wczoraj na spacerze, dwoch chlopcow jadacych samochodem pokazywalo na mnie z psami i sie smieli
Reakcja ludzi na bula??????
-
agusia_cch
- OLKAiDEXTER
- Bulomaniak 3

moje osiedle jest duże, zatem nie brakuje też dziwnych ludzi....
Przechodzimy z Elziakiem koło tipsowego studium pod którym stoją 2 gwiazdy na fajce, jedna mówi:
- Ale pies...
druga jej odpowiada:
- one są bardzo groźne i niebezpieczne.
Jako że miałam chwilkę czasu, zatrzymałam się i pytam: skąd Pani wie że jest groźny i niebezpieczny?
- Przeczytałam - odpowiedziała z miną wskazującą - bosheee co za kretynka jakaś.
Dalej drążę temat:
- Aha, a jaka w takim układzie jest to rasa?
Dziewuszce oczęta wyszły, mina niewyraźna i zapadła cisza. Z lekko złośliwym uśmiechem nadal drążyłam temat:
- Skoro Pani nie wie jaka to rasa, jak Pani może wyrażać takie opinie?. Jeśli na czymś się nie znam to się nie odzywam.
Dziewuszka się zapowietrzyła i nie wiedząc czym strzelić zakrzyknęła:
- A w ogóle to ten pies powinien chodzić w kagańcu....
ohhh yeahhhh.........
Przechodzimy z Elziakiem koło tipsowego studium pod którym stoją 2 gwiazdy na fajce, jedna mówi:
- Ale pies...
druga jej odpowiada:
- one są bardzo groźne i niebezpieczne.
Jako że miałam chwilkę czasu, zatrzymałam się i pytam: skąd Pani wie że jest groźny i niebezpieczny?
- Przeczytałam - odpowiedziała z miną wskazującą - bosheee co za kretynka jakaś.
Dalej drążę temat:
- Aha, a jaka w takim układzie jest to rasa?
Dziewuszce oczęta wyszły, mina niewyraźna i zapadła cisza. Z lekko złośliwym uśmiechem nadal drążyłam temat:
- Skoro Pani nie wie jaka to rasa, jak Pani może wyrażać takie opinie?. Jeśli na czymś się nie znam to się nie odzywam.
Dziewuszka się zapowietrzyła i nie wiedząc czym strzelić zakrzyknęła:
- A w ogóle to ten pies powinien chodzić w kagańcu....
ohhh yeahhhh.........
eee tam dobra rada ja się nie przejmuję jak ktoś coś głupiego na temat kagańca czy że to groźna rasa jak się jakaś baba drze to mówię - dzień dobry i idę dalej a ci co wiedzą i ją znają nawet obcy to od razu podchodzą i głaskają, nawet moja babcia co ma 90 lat i sąsiadka, niewiele młodsza wchodzi go mieszkania i jak nie widzi mnie (bo mówię że nie wolno)to daje jej przysmaki tak jak i mój 5cio letni bratanek, jak nikt nie widzi to otwiera lodówkę i daje jej wszystko co pod ręką, kurczę trzeba ich bardziej pilnować niż moją sukę hehe
No i wq...ona jestem na maksa!!! Babka zwróciła mi uwagę że ona nie życzy sobie żeby mój pies chodził przed blokiem bez kagańca jeśli są dzieci bo ona oglądała w telewizji o tych psach i one są kurna niebezpieczne. Czyli nie pozostaje mi nic jak się wyprowadzić na wieś bo ja psu nie będę zakładać kagańca jeśli jest na smyczy tym bardziej że nie jest niebezpieczny, nie zdarzyło się żeby zęby pokazał na psa nawet. No qrwaaaaaaaaaa, szlag mnie trafi za chwilę.
Nie da się nie przejmować czasem, choćby, za przeproszeniem - skały srały.
Nie da się nie przejmować czasem, choćby, za przeproszeniem - skały srały.
- Magda&Tomek
- Bulomaniak

