Dzięki bardzo za wszystkie wpisy
Cóż, werdykt sędziowski zawsze może być dla nas zaskakujący w jedną lub w drugą stronę

Nie mamy na to wpływu i jadąc na wystawę godzimy się na to. Bulet zaprezentował się pięknie na obu wystawach w Toruniu i wynagrodził mi w ten sposób ilość pracy, którą włożyłem w ogólne przygotowanie go do wystaw. Reszta jest już sprawą jego sylwetki, która być może pozostawia sobie trochę do życzenia w stosunku do wzorca rasy (pisząc wprost - jest szczuplakiem

). Nie mniej jednak uważam, że jest on jeszcze bardzo młodym psem i nie ma potrzeby ingerować w jego sylwetkę dopóki nie skończy przynajmniej 15 miesięcy (zwłaszcza, że na oceny i tak nie narzeka). Póki co najbardziej mnie interesują jego stawy oraz dobre samopoczucie zwłaszcza, że jest psem bardzo aktywnym i bardzo lubi biegać i skakać a ja jaram się tym jaką on jest sprężyną na spacerach

z resztą najintensywniejszy etap naturalnego przyrostu masy mięśniowej jest jeszcze przed nim. Wtedy zobaczę jak będzie się kształtowała jego sylwetka. Najbardziej interesowałoby mnie coś w rodzaju rysunku w prawym górnym rogu tego forum

Chciałbym żeby mój pies był mocny prężny i energiczny, potężny lecz wyrzeźbiony a jednocześnie łagodny w charakterze lub łatwy do odwołania a więc dobrze ułożony.
Jedno jest pewne: dziś może zająć lepsze jutro gorsze miejsce na wystawie ale mój pies będzie chodził na kontakcie przylkejony do nogi dziś jutro i pojutrze
Na pewno nie raz się spotkamy na wystawach

i po wystawach
Pozdrowienia dla wszystkich