CO TO MOŻE BYĆ I JAK TO LECZYĆ ???? HELP ????

czyli mój chory bulik - pytania, rady, sugestie, pomoc.
Awatar użytkownika
viva
Pomocny wiedzą: 2
Pomocny wiedzą: 2

Post autor: viva »

Ty się nie pytaj, tylko szybciutko idź do weta, bo to może i alergia i gronkowiec lub jakaś choroba skóry. A co do leków, to nic sam nie stosuj, tylko to co zaleci wet. Oczywiście napisz po wizycie u weta co to jest.

Mój pierwszy bull miał takie coś w obrębie łba i po zbadaniu wyskrobiny okazało się, że pies ma gronkowca. Walczyliśmy z tym dosyć długo, ale chyba był podawany antybiotyk.
viva&Gebo&Bipi
agusia_cch

Post autor: agusia_cch »

tak, na gronkowca antybiotyk...
JOKERMAN3
Bulomaniak
Bulomaniak

CO TO MOŻE BYĆ I JAK TO LECZYĆ ???? HELP ????

Post autor: JOKERMAN3 »

witam do weta pojedziemy 1 lipca byliśmy tydzień temu i powiedziałe że nie wie co to jest :-(

dała zastrzyk żeby tak nie gonił ogona i dała szampon hexoderm i kazała kąpać przez 2 tygodnie codziennie trochę mniej ma tych chrostek na głowie i na plecach pomaga , ale najgorzej to ten wrzód na tyłku ciągle go wygryza , wet mówi że mamy smarować maścią jak nie pomoże to do wycięcia i zobaczymy co to było . zdrobimy badanie krwi i zaskrobinę czy coś takiego i zobaczymy .nie wiem czy w tych miejscach jak ogon tam gdzie ma blizny czy sierść odrośnie czy nie ?
agusia_cch

wet powinien od razu pobrac zeskrobine! moze zmien lekarza, jesli to gronkowiec to moim zdaniem kazdy dzien jest wazny, bo z tym zazwyczaje jest nienajkrotsza walka...

siersc powinna po pewnym czasie odrasnac, dostaje cos z biotyna, albo cynk?
JOKERMAN3
Bulomaniak
Bulomaniak

biotyna, albo cynk? ŻONA POSZLA DZIŚ KUPIĆ JAKIEŚ WITAMINY ALE NIE WIEM DOKŁADNIE JAKIE , NAPISZĘ JAK WRÓCI .

NASZ PIESEK MA 7 MIEŚ OD MAŁEGO DOSTAJE PURINĘ DLA SZCZENIĄT

BYŁY TYLKO 2 PRZYPADKI ŻE KARMY ZABRAKŁO I KUPILIŚMY PEDIGREE !!!

NASZYM ZDANIEM TO NA DRUGI DZIEŃ PO TEJ KARMIE DOSTAWAŁ JAKIEŚ CHROSTY MOŻE JEST UCZULONY ????
JOKERMAN3
Bulomaniak
Bulomaniak

agusia_cch

moze byc uczulony:) a wapno podawaliscie? u nas jak skosili trawe, to maly mial od razu cale lapki czerwone, dostal wapno i prawie od razu mu zeszlo biotyna czy cynk to jest na siersc, zeby mu zarastaly gole miejsca: ) moze jest uczulony tez na trawy/pylki jesli mu to wyszlo jak sie zrobilo cieplo i sucho... ciezko powiedziec, najlepiej jechac do innego weta skad jestescie to moze jakis forumowicz poleci Wam dobra klinike
JOKERMAN3
Bulomaniak
Bulomaniak

TRAWĘ !!! TO ON JE MASOWO GRY IDZIEMY POBIEGAĆ NA BOISKO . NIE WIEM DLACZEGO NAJEDZONY WODĘ MAMY ZE SOBĄ ALE JAK JUŻ COŚ WYSTAJE JAKIEŚ KSZACZORY LUB TRAWA TO MUSI BYĆ WYRÓWNANA !!

TO BADANIE KRWI MOCZU CZY ZASKROBINĘ ??

JESTEŚMY Z WIELKOPOLSKI MOŻE ZNACIE SPECÓW OD BULLTERIERÓW
agusia_cch

zeskrobine ze skory, np z krosty, zeskrobie troche zbada pod mikroskopem i zrobi posiew, trwa to 10 dni, wtedy bedzie wiadomo czy to gronkowiec np czy inne swinstwo. ja niestety z wlkp nie znam (znam tylko w BDG :P ), ale na pewno ktos pomoze:)
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

Post autor: Natalia »

Ty naprawdę zmień weta, najlepiej na takiego który zacznie działać na już bo to naprawdę wygląda poważnie :( szkoda żeby się psina męczył...trzeba mu szybko pomóc.
JOKERMAN3
Bulomaniak
Bulomaniak

zgadzam się z tobą . Do 1 będziemy próbować DERMATOL i zobaczymy i kąpanie w hexodermie .
JOKERMAN3
Bulomaniak
Bulomaniak

żonka była się pytać u innego weta i chce podać jutro antybiotyk

mówi że to pomoże :lol:
Anita
Pomocny wiedzą: 3
Pomocny wiedzą: 3
Kontakt:

Post autor: Anita »

Napiszcie skąd jesteście, to może ktoś z nas poleci Wam dobrego weta w okolicy.
ODPOWIEDZ