[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4762: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4765: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
Bulterier Forum • Zobacz wątek - Zakup Bulteriera bez rodowodu
Bulterier SerwisBulterier Forum Polskie Forum Miłośników Rasy Bulterier

Zakup Bulteriera bez rodowodu

dział dla pytających przed zakupem bula :)

Re: Zakup Bulteriera

Postprzez SisiKLIKA » Pn lis 15, 10 20:52 pm

wiesz zacytuje Ci coś z szablonu, który jest przeznaczony do usuwania aukcji takich jeba**** producentów:

Pies będący przedmiotem oferty nie może być uznany za rasowego. Zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami za zwierzę rasowe (przynależne do określonej rasy) uważa się zwierzę pochodzące co najmniej od dwóch pokoleń przodków wpisanych do Księgi danej rasy, które spełnia wymagania wpisu do Księgi Hodowlanej. Jednym z wymogów wpisania zwierzęcia do Księgi Hodowlanej jest posiadanie przez to zwierzę rodowodu. Jedynie w przypadku niektórych ras możliwe jest wpisanie zwierząt nierodowodowych do tzw. Księgi Wstępnej, jednakże nie dotyczy to psów rasy bulterier.
W przypadku psów związkiem hodowców upoważnionym do prowadzenia księgi zwierząt hodowlanych, jak również do tworzenia i przetwarzania dokumentacji hodowlanej, w tym rodowodów, jest Związek Kynologiczny w Polsce (ZKwP), co wynika z § 19 i nast. Regulaminu Hodowli Psów Rasowych.
Z powyższego wynika, że zawarte w zgłaszanym ogłoszeniu (ofercie) sformułowanie „pies rasy bulterier bez rodowodu” jest samo w sobie sprzeczne, ponieważ pies tej rasy nieuprawniony do otrzymania rodowodu nie może być uznany za rasowego.
Dotyczy to również sytuacji, gdy oferent deklaruje, że szczenię pochodzi od rodziców rodowodowych, ale nie posiada metryki. Nawet rasowe (rodowodowe) psy i suki muszą spełnić ściśle określone kryteria, aby otrzymać uprawnienia hodowlane (§10 ust. 1, § 13 ust. 1 Regulaminu Hodowli Psów Rasowych oraz zał. nr 10 do tego regulaminu). Podkreślam więc, że w Polsce psy, które nie są rozmnażane zgodnie z zatwierdzonym przez ZKwP Regulaminem Hodowli Psów Rasowych, nie mogą być traktowane jako rasowe.
Spełnienie wymogów zawartych w Regulaminie ma celu realizowanie założeń hodowlanych, których podstawą jest doskonalenie poszczególnych ras psów pod względem cech fizycznych, psychicznych i użytkowych z uwzględnieniem podstaw naukowych (§ 3 Regulaminu). Cytowane regulacje zapewniają również należytą ochronę zwierząt hodowlanych przed nadmierną eksploatacją, m.in. poprzez kontrolę liczby kryć i przeglądy miotów.
Rozmnażanie nierasowych psów lub używanie psów rasowych do hodowli niezgodnie z zasadami obowiązującymi w ZKwP nader często jest prowadzone w sposób niehumanitarny, nieuwzględniający podstawowych potrzeb zwierząt, takich jak potrzeba odpowiedniej jakości i ilości pożywienia i wody, potrzeba ruchu, potrzeba kontaktów z człowiekiem.
Podkreślając, że utrzymywanie w serwisie takich ogłoszeń jak … jest ułatwianiem celowego wprowadzania w błąd potencjalnych nabywców, a w licznych przypadkach także wspieraniem niehumanitarnego i nieetycznego, a czasami wręcz okrutnego traktowania zwierząt, proszę o niezwłoczne usunięcie ogłoszenia z witryny oraz o uniemożliwienie publikowania podobnych ofert w przyszłości.
Obrazek
http://www.zjurajskiejwarowni.pl/Odwiedź stronę Sisi

SisiKLIKA
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Postprzez doma1036 » Pn lis 15, 10 20:53 pm

ty jesteś pustakiem i egoistą .....
nie chcę się rozpisywać ..
Indii , Kruszon i Dominika ;-)
doma1036
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Postprzez NiN » Pn lis 15, 10 21:07 pm

Dziewczynko moja rodzina przygarnela wiecej psow niz Ty masz lat! Wszystkie prawie suczki, wszystkie wywalane z domow, szczenne, przywiazywane w lesie, umierajace, wyglodzone, chore... a Ty? Poza kupowaniem burkow i podbudowywaniem wlasnego ego ze masz psa pseudo rasowego to pomoglas jakims ze sie tak wymadrzasz? Wiesz co to znaczy dac dom takim zwierzakom? Bo poki co pierniczysz tak, ze az staje sie to niewiarygodne.

