch » Pn sty 25, 10 9:04 am

Czesc!
Mam na imie Agnieszka i razem z przyszlym mezem jestesmy wlascicielami 10miesiecznej amstaffki i 4 miesiecznego bullika - najwiekszego brojarza na swiecie mam nadzieje ze bedziemy tu milo spedzac czas:)
pozdrawiam! :crazy:

Mai
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez agusia_cch » Wt lis 16, 10 9:04 am

widac nie do konca, bo nigdzie nie jest napisane ze w ten dzien go wzielismy, tylko jakis czas juz byl z nami :lol: zreszta czy to wazne ile psy wtedy mialy...

agusia_cch

Postprzez Mai » Wt lis 16, 10 9:42 am

Słuchaj rejestrując się na fo suka miała 10msc. a pies 4msc. a kiedy ty go nabyłaś to tylko ty wiesz.
Tak samo jak wiesz skąd go wzięłaś czy kupiłaś.Faktem jest to,że obydwa twoje psy są z pseudo i jest to twoja sprawa ale nie krytykuj innych skoro sama nie jesteś lepsza a może właśnie jesteś lepsza o jednego psa :D
Trochę pokory

Mai
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez agusia_cch » Wt lis 16, 10 9:49 am

wiem ile psy mialy kiedy sie zarejestrowalam na forum, ale nie mow po 1 ze kupilam snoopka a po 2 ze mial 4 miesiace (gdy go rzekomo kupilam), bo obie rzeczy sa sprzeczne z prawda. kolejna sprawa, piszesz ze potrafisz czytac ze zrozumieniem, a chyba wlasnie nie potrafisz... jesli nie wiesz, nikt na fo, dotychczas nie krytykowal za kupno psa z pseudo (tylko probowana wytlumaczyc jak wyglada sprawa z pseudo). wszystkim tu chodzi o fakt, iz kolezanka wmawia, ze pseudo to nic zlego, ze jest pies bez papierow jest rasowy itd... nie znasz mnie, nic nie wiesz o moich psach, i o sytuacji w jakiej snoopek do nas trafil, wiec prosze Cie skoncz...

jak chcesz ze mna porozmawiac to podam Ci numer telefonu, bo wybacz nie mam ochoty 10razy tego samego pisac...

milego dnia :lol:

agusia_cch

Postprzez Mai » Wt lis 16, 10 10:40 am

Słuchaj osoby kupujące świadomie psa z pseudo zawsze były krytykowane na fo.myślę sobie jednak,że znalazły sposób aby jednak nie dostać batów i wymyslają historyjki jak to niby szlachetnie psa ocaliy od zagłady,lub znalazły na dworcu lub jeszcze innym strasznym miejscu.
Sama kupiłaś sukę z pseudo i nikt ci pistoletu wtedy do głowy nie przystawiał,uchole jej skopiowałaś czego oczywiście byś nie zrobiła psu z rodowodem ale zapomniałam bo ty jeszcze wtedy nie wiedziałaś co to rodowód :651: -proszę
Pies z rodo czy bez nie jest niczemu winien.I z rodowodem może zle skończyć w zależności w czyje ręce trafi.Pozdrawiam.Zdrówka dla piesków.Tych z rodo i tych bez :D

Mai
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez oliwka » Wt lis 16, 10 10:49 am

Biedny będzie ten bullkundelek pańcia o silnej ręce(jak sama się chwali)i o IQ termosa co widać po napisanych postach.
A druga gwiazda Pani M.pojawia sie jak meteor co jakiś czas na forum żeby zadymy narobić a potem na długo znika.Przyczepi się do kogoś ni z gruszki ni z pietruszki i nie na temat,agusia_cch szkoda twojego czasu i nerwow na odpowiadanie na posty tej osoby.Takie Panie zawsze wiedzą lepiej a jak nie wiedzą to zakrzyczą maja to w genach.
oliwka
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Postprzez Złośnica » Wt lis 16, 10 11:13 am

Przede wszystkim zaznaczmy, że większość z nas, tutaj na forum kieruje się pewnymi zasadami :

1.Rasowy = rodowodowy a to oznacza, że żeby uznać psa za rasowego , czystego bulteriera, należy przedstawić jego rodowód czyli udokumentować jego pochodzenie. Dokument taki wystawiają różne organizacje, w Polsce ZKwP należący do FCI.
Jeśli nie potrafisz udowodnić pochodzenia swojego psa to znaczy, że masz kundelka, bullkundelka, bulka w typie rasy, mieszańca typu bull - nazwij sobie jak chcesz i choćby jak bardzo przypominał bullterriera wg prawa polskiego i europejskiego i zasad obowiązujących tu na forum nie jest to bullterrier rasowy.

