<QUOTE author="DiboBull"><s>
DiboBull pisze:</s>A tak po za tym to wiadomo jaki charakter maja bullteriery i to wszystko zalezy od wychowania psa a nie od hodowli i kazdy weterynarz oraz treser psów to powie. Zawsze wina lezy w wychowaniu a nie w psie.
</QUOTE>
gowno wiesz... tyle Ci powiem... po pierwsze 80% wetow nie ma zielonego pojecia o wychowaniu psow, szczegolnie TTB. wina lezy w wychowaniu? a pochodzenie i psychika psa nie ma nic do tego? zabawna jestes

a co powiesz na to... moj grzeczny, posluszny, nieagresywny, wychowany bullterier ktory nigdy nie byl uderzony nagle zaczal atakowac mi suke? suke bez ktorej nie chce wyjsc z domu, suke, ktorej na spacerze nie opuszcza na krok... atakowal ja tak, ze najchetniej by zabil, ona sie nie bronila, a on nie przestawal... dzis wiem, czym to bylo spowodowane, ale gdyby to byl pies z wiadomym pochodzeniem, ze stabilnym charakterem, bez problemow wychowawczych, a nie taki ktory byl trzymany w piwnicy czy komorce i niewiadomo co sie tam z nim dzialo, to takie sytuacje nigdy by sie nie wydarzyly... piszeszo treserach...

sadze, ze w PL jest zaledwie kilka osob, ktore potrafia cokolwiek wypracowac z trudniejsyzm bullterierem, bo my jezdzilismy jak glupi od szkoly do szkoly i albo nam mowion, ze to przeciez pies i ustawia sobie suke

albo, ze nie beda pracowac z agresywnym bullterierem

takich treserow to sobie mozesz w d*** wsadzic... i zycze Ci, zebys przy pierwszym problemie z psem, na takiego wlasnie 'tresera' trafila i musiala sie zastanawiac dniem i noca 'co ja mam teraz zrobic, moglam kupic psa z rodo'
DiboBull pisze:</s>
Zawsze wina lezy w wychowaniu a nie w psie. Czy to wazne jaki pies, czy to wazne ,że musi mieć rodowód? Czy psa się tylko bierze po to aby się nim pochwalić i pokazać papiery ?
</QUOTE>
a kto tu sie przepraszam papierami chwali? papier jest po to, aby wlasciciel mial pewnosc, ze ma psa rasowego a nie kundelka.
To co te bullteriery które kosztują 500 zł ludzie mają topić czy coś bo nikt ich nie będzie chciał ;] bezsens;]
</QUOTE>
tych psow wcale nie powinno byc!
Rok czasu przygotowywałam się z chłopakiem do kupna
</QUOTE>
i o rok za malo!
a to przecież też psy z groźnych ras...
</QUOTE>
mialas amstaffa i nie wiesz, ze nie jest psem z ras groznych?
a i jeszcze jedno czy pseudohodowla to juz znaczy ,że pies który nie ma rodowodu ?
</QUOTE>
tak.
Agniecha zarabiasz 700 zł to czy ciebie bedzie stać na leczenie bullteriera , które jest czasami bardzo kosztowne..
</QUOTE>
a ja nie zarabiam wcale i stac mnie na leczenie dwoch psow