Re: Reakcja ludzi na bula??????
... to ja moze zacytuje moja babcie ... moze nie doslownie ale mniej wiecej tak : "tak to bardzo ladny, dobrze zbudowany, i taka ladna siersc i piekne umaszczenie ale ta 'glowa jest okropna'
a jak sie ktos obcy pyta czy gryzie ... to jak mam zly dzien to odpowiadam : 'nie, polyka w calosci' i ide dalej ...
a jak sie ktos obcy pyta czy gryzie ... to jak mam zly dzien to odpowiadam : 'nie, polyka w calosci' i ide dalej ...
always in motion is the future
Jedna z moich sąsiadek:
"Oooo nie! Znowu Ty! Nie! Nie! Nie! Ja nie mam czasu na przytulanie i całowanie!"
"Oooo nie! Znowu Ty! Nie! Nie! Nie! Ja nie mam czasu na przytulanie i całowanie!"
Mnie ostatnio dzielnicowy skarcił (nadmienie ze zawsze walił mandaty bez ostrzeżenia) ze pies luzem puszczony. Teraz mnie bedzie miał na oku pewnie
Ale ostatnio poszedłem z sunią do piekarni i zza rogu wyszedła jakas starsza kobieta, stanela zamorowana z wytrzeszczem oczu. Pomyslalem ze znowu bede musiał wymyslec jakies znienawidzone juz odzywki a tu szok. Pani odezwała sie: -Jejuuu ale pies. Ja na to ze wiem ze do najpieknieszych nie nalezy a ona: -Nieprawda sliczny tylko ja w zyciu takiego nie widziałam. Nawet nie wiem co to za rasa ale odrazu mi sie spodobał. Jeszcze to rozowe wdzianko. Jaki słodki.
Teraz mam dylemat czy to z niewiedzy, egzotyki rasy czy tylko to rozowe wdzianko nadaje mojej niuni niewinnosc.
Teraz mam dylemat czy to z niewiedzy, egzotyki rasy czy tylko to rozowe wdzianko nadaje mojej niuni niewinnosc.
Pozdrawiamy Karina, Bolek "Bolas" i nasza AZUMI
<QUOTE author="Agniecha"><s>
haha, znamy to
</QUOTE>Agniecha pisze:</s>Jedna z moich sąsiadek:
"Oooo nie! Znowu Ty! Nie! Nie! Nie! Ja nie mam czasu na przytulanie i całowanie!"![]()
haha, znamy to
Wsiadłam dzisiaj do windy razem z sąsiadką i jej koleżanką.
Sąsiadka mówi "nie bój się, zalizałaby Cię na śmierć". Moja oczywiście pchała się i próbowała wyłudzić jakieś przytulasy.
Jak wychodziły z windy to usłyszałam "pierwszy raz mnie taki pies polizał"
Oczywiście wszystko tak mega pozytywnie.
Godzinę później wracałam ze spaceru i szła na przeciwko kobieta. Moja buła uwielbia wchodzić pod nogi i widzę, że chce wleźć tej kobiecie więc szybko smycz skracam i mówię "nie właź pod nogi". A kobieta wyskoczyła w bok, w śnieg i się zapowietrzyła i coś próbuje powiedzieć "prze.. mu.. ka ... niech... tak.. nie!"
"tak, tak już od gryzie pani nogę".
Czasem aż trudno mi się pozbierać jak ludzie myślą stereotypami, niektórzy myślą, ze wystarczy przejść obok lub pomyśleć a już pies do gardła się rzuca.
Sąsiadka mówi "nie bój się, zalizałaby Cię na śmierć". Moja oczywiście pchała się i próbowała wyłudzić jakieś przytulasy.
Jak wychodziły z windy to usłyszałam "pierwszy raz mnie taki pies polizał"
Godzinę później wracałam ze spaceru i szła na przeciwko kobieta. Moja buła uwielbia wchodzić pod nogi i widzę, że chce wleźć tej kobiecie więc szybko smycz skracam i mówię "nie właź pod nogi". A kobieta wyskoczyła w bok, w śnieg i się zapowietrzyła i coś próbuje powiedzieć "prze.. mu.. ka ... niech... tak.. nie!"
Czasem aż trudno mi się pozbierać jak ludzie myślą stereotypami, niektórzy myślą, ze wystarczy przejść obok lub pomyśleć a już pies do gardła się rzuca.
-
agusia_cch
heh
chodnik odsniezony na pooltora metra (mini-traktorkiem
) ide z psem, laska widzac nas, wchodzi w snieg, to nic ze ma go do kolan i z zakupami ledwo idzie... pies zero reakcji
dwa tygodnie temu... wchodze do klatki i na dole stoi kobieta z 2dzieci i torbami i mowi do nas, ze slyszala, ze tu takie ladne pieski mieszkaja...
chcieli sie przywitac, najpierw pozwolilam dzieciakom Zare, a Pani rowniez Snoopka poglaskac. Zara w 7 niebie tak kocha dzieci wylizala je cale
Snoopek sie rozluznil i dzieci rowniez go glaskaly bez zadnej negatywnej reakcji. Panstwo sie wprowadzili.
wtorek, wracam ze spaceru przed blokiem nowi sasiedzi, oczywiscie musieli sie przywitac, jednak Snoopek byl bez humoru, wiec frajde miala tylko Zara:) szalenstwo
chlopiec (ok 6 lat) chcial najpierw zabrac Zare do siebie, a pozniej jak mama mu nie pozwolila to isc z nami
a ludzie jak przechodzili to malo na drzewa i slupy nie wpadali
dwa tygodnie temu... wchodze do klatki i na dole stoi kobieta z 2dzieci i torbami i mowi do nas, ze slyszala, ze tu takie ladne pieski mieszkaja...
wtorek, wracam ze spaceru przed blokiem nowi sasiedzi, oczywiscie musieli sie przywitac, jednak Snoopek byl bez humoru, wiec frajde miala tylko Zara:) szalenstwo
a ludzie jak przechodzili to malo na drzewa i slupy nie wpadali
- OLKAiDEXTER
- Bulomaniak 3

My ostatnio mamy nie miłe spotkania z ludźmi, ale nie chce mi się tego opisywać ... ludzie to debile, nie wszyscy ale większość
Pies miał kaganiec ubrany, a baba krzyczy na mnie gdzie ma kaganiec - zgłupiałam ... ogólnie zaatakowała mnie i skończyło się ostrą wymianą zdań, myślałam że jej przywalę...a na co dzień jestem bardzo zrównoważona.
Pies miał kaganiec ubrany, a baba krzyczy na mnie gdzie ma kaganiec - zgłupiałam ... ogólnie zaatakowała mnie i skończyło się ostrą wymianą zdań, myślałam że jej przywalę...a na co dzień jestem bardzo zrównoważona.
' Once a Bullterrier, always a Bullterrier !! '
'Dobry bądź dla zwierząt
One też kochać ciebie chcą'
Dexterek :*
'Dobry bądź dla zwierząt
One też kochać ciebie chcą'
Dexterek :*