2. Nie popieramy pseudohodowli - czyli rozmnażania, sprzedawania i kupowania psów bez rodowodu.

3. Oddajemy bullterriery oraz mieszańce bulterierów do adopcji, ale robimy to za darmo ! I tym się różnimy od pseudohodowców, że nie sprzedajemy tych piesków za ciężkie pieniądze ale oddajemy za darmo.

4. Wielu osobom można wybaczyć nabycie psa bez papierów jeśli zrobiły to bez posiadania odpowiedniej wiedzy. Wbrew pozorom takich osób jest mnóstwo. Ale nie przeszkadza to w ich udziale w forum.

Jeśli natomiast ktoś mimo czytania forów, dokształcania się wybiera świadomie zakup w pseudohodowli to niestety popełnia wg nas błąd. Można by rzec "niewybaczalny". Ale to prywatna sprawa tego kogoś byleby nie prezentował tu na forum swoich dydrymałów i nie przekonywał, że pseudo jest lepsze niż rodowodowe, że pseudo to taki sam bull jak ten z rodowodem. Nikt nikogo nie zmusza to rozmnażania nierodowodowych zwierząt ani ich sprzedawania i kupowania !!! To jest świadomy wybór.
Nie ! tego nie chcemy i nie tolerujemy i nie wdawajmy się w te niepotrzebne dyskusje.

Jeśli ktoś nie rozumie zasad tu panujących to raczej powinien się pożegnać z forum. Takie jest moje zdanie.
Obrazek
Obrazek
Złośnica
Pomocny wiedzą: 5

Postprzez MKK » Wt lis 16, 10 11:28 am

MKK
Pomocny wiedzą: 3
Pomocny wiedzą: 3

Postprzez Jaga » Wt lis 16, 10 12:24 pm

MKK napisał:
"Widzisz, nie chcesz zrozumieć pewnej rzeczy. Pseudohodowle nie odwiedzają wyłącznie osoby którym przyświeca ludzki cel kochania swojego psiaka ponad miarę, często i gęsto pseudo odwiedzają osoby, którym nikt nie sprzedałby nawet kijanki. Wiele z tych rozkosznych szczeniaczków cierpi okropne katusze."

_______________________________________________________________________________________________________________________

Witam panią
Adres mam z pani strony int.potrzebuję bardzo szybkiej odpowiedzi.Chodzi o psa bulka którego kupił pewien sk....
chodzi o to ,że kumpela opowiedziała mi ,że jej sasiad kupił psa i pewnie,że nic w tym nadzwyczajnego ale z powodu,ze ja też mam bulka kupela go zagadała bo widzi się z nim przez płot.Z tym,że bosz nie mam siły tego ogarnąć.
Kupił go wbrew żony ,mają małe dziecko,pies jak to szczyl pewnie w nocy się darł wiadomo po tygodniu wyniesli go do szopy w ten ziąb pojebańce jedne.
Że niby ciepło mu było bo w czymś tam palili.Teraz tzn.dzisiaj kumpela mi doniosła,że małemu powykrzywiało łapy nie wiem jak to dokładnie wygląda bo nie widziałam ale,że nibytak jakby mu siadły i on nie może chodzić na tych łapciach bo go bolą.Mówił,że pojedzie z nim do weta ale jak będzie duzy koszt leczenia to go uspi.Ja podejrzewam,że on nawet nie pojedzie do weta tylko sam go zabije.Popłakałam się bo mojemu nieba bym przysłoniła a taka kur...kupi psa na zmarnowanie.
Moje pytanie do pani co to może być?Podejrzewam,że jest to od zimna bo z początku latali z nim na dwor żeby się załatwiał to było ok.bo ta moja kumpela widziała a tak po tygodniu poszedł do szopy no i tak się skończyło.Czy można to wyleczyć ?Proszę o poradę bo czas nagli.
Agniecha.M

_______________________________________________________________________________________________________________________

To jest list z mojej poczty otrzymany 12.11.2010 :?
Przesłałam treść do IH z s.o.s bulterier i namiary na fundację osobie piszącej do mnie :!:
Nie jest to pierwsza sprawa dotycząca buli tych z pseudo jak również tych rodowodowych - ludzie pytają mnie o różne sprawy i często zastanawiam się dlaczego nie robią tego oficjalnie na forum :roll: :]
http://www.tridacna.republika.pl
Obrazek
Prawd jest tyle ile doop - każdy ma swoją!
Jaga

