Kolor skóry
Kolor skóry
Jaki kolor skóry mają wasze psy w ciepłe dni?
Moja zwykle jest lekko różowa, jak zimno to nos się bardziej różowi. Dziś dopisuje ładna pogoda, a mój pies strasznie blady. Nos, uszy i brzuch ma bardzo jasne. Dziąsła też ma lekko różowe.
Nie wiem czy już sama nie wyszukuję na siłę problemu.
Moja zwykle jest lekko różowa, jak zimno to nos się bardziej różowi. Dziś dopisuje ładna pogoda, a mój pies strasznie blady. Nos, uszy i brzuch ma bardzo jasne. Dziąsła też ma lekko różowe.
Nie wiem czy już sama nie wyszukuję na siłę problemu.
Re: Kolor skóry
Jak pies taki blady, to może warto iść do weta i zbadać mu krew, może ma anemię.
viva&Gebo&Bipi
Teraz już nabrała kolorów
ja już sama nie wiem co z tym psem
edit:
Do tego jeszcze wychodzą jej zęby.
edit:
Do tego jeszcze wychodzą jej zęby.
Cz teraz podajesz jej jakieś witaminy i preparaty dla szczeniąt w okresie wzrostu? Jeśli nie, to organizm sam sobie radzi i dlatego pies może mieć czegoś za mało. Jak pies zmienia zęby, to ma duże zapotrzebowanie na minerały.
viva&Gebo&Bipi
Kupiłam jej witaminy w proszku, które jej kompletnie nie podchodzą, jak za dużo ich wsypię to nie ruszy jedzenia. Więc nie dostaje wcale lub nie pełną dawkę.
Witaminy i tabletki nie każdy pies zje tak wsypane do żarcia. Ja podaję tabletki w serku topionym lub w pasztetowej. Robię kulkę, do środka wciskam tabletkę lub wsypuję proszek, zaklejam i daję do ryjka. Nie ma problemu ze zjedzeniem. Polecam.
viva&Gebo&Bipi
Witaminy Wita-Vet dla szczeniąt dużych ras jadła jak cukierki
I po skończeniu opakowania do tamtych witamin wrócimy.
Dziękuję za radę, optoczony pasztet witaminami chętnie zjadła.
Dziękuję za radę, optoczony pasztet witaminami chętnie zjadła.
Podobno jak bulik robi sie zmeczony to przybiera miejscami różowa barwe
pozdro
-
agusia_cch
tak, tak, nos i uszy nasz ma czerwone
a co do tabletek, snoopkowi moge 3 tabletki z malym kawaleczkiem pasztetowej dac i zje ze smakiem, a zara
jej dac tabletke graniczy z cudem, daje jej w pasztetowej, twarogu, almette, w czymkolwiek... zje jedna na 100 reszte wypluje, wylize 'otoczke' a tabletke wypluje, a jak probuje trzymac jej reke przy pyszczku zeby nie plula, udaje ze zjadla idzie do klatki i tam wypluwa 
a co do tabletek, snoopkowi moge 3 tabletki z malym kawaleczkiem pasztetowej dac i zje ze smakiem, a zara
Szajbka czasem jak jest przemęczona po bieganiu to robi się bledsza. Zapada wtedy w sen, jest padnięta. Ale nie jest to regułą.
Avec L'Amour KIA Sunflower Power
A mój świniak żre witaminki jak cukierki
Jak był mały to wpychałam mu palec z witaminą na sam koniec gardła gdzie już nie mógł wypluć. Chyba woli już sam zjeść niż znów to przechodzić
Jak był mały to wpychałam mu palec z witaminą na sam koniec gardła gdzie już nie mógł wypluć. Chyba woli już sam zjeść niż znów to przechodzić
Elziakowi też po wysiłku kichawa blednie w ciepłe dni. W zimie zaś wygląda jak Rudolf Czerwononosy
Co do tabletek... co tu ukrywać, jest lekomanką
, wcina bez dosmaczania i dopomina się o więcej. Nawet z bardzo głębokiego snu obudzi ją otwierany blisterek

Co do tabletek... co tu ukrywać, jest lekomanką