żywienie urojonej mamy...
-
MiMi
żywienie urojonej mamy...
slyszalam ze przy urojonej trzeba suni ograniczyc spozycie bialka, ale moja suka nie ma mleka, czy w zwiazku z tym tez powinnam ograniczyc bialko i jak to zrobic kiedy mam sukę na barfie. nie wiem co ma najmniej bialka. ryby? czy lepiej np kurze łapki a moze same kosci. czy ser podawac? co z zóltkiem. jak karmic barfową urojoną mamkę?
-
SAURON
-
MiMi
-
Magdalena
- Pomocny wiedzą: 4

- Kontakt:
Rób okłady Altacetem 3 x dziennie (na ligninę wyciśnij trochę altacetu i przykładaj ok 10 min), niektórzy stosują homeopatię (w apteczce) ale na moją sucz nie działała.
Moja Yadzia przeszła bardzo ciężko urojoną
doszło nawet do ostrego zapalenia... a miała dużo ruchu i mniej żarcia..
tak więc mam już wprawę
Moja Yadzia przeszła bardzo ciężko urojoną
tak więc mam już wprawę
Homeopatyk Pullsatilla D30 jest na urojoną - u mnie działa tylko przez chwilę, kiedy suki ją brąły, potem objawy wróciły. Stosuję bromokryptynę, nawet jak nie ma mleka, a cycuchy są ogromne, bromokryptyna powoduje zanik laktacji, ale wpływa też na zmniejszenie się wielkości cycuchów. Skonsultuj się jeszcze z wetem na wszelki wypadek.
Zstąpił z nieba Archanioł Gabryiel
Z mieczem w dłoni
I białym bullem u boku...
psi behawiorysta http://www.dobrypies.eu
Z mieczem w dłoni
I białym bullem u boku...
psi behawiorysta http://www.dobrypies.eu
-
Magdalena
- Pomocny wiedzą: 4

- Kontakt:
<QUOTE author="JonSnow"><s>
Tak samo jak Bromergon.
</QUOTE>JonSnow pisze:</s>Homeopatyk Pullsatilla D30 jest na urojoną - u mnie działa tylko przez chwilę, kiedy suki ją brąły, potem objawy wróciły. Stosuję bromokryptynę, nawet jak nie ma mleka, a cycuchy są ogromne, <B><s></s>bromokryptyna powoduje zanik laktacji, ale wpływa też na zmniejszenie się wielkości cycuchów. </B> Skonsultuj się jeszcze z wetem na wszelki wypadek.
Tak samo jak Bromergon.
-
MiMi
-
MiMi
ale mnie chodzilo po prostu o hormon, ze sie bronimy przed podaniem i robimy wszystko aby nautralnie to zwalczyc. taki skrot myslowy
zmniejszylam porcje jedzenia do 30% normalnej dawki. suka siedzi pod lodowka i ze wkurw.. w oczach naprawde jest zla ale nic na to nei poradze..
biore kija i popedzam na dwor do biegania
moze minie.
hm wyczytalam rowniez ze malo picia. jakos nie mam serca zwierzeciu ograniczyc wody. czy ktos cos takiego robil? poki co oprocz radykalnej diety w sensie ilosci, zreezygnowalismy rowniez z jogurtu bialego sera i wszystkiego co jest miesne. obecnie suka je same kosci, zadnych podrobow. zoltko i tran jej zostawilam no i kosc dziennie. zadnych owocow bo to weglowodany. z warzyw wszystko jak bylo dotychczas. zobaczymy jak bedzie.
ps
]jaka sucha karma zawiera bardzo malo bialka?
zmniejszylam porcje jedzenia do 30% normalnej dawki. suka siedzi pod lodowka i ze wkurw.. w oczach naprawde jest zla ale nic na to nei poradze..
hm wyczytalam rowniez ze malo picia. jakos nie mam serca zwierzeciu ograniczyc wody. czy ktos cos takiego robil? poki co oprocz radykalnej diety w sensie ilosci, zreezygnowalismy rowniez z jogurtu bialego sera i wszystkiego co jest miesne. obecnie suka je same kosci, zadnych podrobow. zoltko i tran jej zostawilam no i kosc dziennie. zadnych owocow bo to weglowodany. z warzyw wszystko jak bylo dotychczas. zobaczymy jak bedzie.
ps
]jaka sucha karma zawiera bardzo malo bialka?
-
MiMi
Mimi mnie tez wet zalecil ograniczenie picia ale to bylo lato wiec nawet nie probowalam.. ja ograniczylam nabial do zera, czesc posilkow bez miesa wogole no i malutko.. nie pomagalo.. pomogla glodoweczka dopiero przez kilka dni i duuuuzo, duzo ruchu.. Bułka nie miała mleka tylko cycuchy ogromniaste..
-
MiMi
to tak jak moja, wielkie cycki ale mleka nie ma. popędzam do biegania, ale cos nie ma ochoty, siedzi obrazona, albo co gorsza w gescie protestu kladzie sie kolami do góry na każdym polpietrze
moge ją motywowac, ale jedynie na... jedzenie.
no i kolko sie zamyka.
nie chcę zachęcać na jedzenie, którego nie dam. dlatego pytałam o karmę z małą ilością bialka, to by nam się przydalo jako smaczki na bieganie...