Re: Zakup Bulteriera bez rodowodu

Postprzez DiboBull » Wt lis 16, 10 17:01 pm

Ludzie dajcie sobie spokój chcecie mnie krytykować to mnie krytykujcie co ja wam takiego zrobiłam? Moim zdaniem jestescie idiotami ,ze krytykujecie ludzi którzy biora psy z pseudohodowli ! Kazdy pies nie wazne czy ma rodowod czy nie ząługuje na szczescie i na normalne warunki ! Bierzecie sami psy z adopcji bez rodowodów a potem macie z nimi problemy ! kazdego psa wychowuje bez rodowodu i jakos nie mam z nimi zadnych problemów. Nie chciałam sie z wami kłócic tylko po prostu wypowiedziec sie na ten temat a chyba jak każdy mogę czy jest mi to zabronione! Wiadomo wiecej ludzi woli wziasc psa z rodowodem ale ejzeli ktos juz zobaczy pieknego pieska bez rodowodu który patrzy na niego tymi pieknymi oczkami a akurat chce psa to go wezmie nie wazne czy ma ten cholerny rodowod czy nie ! tak samo np zawsze bylam przeciwko obcinania uszu u psów a duzo osob to robi i co mam sie kłócić z osobami które obcinaja uszy ? Zastanowcie sie najpierw po co jest to forum chyba po to aby kazdy mógł wypowiedziec swoje zdanie a nie po to aby marnowac czas na kłótnie... i tak wiem ze wejde na to forum i zaraz bedzie pisac jakim to ja jestem pustakiem :676: ale dlaczego ?;d hmmm dlatego ze mam psa bez rodowodu hahaha :D spoko.. Zastanówmy się kto tu jest tak naprawde pustakiem :crazy: jak nie potragfi zrozumiec drugiej osoby! Kocham mojego pieska i jestem z niego zadowolona i czy mialby rodowod czy nie to bedzie dla mnie najkochanszy pies tak jak i kazdego z was, kazdy bedzie bronil swojego psa! i nie jest zadnum bullokundlem tylko jest BULLTERIEREM !Chcecie się kłócic dalej o jakis zasrany rodowod to sie kłóćcie mi to zwisa naprawde... ;) :D

DiboBull
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez DiboBull » Wt lis 16, 10 17:05 pm

Złośnica ja nie przekonuje ludzi żeby brali psy z pseudohodowli tylko staram sie wam uświadomić ,że papier to nie wsyztsko i po prostu bronie tych psów bo one tez zasługują na to aby normalnie życ a wy nic z tym nie poradzicie ,że są pseudohodowle... a wręcz przeciwnie moim zdaniem jezeli ktos ma obawy i nie jest pewien co do psa to niech sobie kupi świadomie psa z rodowodem tak jak pisałam wczesniej nie doradzam zkaupu psa z pseudohodowli ale takze nie odradzam. To ejst tylko i wylacznie moja sprawa ja go bede wychowywac a nie ktos inny i nie wiem czemu az tak bardzo najezdzacie na mnie i mnie wyzywacie znajdzcie sobie inne zajecie.. czy ja kogos wyzywam ? czy pokazuje swoja racje ?! nie! tylko po prostu wyrazam własne zdanie i to jest tylko moje WŁASNE ZDANIE !! ja bede sobie wychowywała bulka bez rodowodu a wy sobie bierzcie psy z rodowodem proste ;)

DiboBull
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez DiboBull » Wt lis 16, 10 17:09 pm

A tak w ogóle juz odwracajac od tematu mam pytanie do was .. nie wiem czy odpowiecie mi na to pytanie ,bo przeciez mnie nie lubicie.. ale słyszałam o takim czyms ,że psu ktory jest bez papierów mozna zrobic rodowod wygrywajac na wystawach czy cos takiego nie wiem czy to jest prawda i nie mam zamiaru dyskutowac na ten temat po prostu ktos mi tak powiedzial mozecie sobie dalej mnie wyzywac i w ogole i jezeli nie chcecie nie musicie odpowiadac mi na to pytanie. Po prostu chce sie dowiedziec czy to jest prawda... Czy w ogóle jest mozliwosc wystawienia psa bez rodowodu aby go zdobyć czy tylko rodowód ma pies przy urodzeniu a w inny sposob sie go nie zodbywa..

DiboBull
Bulomaniak
Bulomaniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytajnik czyli zielono mi :)