Wystawianie czy nekanie??

czyli żalimy sie i bluzgamy na świat
Awatar użytkownika
Karin
Pomocny wiedzą: 1
Kontakt:

Wystawianie czy nekanie??

Post autor: Karin »

Gdzies juz był temat odnosnie wystawiania innych ras ale nie mialem pojecia ze wyglada to az tak!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OO4qdmPB ... grec_index[/youtube]
Pozdrawiamy Karina, Bolek "Bolas" i nasza AZUMI
mati074
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Post autor: mati074 »

Ale tego pana bym sama wytrzepała ale po łbie :cry: to już jest przesada :twisted:
saxatilia
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: saxatilia »

nikt mu tam nie zwrócił uwagi?

jakas masakra psa za ogonek ;/
Awatar użytkownika
Karin
Kontakt:

Post autor: Karin »

Jestem ciekaw jakby wygladał gdyby go tak za ogon i za nochal chwycic :)
Pozdrawiamy Karina, Bolek "Bolas" i nasza AZUMI
bulterierka
Pomocny wiedzą: 3

Post autor: bulterierka »

ładny pies , dobry ma chód , ale to jak go wystawia to masakra :(
MAG
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Post autor: MAG »

no kochani dokładnie w ten sam sposób w Krakowie wystawiano Yorki i nikt nie zareagował choć na ringu wtedy było około dziesięć psów.

Ciekawe czy taki jeden z drugim pokusiłby się w ten sposób wystawić Bullteriera :twisted:
bulterierka

Post autor: bulterierka »

Westy też widziałam na necie tak wystawiane :roll:
Gatita1
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: Gatita1 »

szczerze to nie wiem jak to jest ze spanielami, ale sa rasy, ktore stworzone byly to polowania w norach i te rasy standardowo wyciagalo sie z nory za ogon, ktory byl do tego przystosowany. Moze ze soanielem jest podobnie i wcale nie jest to jakas straszna meka dla psa, ale na pewno wyglada kontrowersyjnie?>
Awatar użytkownika
Złośnica
Pomocny wiedzą: 5
Kontakt:

Post autor: Złośnica »

<QUOTE author="MAG"><s>
MAG pisze:</s>
Ciekawe czy taki jeden z drugim pokusiłby się w ten sposób wystawić Bullteriera :twisted:
</QUOTE>
szkoda, że się tak szybko zwinąłeś z Hauka, bo motyw z wystawianiem/ustawianiem za ogon bulteriera właśnie się tam pojawił :lol:
MAG
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

<QUOTE author="Złośnica"><s>
Złośnica pisze:</s><QUOTE author="MAG"><s>
</QUOTE>
szkoda, że się tak szybko zwinąłeś z Hauka, bo motyw z wystawianiem/ustawianiem za ogon bulteriera właśnie się tam pojawił :lol:
</QUOTE>
Przykro napewno było na to patrzeć ale ja nie miałem okazji na tej wystawie być :wink:
Szajba

Post autor: Szajba »

Złośnica pisze:</s><QUOTE author="MAG"><s>
</QUOTE>
</QUOTE>
O ciekawa jestem z jakimi skutkami? Jaka była reakcja psa na takowe ustawianie? Co to ma na celu?
Ja rozumiem, że trzeba psa zaprezentować najlepiej jak to jest możliwe, ale to przecież żywe stworzenia, a piękny pies to naturalny żywy pies, a nie jakaś maskotka pokryta sierścią. Dziwi mnie, że sędziowie nie reagują!
Avec L'Amour KIA Sunflower Power
Awatar użytkownika
Złośnica
Kontakt:

Skutków nie było żadnych...tzn ani pies się tym nie stresował ani się nie przejmował i dalej fikał, bo przytrzymywanie za ogon było najprawdopodobniej próbą utrzymania psa w statyce. Nikt nie reagował i nikt koło mnie nie komentował.

Psy wystawowe są ( z reguły ) przyzwyczajone do wielu zabiegów związanych z wystawianiem, typu malowanie, pudrowanie, strzyżenie/trymowanie czy specyficzne dla danej rasy wystawianie - dla właścicieli psów konkretnej rasy to "normalne", dla właścicieli innych ras psów może być dziwne lub bulwersujące. Kwestia obycia z daną rasą.

MAG sory, widocznie pomyliłam Cię z młodym właścicielem Palestyny :oops:
MAG
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Złośnica pisze:</s>Skutków nie było żadnych...tzn ani pies się tym nie stresował ani się nie przejmował i dalej fikał, bo przytrzymywanie za ogon było najprawdopodobniej próbą utrzymania psa w statyce. Nikt nie reagował i nikt koło mnie nie komentował.
Psy wystawowe są ( z reguły ) przyzwyczajone do wielu zabiegów związanych z wystawianiem, typu malowanie, pudrowanie, strzyżenie/trymowanie czy specyficzne dla danej rasy wystawianie - dla właścicieli psów konkretnej rasy to "normalne", dla właścicieli innych ras psów może być dziwne lub bulwersujące. Kwestia obycia z daną rasą.
MAG sory, widocznie pomyliłam Cię z młodym właścicielem Palestyny :oops:
</QUOTE>
Co do pudrowania , malowania i strzyżenia to ja nie mam nic bo ludziska dla swojej urody robią to od niepamiętnych czasów :lol:
Ciąganie za uszy czy też za ogon to już jest przesada :evil: Psiak jaki jest każdy widzi,jego temperament trzeba trenować a nie wymuszać przez ból,to trzeba moim zdaniem napiętnować by wystawcy też zrozumieli że jest to żywe stworzenie :twisted:
Co do właściciela Palestyny to masz rację :lol: ja jestem jego wiernym kibicem i jak tylko mogę to sie na wystawy wybieram by go wesprzeć i móc zobaczyć inne bulle w akcji :twisted:
Awatar użytkownika
Złośnica
Kontakt:

<QUOTE author="MAG"><s>
Co do pudrowania , malowania i strzyżenia to ja nie mam nic<B><s></s> bo ludziska dla swojej urody robią to </B> od niepamiętnych czasów :lol:
</QUOTE>
No właśnie...robią to dla siebie a nie dla psa :!:
Psu albo nie robi to różnicy (bo się przyzwyczaił np. ) albo go "boli" tak samo jak ciągnięcie za ogon.
Ja na filmie nie widzę, żeby pies protestował w jakikolwiek sposób więc teoretycznie można przyjąć, że albo ma na to wylane albo tak został nauczony.
Najlepiej podpytać tych od cocerów czemu mają taką technikę wystawiania.
MadMan
Pomocny wiedzą: 4
Pomocny wiedzą: 4

Post autor: MadMan »

Nie trzeba daleko szukać ... wśród polskich bullterrierów widziałem takie które na ringu i przed ringiem co prawda nie były podnoszone za ogon ale dostawały regularnie po łbie od uznanych handlerów i co? I nic, pies ma wygrywać, dla wielu nie ważne jakim sposobem ...
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10102;101/st/20050225/n/Leon/dt/5/k/6eab/age.png[/img]

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10103;101/st/20070526/n/Beza/dt/6/k/6c7d/age.png[/img]
ODPOWIEDZ