Rdzawe plamy

czyli mój chory bulik - pytania, rady, sugestie, pomoc.
Awatar użytkownika
MKK
Pomocny wiedzą: 3
Pomocny wiedzą: 3

Post autor: MKK »

może to łupież? Próbowałaś kąpać go szamponem przeciwłupieżowym?
swinka
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Post autor: swinka »

Z tego co wiem, psy tylko do któregoś miesiąca przyswajają mleko, a później już nie...
Życiowo czyli melanżowo:)
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

Post autor: Natalia »

Ja bym poczekała na wyniki. Może to jakiś rodzaj alergii?

Mój świniok też jest alergikiem i przede wszystkim odstawiłam drób i wołowinę :!: Teraz wcina jagnięcinę z warzywkami i problem czerwonych łap powolutku znika.
mati074
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Post autor: mati074 »

<QUOTE author="Natalia"><s>
Natalia pisze:</s><B><s></s>Ja bym poczekała na wyniki. </B> Może to jakiś rodzaj alergii?
Mój świniok też jest alergikiem i przede wszystkim odstawiłam drób i wołowinę :!: Teraz wcina jagnięcinę z warzywkami i problem czerwonych łap powolutku znika.
</QUOTE> Natalia mój jest nawet uczulony na pchłe wiecznie mu coś wychodzi :cry: i jego brat czesiu tez ma jakieś plamki obłęd :cry: co miesiąc jesteśmy u weta z czym innym :(
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

Post autor: Natalia »

Mati074 ja zasugerowałam się tym co czytałam na forum, podaję fosforan wapnia, cynk, zmieniłam psu dietę i będąc w Polsce kupiłam u weta(załamał się gdy dowiedział się że chodzi o białego bulteriera ;D ) 2 butle szamponu Hexoderm. Zamów sobie przez internet, naprawdę świetna rzecz!

I dodam jeszcze, że kiedy dałam psu giczłkę jagnięcą(LIDL=7 Euro za gicę) do jedzenia pierwszy raz w życiu widziałam że naprawdę to co je mu smakuje bo sama wiesz, że niejadek był pierwszej wody.

Niestety klimat na wyspie nie sprzyja skórze naszych ulubieńców, wilgoć to świetne środowisko dla bakterii. Na Sauronowym poradzono mi żeby za często nie kąpać psa tylko właśnie suszyć, suszyć i jeszcze raz suszyć... Na łapy(alergia) mojego brudasa sypię mączkę kartoflankę która doskonale przesusza i naprawdę widzę znaczną poprawę.
ODPOWIEDZ