Wiekszosc wypowiadajacych sie pomaga psom, lub przygarnela jakas biede. Wiekszosc z nas wie z czym sie wiaze rozrod w pseudohodowli i boli nas to co sie dzieje. Ty starasz sie uczepic kazdej mozliwej drogi zeby udowodnic swoja racje i chwytasz sie kanonu odpowiedzi czyli "lepiej ze trafil do mnie bo bedzie mu dobrze" i zobacz jeszcze dzieki temu sie podbudowalas jaka to dobra osoba jestes. Zalosne.

Porsze zakoduj sobie w glowce jak w ogole chcesz tu dyskutowac rasowy=rodowodowy - nic innego.
Papiery, pozwolenia, wystawy, krycia, przeglady = hodowla! Wszystko inne jest pseudohodowla!!

Jak mozesz twierdzic ze jestes pewna ze to 100% bull? Bylas przy kryciu? Bralas probki DNA i sprawdzalas czy to faktycznie sa rodzice?

Mysle ze trzeba skonczyc z nia dyskutowac - niedouczonym proznym zaboboniarzom nie da sie nic wyjasnic - predzej glowami rozwalimy mur.
NiN
Pomocny wiedzą: 2

Postprzez agusia_cch » Pn lis 15, 10 21:08 pm

ja proponuje odpuscic bo to nie ma sensu, kolezanka wie lepiej ;)

agusia_cch

Postprzez DiboBull » Pn lis 15, 10 21:16 pm

SisiKLIKA przeczytałas uwaznie co ja napisałam ?
Chodzi mi o to ,że odradzacie zakupu bullteriera bez rodowodu , ale jeżeli taki bullek trafia do adopcji to sami wciskacie je ludzia... i taka jest prawda.. o to mi chodzi.. i o to czy te psy maja miec gorzej ? to niech pomorduja te psy.. własnie nie jestem egoistka bo wziełam takiego psa nie patrzac na to czy ma rodowod .

NiN nie uczepiam sie to raz.. dwa pomagam nie w ten sposob ze biore wszytskie psy które są źle traktowane do domu tylko do schroniska zanosze jedzenie itp. i przeczytaj sobie o co mi chodzi,bo wszyscy tak najezdzacie na mnie a ja wlasnie staram sie dojsc do jednej rzeczy , ze proponujecie sami bulki do adopcji ludza ale od szczeniaka juz nie proponujecie. Moim zdaniem jak sie wezmie od szczeniaka to jest szansa tysiac razy lespza ze go wychowasz i pies bedzie posluszny a jak wezmiesz z adopcji to dopiero wtedy mozna główkowac co zrobic zeby psu nie odbiło. wisi mi to ,że najezdzacie na mnie ! NiN jezeli twoja rodzina wzieła tyle psów to powiedz co majha zrobic hodowcy z tymi psami bez rodowodu albo ludzie których nie stac na zakup z psem z rodowodem bo kosztuje on prawie 1000 zł wiecej.. i co te psy maja miec gorzej ? do tego wlasnie daze ! te psy tez potrzebuja milosci i zasługuja na to jak juz sie urodziły zeby miec normalny dom ! A dlaczego nie mozna ludza wziasc psa bez rodowodu czy to jakies przestepstwo prosze was... wsyztskie psy mialam bez rodowodu i zyje ;] zadnemu psu nie odbiło i znam duzo ludzi którzy i mieli amstafy i doberamny bez rodowodu i tez zyja i tez psu nie odwalilo ! zastanowcie sie czasami tez co wy za głupoty pleciecie ! wciskacie ludza do hodowli psy po przejsciach bez rodowodow ale szczeniaków juz odradzacie kupowac ;] śmiech na sali poniewaz jedno łaczy sie z drugim !

a i nie wiem lepiej i nikomu nie karze wierzyc w to co ja tu pisze tylko po prostu to jest moje zdanie i wylacznie moje ! Was jest wiecej i wiadomo ze kazdy z was bedzie mówił o tym ze bulle bez rodowodu to sa kundle ! jednak nie kazde i pamietajcie o tym. nie zawsze bedziecie mieli racje. Ja tez moge nie miec racji nikomu nie odradzam ani nie doradzam zeby kupil bulka czy innego psa bez rodowodu. To jest wyłącznie moje zdanie ;)

DiboBull
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez agusia_cch » Pn lis 15, 10 21:24 pm

kur*** ty jestes ograniczona...? nie chodzi nikomu o to, ze takiego psa (bez rodo) trzeba uspic czy wywalic na smietnik! czy ktos tak napisal???????? chodzi o to, ze taki pseudohodowca rozmnaza swoja suke co cieczke i tak dlugo poki szczyle bede sie sprzedawac, tak dlugo on bedzie ja rozmnazal, twoj pies ma dobrze, ale skad wiesz czy jego siostra nie trafi do kolejnego debila ktory bedzie ja rozmnozy 10 razy, a potem przywiaze do drzewa w lesie, bo jest np chora a szkoda mu na weta... kupujac szczyla napedzilas pseudo, zwierzakom ktore sa juz wsrod nas nalezy pomoc, ale nie w sposob 'kupie szczyla, bedzie mial u mnie dobrze, uratuje go' za to niszczysz jego matke, czy rodzenstwo!!

