populacja miniaturek w Polsce

Czyli wszystko o naszych braciach mniejszych :)

Moderator: Kia

Kraina Chichów

populacja miniaturek w Polsce

Post autor: Kraina Chichów »

<QUOTE author="Ruda Wiedźma"><s>
Ruda Wiedźma pisze:</s>chciała bym zauważyć ze Krisa sztuk 3 i naszych sztuk 3 to juz 6 mini czyli prawie połowa z PL
</QUOTE>
ciekawi mnie ile orientacyjnie jest mini bulików w Polsce? a ile może ich być bez rodowodu (i skąd się biorą)? i czy uważacie, że w przeciągu najbliższych kilku lat rasa ta może stać się u nas bardziej popularna?
z góry dziękuję za odpowiedzi :D
Ruda Wiedźma

Post autor: Ruda Wiedźma »

Mini w Pl

Jest już coraz więcej ale nadal można je zliczyc na palcach !

Heidy , Sera, Spike , Casjopea, Amelka, Alicja, Julka, Dragulec, Trojka ,Jenny , Torpeda, Tekla, With, Talizman !

W Pl jest jeszcze biała Sunia drugiego P. Marka , Siostra Heidy i Piesek pana Ubermana !

Większość tych psów jest sprowadzona !

Lecz Heidy z siostrą , Talizman, Tekla i With urodzone są w naszym kraju noszą nasze przydomki!!

Minisi przybywa i dobrze!!
sajko

Post autor: sajko »

Jest więcej, jest Sonet i Lolek, też z polskim przydomkiem i to już duuużo starsze niż większość wymienionych poniżej...
Żmija
Pomocny wiedzą: 5

Post autor: Żmija »

Wiecie, przy takiej populacji, nie wierzę w istnienie bezpapierowych psów, podobnych do miniatur, pochodzących od miniaturowych , rasowych rodziców. No, bo jak, pseudohodowla mini? :D Znam w Warszawie dwa pseudobullki o wadze 15-18 kg, ale one były kupowane jako pseudostandardy.

Żeby uprzedzić zarzuty, - sama mam w domu przekochanego kundelka w typie bullterriera. Jeszcze co niektórzy mówią, że jest ładniejszy niz uważam. :D
Kraina Chichów

Post autor: Kraina Chichów »

usiak_dw - chyba ty masz mini bez papierów? czy mogłabyś się wypowiedzieć?
sajko

Nie ma mini bez papierów- jest ich tak mało, że wszystko kwalifikuje się do hodowli, szczeniak kosztuje 2tys euro.... 3 wystawy to 200zł- no rachunek jest prosty. A rzekome mini bez papierów- to niby bulle po małych bullach bez papierów.
Żmija

W sumie dla mnie nieważne jaka rasa. Są psy rasowe i psy w typie rasy. Ile razy już sie nacięłam, będąc przekonana o rasowości psów, ktorych mamusie były lańcuchowymi kundelkami. Wygląd o niczym nie świadczy. :D
usiak_dw

Post autor: usiak_dw »

<QUOTE author="naomi"><s>
naomi pisze:</s><B><s></s>usiak_dw </B>- chyba ty masz mini bez papierów? czy mogłabyś się wypowiedzieć?
</QUOTE>
ha ta cala sprawa mnie zaintrygowala ,powiem szczerze tropie pewna pseudo hodowle i jezeli bede miala tylko jakies newsy to od razu daje wam znac.
usiak_dw

<QUOTE author="sajko"><s>
sajko pisze:</s>... A rzekome mini bez papierów- to niby bulle po małych bullach bez papierów.
</QUOTE>
nie uwazasz ze to maslo maslane?
<QUOTE><s>
</s> Żeby uprzedzić zarzuty, - sama mam w domu przekochanego kundelka w typie bullterriera. Jeszcze co niektórzy mówią, że jest ładniejszy niz uważam.
</QUOTE>
Żmijka nie wstawilas bys zdjecia??? please ... moze to siorka Borki?
Żmija

Nie mam niestety zdjęć owych małych, znajomych mi piesków. :D Ale jedna z suń szaleje po Polach Mokotowskich. ma teraz jakieś 2,5 roku.
usiak_dw

<QUOTE author="Żmija"><s>
Żmija pisze:</s>Nie mam niestety zdjęć owych małych, znajomych mi piesków. :D
</QUOTE>
ja zrozumialam ze to ty posiadasz takiego wlasnie psiaka :roll: ??/
Żmija

Ja mam bulinkę standard i samca w typie standarda. Pisałam, że mam kundelka, żeby zaznaczyć, że nie chcę urazić właścicieli psow bezpapierowych.
aniuchna

Post autor: aniuchna »

<QUOTE author="sajko"><s>
sajko pisze:</s> że wszystko kwalifikuje się do hodowli
</QUOTE>
słabe eksterierowo tez?
usiak_dw

mam hodowle bullterieruw pit bulli oraz doguw argentyńskich mam do sprzedania sczenięta bulteriera mini i standar za 560 zł bez rodo az 2000 w zwysz z rodowodem polecam tylko odpowiedzialnym właścicielom one som spokojne ale zależy od właściciela nie wolno uczyc agresji psa taki pies wyprowadzony ze zdrowego rozsondku jest zabujczym potworem muj kolega kiedyś uczył swojego buldoga amerykańskiego agresji i zgadnijcie jak skończył skończył w kostnicy zastanuwcie sie lepiej nad kupnem jamnika a nie nad zabujczym bull terierem polecam tylko zruwnowarzonym pełnoletnim ludziom muj numer 0886 460 678 . sorki za mnustwo błenduw....................>?

I CO WY NA TO????
sajko

<QUOTE author="usiak_dw"><s>
usiak_dw pisze:</s><QUOTE author="sajko"><s>
sajko pisze:</s>... A rzekome mini bez papierów- to niby bulle po małych bullach bez papierów.
</QUOTE>
nie uwazasz ze to maslo maslane?
</QUOTE>
Nie, bulterier miniaturowy a mały bulterier standardowy to dwie różne 'rzeczy'...
<QUOTE><s>
</s>Cytat:
mam hodowle bullterieruw pit bulli oraz doguw argentyńskich mam do sprzedania sczenięta bulteriera mini i standar za 560 zł bez rodo az 2000 w zwysz z rodowodem polecam tylko odpowiedzialnym właścicielom one som spokojne ale zależy od właściciela nie wolno uczyc agresji psa taki pies wyprowadzony ze zdrowego rozsondku jest zabujczym potworem muj kolega kiedyś uczył swojego buldoga amerykańskiego agresji i zgadnijcie jak skończył skończył w kostnicy zastanuwcie sie lepiej nad kupnem jamnika a nie nad zabujczym bull terierem polecam tylko zruwnowarzonym pełnoletnim ludziom muj numer 0886 460 678 . sorki za mnustwo błenduw....................>?

I CO WY NA TO????
</QUOTE>
Ale dokładnie na co? Na to, że nie chce się sprzedawcy do worda tekstu przekopiować, o tym, że bredzi o rasach, czy o rzekomym mini bez papierów? Powtórzę- mini bez papierów nie ma po prostu.
<B><s></s>Aniuchna </B>, wszystko kwalifikuje się do hodowli. Jak masz 1 psa w rasie, to w końcu nawet maszkara zbieże te 3 hodowlane i załatwione...
ODPOWIEDZ