problem z...jedzeniem

pytania i rady czyli: bulik dobrze wychowany, bulik kulturalny.
gośka
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

problem z...jedzeniem

Post autor: gośka »

Mamy pewnego rodzaju problemik z jedzeniem.A mianowicie Nadi je TYLKO jak ja jestem w domu... Na razie nie jest to duży problem bo jestem w domu całymi wieczorami,ale za półtora roku chcę wyjechać na staż,w związku z tym Nadi zostanie z moją rodzinką. I tu pojawia się problem. Ponadto obawiam się co to będzie gdy znikne np. na trzy dni :( Maleństwo mi schudnie straszliwie :(
zBULLwersowana...
Ada$$$
Pomocny wiedzą: 1
Pomocny wiedzą: 1

Post autor: Ada$$$ »

A ja myślę, że jak się przegłodzi troszkę to zacznie jeść :wink:
Awatar użytkownika
multicryl
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Post autor: multicryl »

no nie wiem... jak nas w domu nie ma i nasz psior zostaje pod opiekom rodziców na dodatek we własnym domku i nic nie je nawet nie pije i nie siusia przez pierwsze trzy dni, później troszkę popije ,ale nie je :!:

Nigdy nie zostawiamy go na dłużej niż 5 dni , nie wiem co by było ,może by zaczął jeść normalnie :roll: :?:
Money
Bulomaniak
Bulomaniak
Kontakt:

Post autor: Money »

moim skromnym zdaniem ćwicz.. wychodz na 5 minut i wracaj potem na 10 i wracaj na 15 wracaj zeby pies sie nie smucil jak wychodzisz zeby nie kojarzyl ze długo nie wrocicsz zeby sie tym nie stresował i w rezultacie nie jadł ze smutku..mozna tez sprobowac dawac jedzenie o okreslonych porach np. dajesz rano czekasz nie je zabierasz to samo jedzenie dajesz na kolacje nie zje zabierasz na sniadanie to samo w koncu stwierdzi ze est głodny ty nie wracasz i w misce nadal to samoi mysle ze wlasnie z głodu zje :) powodzenia
Aga31
Pomocny wiedzą: 3
Pomocny wiedzą: 3

Post autor: Aga31 »

A ja proponuje karmić wszędzie poza domem :wink:

Karma w kieszeń i na spacerkach, za komendy. Zacznie jeść wszędzie.

I oczywiście jedzonko od różnych osób.
stara prawda - kto kapciem wojuje od bambosza ginie ;]]]]
Awatar użytkownika
multicryl
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Post autor: multicryl »

Pies zostaje sam w domu 8.00.-16.00 jak jesteśmy w pracy , ale on wie... nie wiem jak ,ale wie kiedy jesteśmy w pracy a kiedy w wyjeździe.
ODPOWIEDZ