agusia_cch

Postprzez DiboBull » Pn lis 15, 10 21:27 pm

ale czym go zniszcze ? tym ze go wziełam ? to chyba dobrze posptapiłam ze go wziełam !! A co ja poradze na to ze hodowca rozmnaza ? powiedz mi co ja moge !? Moze pojezdze po wszytskich hodowcach i powiem im nie rozmnazajcie bo je krzywdzicie ?? hah smieszne ..;] Kocham mojego pieska i jestem dumna ze go wzielam i nie wazne w jakich byl warunkach , dla mnie liczy sie to ze pies ma dobrze u mnie i nie skrzywdzilam psa wlasnie tym ze go zostawilam tylko jezlei to byla zla hodowla to powinnam sie cieszyc ze go jeszcze wziełam !!

DiboBull
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez DiboBull » Pn lis 15, 10 21:29 pm

dobra szczerze.. dajcie sobie spokoj nie mam zamiaru sie z wami kłócic , nikomu nie doradzam ani nie odradzam zeby kupil psa z tz. pseudohodowli. To sa moje wypowiedzi i moje zdanie. Ja sie ciesze z zakupu i moim zdaniem pieska nie skrzywdzilam.. ;]

DiboBull
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez Agniecha » Pn lis 15, 10 21:32 pm

Agniecha
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Postprzez Tosca » Pn lis 15, 10 21:36 pm

Jedno jest pewne ,albo jesteś upośledzona ,albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem albo jedno i drugie ...

Proponuje już więcej nie karmić trola nie ma to najmniejszego sensu .
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

Mark Twain
Tosca

Postprzez doma1036 » Pn lis 15, 10 21:37 pm

jeszcze to powiem.Przyszła jakaś gówniara na forum i myśli ,że jest najmadrzejsza.chciała bulka i kupiła kundelka.
Indii , Kruszon i Dominika ;-)
doma1036
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Postprzez DiboBull » Pn lis 15, 10 21:39 pm

spoko kupiłam bullka i jestem gówniara i egoistka i pustakiem i w ogole :p a wy nie macie serca do takich psów :p Tak wam zalezy na psach a macie je w dupie :D spokoo :d

DiboBull
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez SisiKLIKA » Pn lis 15, 10 21:41 pm

DiboBull- Pierwsza sprawa, Jestem facetem, wystarczy spojrzec w profil. Druga rzecz, nikt nikomu nie wciska tych Bidul, wiesz ilu czasami chętnych pojawia się na danego psiaka? Fundacja odgrywa tę rolę, podobną do Hodowcy, że ma za zadanie znalezienie najodpowiedniejszego domku dla tych Bidul. Ponadto często są to psy, które ludzie znaleźli/zobaczyli w necie ogłoszenie i wtedy zaczyna się ruszac cała "machina", tzn. szukanie psu DT( Dom Tymczasowy), zapewnienie opieki weterynaryjnej itp. Wiele osób, które chcę oddac czy sprzedac psy też jet nakłaniane żeby przekazac psa na rzecz Fundacji, bo dlaczego te Zwierzęta mają cierpiec jeszcze bardziej niż np. to że zostają oddzielone od Swojej dotychczasowej ludzkiej "Rodziny". Dotychczasowi właściciele nie jednokrotnie też decydują się oddac psa np. ze względu na to, że zaczynają się Ich po prostu bac. Wtedy taki pies jest traktowany przez struktury Fundacji jako zwierzę potencjalnie ciężkie i wymagające tylko doświadczonego przewodnika. Ponadto wszystkie psy przechodzą testy pod okiem Behawiorysty i wtedy jeśli okaże się, że pies np. przez nadmierną agresywnośc, jest nie możliwy do wyadoptowania, niestety ale kończy żywot na tym świecie.... Ale wiesz **Mamma mia!** czym to jest min. spowodowane? tym, że komuś kiedyś zachciało się miec miot "bez papierkowy"!!!!
Obrazek
http://www.zjurajskiejwarowni.pl/Odwiedź stronę Sisi

SisiKLIKA
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Postprzez MAG » Pn lis 15, 10 22:25 pm

Dibobull sory że wtrące swoje trzy grosze ale po przeczytaniu Twoich niesamowitych postów uświadamiających nam jacy to my jesteśmy okrutni w stosunku do psów z pseudo odnoszę wrażenie że położna źle Cię trafiła przy narodzinach!!!
przykro mi z tego powodu :oops: ale cóż każdego szkoda :evil:
MAG
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Postprzez Gabriela » Wt lis 16, 10 1:28 am

Dibobul, zakup bulka z pseudo nakręca rynek na psy z pseudohodowli. Jak je wszystkie kupimy to hodowca wyprodukuje następne, bo wie, że będzie zarobiony. Równie dobrze możesz kupować świadomie kradziony samochód. Nakręcając rynek na zło popierasz je.
Gabriela
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytajnik czyli zielono mi :)