Witam :)

Pierwszy krok na forum - będzie nam miło, jeśli założysz nowy temat i napiszesz parę słów o sobie i swoich psach.
Kicha
Bulomaniak
Bulomaniak

Witam :)

Post autor: Kicha »

Witam gdyż jestem nowy na forum. Na imię mam Sebastian i troszke latek na karku już też mam i siwych włosków :) . Bulla chciałem mieć kiedy zobaczyłem bajke Toy Story ,w której właśnie biagał Białasek z monoklem na oku . Dlatego gdy stanę się posiadaczem (a mam nadzieje ,że tak) to akurat chce takiego białaska z monoklem. Wiem ,że mimo groznego wyglądu psy te charakteryzują się łagodnym nastawieniem do ludzi a zwłaszcza małych dzieci, problemy pojawiają się ponoć gdy spotkają innego pieska (wtedy troszke sie denerwują ). Ogólnie nie wiem czemu ale bardzo podoba mi sie Bulterier chyba przez to ,że jest z wyglądu inny niż reszta ras. Pozdrawiam i mam nadzieje stać się posiadaczem bulika jak najszybciej. :D
SisiKLIKA
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2
Kontakt:

Post autor: SisiKLIKA »

Witaj!!!

Stosunek bulla do innych zwierząt jest najnormalniejszy w świecie ;)

Problem może się pojawic gdy mały bull nie był odpowiednio zsocjalizowany.

proszę zajrzeć chocby tu:

http://www.forum.bulterier.pl/bullterri ... t4437.html text="http://www.forum.bulterier.pl/bullterri ... t4437.htmlhttp://www.forum.bulterier.pl/bullterrierka-si ... t4437.html>

TO moja sucz z bassetką mojego wujka. Aż sam się dziwie ile cierpliwości ma bull do innych psów/zwierząt :)

Pozdrawiam i życzę udanego finału poszukiwań Bulla ;)
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

Post autor: Natalia »

Witamy i my;D

Nie wierz plotkom, Bull to normalny pies i tylko od Ciebie zależy jak go wychowasz i w jaki sposób na początku jego życia pokażesz mu świat.
Roksana
Bulomaniak
Bulomaniak

Post autor: Roksana »

Również witam :D
agusia_cch

Post autor: agusia_cch »

witamy na forum! :)
Szajba
Pomocny wiedzą: 3

Post autor: Szajba »

Witamy, witamy i pozdrawiamy! :D

Napisz jeszcze skąd jesteś, jeśli można spytać ;) ?
Avec L'Amour KIA Sunflower Power
Kicha
Bulomaniak
Bulomaniak

Z Poznania , fakt mogłem to też napisać bo nie zawsze to co jest w profilu podane odpowiada obecnej sytuacji. Więc rodowity Poznaniak i narazie nie planuje wyprowadzić się z tego miasta. Pozdrawiam i cały czas szukam bulisia do kupna
mati074
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Post autor: mati074 »

Witamy witamy :D
Mate
Bulomaniak
Bulomaniak

Post autor: Mate »

Witamy z Lubonia :lol:
Awatar użytkownika
MKK

Post autor: MKK »

cześć :)
swinka
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Post autor: swinka »

Hello 8) Tak jak już ktoś powyżej wspomniał, nie wierz w jakieś głupoty, które ludzie opowiadają...moja Kosmos kocha wszystko co się porusza, a nawet i to co się nie porusza heheheheh :P
Życiowo czyli melanżowo:)
Anita
Kontakt:

Post autor: Anita »

Cześć!
Awatar użytkownika
Złośnica
Pomocny wiedzą: 5
Pomocny wiedzą: 5
Kontakt:

Post autor: Złośnica »

witaj !

W odniesieniu do powyższych komentarzy - ja bym nie była aż taką optymistką :lol:

Owszem sporo zależy od wychowania, ale zdarzyć się może i tak, że mimo włożonej w to pracy bull nie będzie tolerował innych zwierząt, nie tylko psów. I to wcale nie są odosobnione przypadki. Nietolerancja w stosunku do innych psów zwłaszcza tyczy się samców.

Nie podoba mi się ani demonizowanie rasy ani jej nadmierne idealizowanie. Bull ani nie jest chodzącą bombą zegarową ani też ci(a)pą pozbawioną osobowości i charakteru.

Kiedy ja przymierzałam się do nabycia bula ( 8-10 lat temu ) w opisach rasy wyraźnie zaznaczano, że nie jest to pies dla każdego właśnie ze wzgl. na charakter połączony z konkretnymi warunkami fizycznymi i/lub nietolerancję zwierząt właśnie. Teraz niestety się o tym zapomina.

Życzę powodzenia w nabyciu odpowiedniego szczyla nie tylko pod wzgl. wizualnym ale i charakterowym.

Wielu z nas marzyło na początku o monoklu...ale w miarę upływu czasu i poznawania rasy takie szczególiki zeszły na drugi plan.
Kicha
Bulomaniak
Bulomaniak

No cóż wiadomo ,że najchętniej już nabył bym białego bulika ,ale kiedy pierwszy raz obejrzałem Toy Story to od razu wpadł mi w oko ten Bulik z Monoklem i na niego zachorowałem. (chociaż tamten miał jeszcze jakąś łate na ciele także). Dlatego tyle czasu czekałem to i jeszcze troche poczekać mogę na tego wymarzonego Bulika
Mój wymarzony Bulik to Białasek z Monoklem na oku i płci Męskiej. Taki jak na avatarze-takiego szukam cały czas
MadMan
Pomocny wiedzą: 4
Pomocny wiedzą: 4

Post autor: MadMan »

Witam i ...
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10102;101/st/20050225/n/Leon/dt/5/k/6eab/age.png[/img]

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10103;101/st/20070526/n/Beza/dt/6/k/6c7d/age.png[/img]
ODPOWIEDZ